גם תימני!!

וזה עוד לפני שהמבחנים הגנטיים גילו

שלא זורם אצלנו דם יהודי. מסתבר שצדק ירון לונדון.

מתאם גנטי

יש מתאם גנטי בין יהודי עיראקי ליהודי פולני יותר משהוא קיים בין יהודי פולני לגוי פולני. כך לגבי יהדות התפוצות למעט תימן, גרוזיה (ואתיופיה כמובן).
כלומר, רוב התימנים הם צאצאי גרים-תימנים שהסתפחו לעם ישראל.
אבל מי סופר.

נוספו

למה הסתפחו (זה מזכיר קשים גרים לישראל כספחת).
לדעתי מדובר בקנוניה להוציא את העדות הבעייתיות.

000 000

New member
לדעתי שכחת את יהודי קוצ'ין שבהודו.

לגבי הגרוזינים: הם באו מהקווקז, מקום מושבם של הכוזרים, כך שלכאורה אין פלא על הממצא הגנטי הזה, שאגב גם מכניס לפרופרוציה הנכונה את הטענה המפורסמת שהאשכנזים הם בעצם צאצאי הכוזרים. אמור מעתה: לא אשכנזים, אלא גרוזינים.

אבל מה שעדין לא ברור, זה הסיפור של התימנים. אמנם שמענו על פרשת גיורם של הברברים, תושביה המקוריים של צפון אפריקה, וגם על סיפור גיור הכוזרים של הקווקז שמענו, אבל כל זה הרי ממש אינו באזור של תימן כלל וכלל, כך שהחידה התימנית נותרה בעינה: האמנם גרים? מי? מה? מתי? באיזה קונטקסט?

על כל פנים, ליבוביץ היה בטח צוחק על כל הדיונים הפאתטיים האלה. הוא הרי אמר שמספיק להתבונן במגוון-הפרצופים המהלכים ברחובותינו, כדי לשים לב שהעם היהודי אינו מאופיין גנטית. אם כי עדין צריך עיון גדול מה היה אומר על תוצאות המיתאם הגנטי שבין מרבית היהודים בני העדות השונות; הרי זהו לא סתם מיתאם גנטי, אלא מיתאם גנטי אימהי, העולה אפוא בקנה אחד עם ההלכה היהודית הקובעת שהיהדות עוברת אל היהודי דרך אמו, כלומר עוברת דרך הכרומוזום של האימהות דווקא. ובהקשר הזה גם אין לשכוח את המיתאם הגנטי האבהי, העוד יותר מובהק, שהתגלה בין היהודים *הכהנים* בני העדות השונות (כיאה לשושלתו של אהרון הכהן, שעברה מאבות לבניהם).

עוד סוגיה מעניינת היא הקשר הגנטי המובהק שבין העם היהודי לבין...הדרוזים. במחקר התברר שהם ניצבים במקום הראשון מבחינת קירבתם הגנטית ליהודים, כשבמקום השני ניצב לא אחר מאשר...העם הפלסטיני! חזיז ורעם! אז האמנם יש עם פלסטיני למרות הכל? או שמא בכל זאת צדקה גולדה כשטענה שזהו עם מומצא ששורשיו נטועים בתוך האומה הערבית הכללית? כל זה עשוי לבלבל לגמרי, וטרם נאמרה כאן המילה האחרונה.

המסקנה שלי מכל הבילבול הזה היא אחת: יש לעזוב את כל העיסוק הנלעג הזה בגנטיקה של העם היהודי. סוף דבר הכל נשמע, את האלוהים ירא ואת מצוותיו שמור כי זה כל האדם.

האמת גם אני פקפקתי בחשיבות המחקר

אבל עכשיו משהוספת את הצפון אפריקאים ירד הקושי. יש התאמה מלאה בין העדות הדפוקות לספחת הגרים.
סתם
אבל ברצינות זה מענין שאלו דווקא עדות שבמחינות מסוימות כמו למשל סוציו-אקונומיה כפי שהמומחים אוהבים לומר, הן בתחתית הסולם, ודווקא מבחינה דתית הן בולטות לטובה. התימנים שזוכים לעדנה מחודשת, והאתיופים שנודע לי לאחרונה כמה שהם היו שומרים באתיופיה - למשל היו מקפידים על דיני נידה והאישה היתה הולכת מהבית. ואפילו היו מקפידים על פרה אדומה ! . המרוקאים ושו"ת קצת פחות בולטים אבל מבין המסורתיים יש להם ייצוג דומיננטי להערכתי. על הגרוזינים כמעט ואיני יודע דבר אבל יש לי תחושה שגם הם שומרי מסורת.

000 000

New member
אכן צדקת לגבי הגרוזינים.

ואגב אם חברי הכנסת מייצגים באופן נאמן את העם, אז השערתך מתאמתת מתוך בחינת חברי הכנסת הגרוזינים, שכולם (לפחות הנוכחיים) שומרי מסורת, ואפילו דתיים. אולי קצת מצחיק שאני אומר "כולם", שהרי יש רק אחד (או יותר נכון אחת).

למעלה