גמברי קפוא

idow1

New member
לא מומלץ

ניסיתי בעבר לדוג עם גמברי מהשקיות הקפואות, והתוצאות היו עלובות. ראשית מדובר בגמברי מעט מיבש, אך בניגוד לגמברי שמיובש במלח, במקרה זה הגמברי מאבד את איכותיותיו ואינו מפזר את ניחוחו במים. שנית, מרקם הגמברי, עקב היובש היחסי, רעוע, והגמברי פשוט נקרע ונחטף בשלמותו מהקרס, או נופל מעצמו (או בבוס!). באופן אישי, כדייג חובבן למדי, שעובד קשה למחייתו, לא יוצא לי הרבה פעמים לקנות גמברי טרי, ומכיוון ואני מאוד אוהב לדוג עם גמברי (ולא ממש אוהב לדוג עם בצק) גם אני חוטא לעיתים בגמברי קפוא משקיות... מקווה שעזרתי בברכה עידו הכנעני.
 

ה ד י י ג

New member
לא צריך להגזים....

גם מי שעובד קשה למחייתו, כמו כולם... יכול להרשות לעצמו לקנות קילו גמברי ב 15-20 ש"ח אני חושב שתוכל לסבול את ההוצאה הזו וזה יספיק לך להרבה זמן... אז אין צורך לקנות מיובא קפוא, ואני לא בטוח שנקניק יותר זול...
 

husam11

New member
אני מצאתי לי תחליף

במקום גמברי התחלתי להשתמש בנקניק, קוביות חתוכות של נקניק, זה הרבה יותר זול ומצוין לארסים וסרגוסים.
 

לייזר

New member
בקשר לגמברי ולמחיר

חברה הגמברי הקפוא שעולה זול הרבה ממנו זורקים לזבל ובזריקה הוא מתפרק יש פיתגם שאומר הזול הוא הביוקר גמברי קריסטל מצויין אבל יקר וכל חתיכה מנוצלת .ואם קשה מבחינה כספית עשו לכם סקומרי וזהו.או הפיתיון הכי זול קמח ובוס ולגיבורים בניכם לכו לים תוציאו תולעים .כי גם שאתה קונה תולעים זה יקר . בהצלחה
 
אין כמו בצק בכלל, ובצק דליל בפרט !

אני בתקופה האחרונה התאהבתי בבצק דליל. אני נהייתי מומחה בלעשות אותו (אני עושה אותו מצוין) וסוף סוף למדתי להשתמש בו ומאז אני הכי אוהב אותו. הכי נוח לעבודה וכולם אוכלים אותו: בננות, כחילות, ארסים, קרסים, בורים ועוד... הקרס חצי קילו שהוצאתי היה על בצק דליל. כחילות גדולות מאוד הוצאתי על בצק דליל. כולם אוכלים בצק דליל. רק מדי פעם זה נחמד וכדאי להשקיע קצת כסף ולקנות גמברי או פילוטה... אם קונים כל פעם זה יוצא עסק יקר ולאו דווקא משתלם יותר מהבצק.
 

ניר M

New member
לייזר...

תלמד אותנו פעם אחת ולתמיד וביסודיות איך מוצאים תולעים... הסבירו לי כמה פעמים ועשיתי את מה שהסבירו מילה במילה אבל כלום... לא היו תוצאו. אז לייזר עכשיו אני מעביר את ההגה לידיים שלך ומקווה שהפעם זה יעבוד. ניר M
 

לייזר

New member
להוציא תולעים לניר M ולכל המעונין

שיטה ראשונה ואהובה כשיש קצת גלים אתה הולך על החוף הגל מתנפץ לחוף שים לב שהמים חוזרים אתה רואה שובלים מיד לתקוע את האת חפירה כמה שיותר עמוק ומהר להוציא את האת.יש כאלו שמסננים אם החול אם רשת אני טובל את האת במים מוציא מהר וכך מוריד שיכבה שיכבה מהחול.מוציא את התולעים ושם בכלי אם נסורת.שיטה שניה וזה כולם עושים חופרים צמוד לסלעים החוכמה להכניס את האת עמוק ולהוציא .אם יש קבוצות סלעים אתה יכול בניהם ולא מוכרח בצמוד לסלע השיטה האחרונה וקצת קשהבמקומות שיש הרבה סלעים ובורות לא עמוקים בין הסלעים ועל הסלעים חפש בורות אם חצץ אבנים קטנות ממש לגרת ולהוצי את החצץ שם יש תולעים קצרים ועבים וגם קצת נושכים זהו ידידי עבודה קשה בעיקר בחורף .אם אתה מתכונן להוציא תולעים אל תלך בלי נסורת שים נסורת בכלי ואת התולעים בנסורת ואז קל להלביש אותם ואם נישארו לך אתה יכול לשים בפריזר אם הנסורת. בהצלחה
 

paluta

New member
|המלצהכמה תחליפים מענינים - שעובדים

מבפר "פטנטים שבני וחבריו משתמשים בהם מידי פעם (סעיפים 1 ו 2 בלבד) 1) נסו לבשל מקרוני (זה עם החור באמצע) מס 7 בציר דגים אבל לא לבשל יותר מידי אלא עד שאפשר לכופף - לא לשטוף במים כשמתקרר לחתוך לחתיכות באורך 4 - 6 ס"מ ולהשתמש כאילו יש לך תולעת על הקרס ניתן להשחיל את המקרוני על הקרס עצמה תופשים יופי של דגים לפעמים גם דגים טורפים כמו המוסר . 2) למי שיש במקפיא גמברי קפוא - לקלף ולנקות לאחר ההפשרה להכניס למיקסר ולהפעיל עד שכל הגמברי הפך לעיסה , להוסיף מעט קמח לבן ולהמשיך להפעיל את המיקסר עד שהכל מתערבב ונעשית עיסה שאפשר לשים על הקרס ניתן להוסיף ביצה לתערובת - כל הדגים מתלבשים על זה כולל טורפים - הבורים לא 3) למי שלא נגעל מזה להלן תפריט שמספר דייגים משתמשים בו בחוף הים - לא לטעמי אבל עובד, - לאחר שתפשו כמה ארסים הם מנקים אותם בשטח ומשתמשים בקרביים שלהם כפתיון (משחילים על הקרס ) בעיקר תופסים סרגוסים ולפעמים ראיתי גם תוכי ולוקוס 4) כשהדגים רעבים הם בולעים כמעט הכל !!
 
למעלה