גמגום, גנטיקה ופסיכולוגיה.

elanc10

New member
גמגום, גנטיקה ופסיכולוגיה.

כיום הרפואה משוכנעת שיש פגם גנטי הגורם לגימגום,והוכח מעל לכל צל של ספק שבמשפחה הקרובה של מגמגמים יש מגמגמים נוספים. מאידך, לכולנו יש מצב שבהם אנו ניחוחים, בטוחים בעצמנו ומשוכנעים שבנסיבות המסוימות הבאות לא נגמגם ואכן איננו מגמגמים. ואיני מדבר רק על שירה או קריאה ודיבור כשאנו לבדנו,אלא גם דיבור עם אנשים שאנו חשים קרובים ולא מאויימים. האם ניתן להסיק מכך כי הגמגום אינו פגם גופני אלא פסיכולוגי? לדעתי התשובה לא! למגמגם יש נטיה לגימגום. הנטיה מואצת ומופעלת ע"י מאיצים פסיכולוגים של חרדה. אדם השולט בשלוות נפשו ויכול להכנס לרגיעה מוחלטת ולתחושת בטחון עצמי לפני דיבור, בעזרת טכניקות שונות,אי יחוס חשיבות לאנשים, הורדת ערכם וכד' יכול להוריד משמעותית את רמת הגימגום. לכן כה חשובה ההשלמה עם הגימגום. רק מעטים האנשים המסוגלים להופיע ולהצהיר אני מגמגם (כדוגמת שוקי).חיי אנשים אלה קלים יותר כי את המסתירים את גימגומם מלווה תחושת חרדה לפני כל אירוע המלווה בדיבור. אלוהים!! להתקע לפני קהל כה רב! חלקם אנשים החשובים מאד עבורי! הם יחשבו שאני אדיוט מושלם!! איזה בזיון!! כיצד אצליח להתחמק מהארוע? אולי אשחק אותה חולה? אולי אתחיל להשתעל קשות לפני הדיבור וכך אתחמק? המגמגם המוצהר חוסך בעיות אלה, אולם המגמגם המוצהר חייב להיות עם כוחות נפשיים חזקים! והם ראוים לכל ההערכה.

yaronil2003

New member
אני מזדהה וחותם בשתי ידיים כל כל מה

שכתבת והיטבת לתאר. יש לי רק תיקון קל. הרפואה משוכנעת שהגימגום נובע מפגם אורגני במוח. וזה כביכול "הוכח" בשינויים שניצפו בכימיה או במוליכות החשמלית במוח של מגמגמים בזמן הגימגום. לגבי הגנטיקה אין תמימות דעים ואין מובהקות למרות שזו סברה נפוצה.

למעלה