גמגום וכתב-יד

mgamgem

New member
גמגום וכתב-יד

האם כתב היד שלכם הוא ברור ורגיל, או שהגמגום משתקף גם בפעולת הכתיבה? מעניין אותי לדעת כמה מהמשתתפים כאן הם דיסגרפים. האם ידוע למישהו על מחקרים שנעשו בעניין הקשר בין גמגום לבין כתב יד בלתי קריא? אודה מאד על תשובותיכם.

yaronil2003

New member
אני לא מבין בגרפולוגייה, אבל אני

משוכנע באינטואיצייה שיש מאפיינים בכתב יד של מגמגם. הכתב שלי קטוע, בברור נראה שאני מפסיק אות נוכחית כדי להמשיך מהר לאות הבאה וכו' הלאה. אגב קראתי פעם בספר גרפולוגייה שלא רק שגימגום משתקף בכתב היד, אלא שניתן לרפא גימגום (ולשנות קוי אופי אחרים) ע"י שינוי הכתב, לא פחות ולא יותר !!! בזה אני כבר לא מאמין כמובן....

mgamgem

New member
האם הכתב קריא?

תודה על התשובה. אבל האם בסופו של דבר כתב היד שלך קריא (למישהו זר, לא לך)? לגבי שינוי הכתב - לדעתי יותר קשה לשנות כתב-יד מאשר לטפל בדיבור...

yaronil2003

New member
הכתב ניסבל, כלומר לא איום ונורא אבל

רחוק מלהיות כתיבה תמה. מעניין לבדוק את הקשר אצל גרפולוג.

אני לא יודע אם יש קשר ישיר

אבל אני יודע שיש לי כתב לא ברור ולא מובן במיוחד מה שכן אני מכיר עוד אנשים שיש להם כתב לא ברור ולא מובן והם לא מגמגמים

marlen

New member
נראה לי שאין שום קשר

יש לי כתב יד ברור ויפה וזורם הלוואי שככה היה הדבור שלי למה אתה חושב שיש קשר?

mgamgem

New member
כנראה שאין קשר

חשבתי על קשר, כי אני דיסגרף, ברמה כזו שאין לי בכלל כתב-יד מבחינת אותיות וכו'. זה גם לא כתב שאני מבין, פשוט אם אני כבר כותב משהו בכתב יד אני מנסה לזכור מה כתבתי (אני לא זז מטר בלי palm וכו'). כאן זו פעם ראשונה שיש לי הזדמנות להשוות עם מגמגמים אחרים ולדעת אם יש קשר. וכנראה שאין!

אצלי

כתב היד ברור , יפה וקריא. אולם אצל אחי (לו יש דיבור כזה מרוח עם בליעת מילים) יש כתב יד מרוח ולא ממש קריא עם שגיאות כתיב די בנאליות. אולי זה קשור ואולי לא...אולי זו סוג של דיסלקציה בדיבור שמתבטאה גם בכתב....לא יודעת.

RobinhooDw

New member
לכל הבנות יש כתב יד יפה :}

זה ברור, עוד לא פגשתי בת בלי מחברת מסודרת וברורה.

שרוך

New member
כתב יד לא ברור

בס"ד הי לכולם מה קורה אני כותב לכם מחו"ל ! ככה כתיב ידי לא קריא בכלל ! לא חושב שזה קשור לדיבור! יש לי דיסגרפיה רצינית !! מזל שיש מחשב ! שרוך

למעלה