גמגום וקריירה

stkachov

New member
גמגום וקריירה

כבר דשנו בזה ודנו על כך שיש כאלו בתפקידים בכירים למרות שהם מגמגמים והכל. אבל בכל זאת השאלה שאני רוצה להעלות לדיון היא האם הגמגום הוא מרכיב חשוב בהחלטה שלכם מה ללמוד? באיזה תחום לרכוש מקצוע? במה יותר להתמחות? אני מתכוון גם לאלו אשר עכשיו מקבלים את ההחלטות הללו וגם לאלו אשר קיבלו אותן בעבר. האם הייתם עוסקים במשהו אחר ממה שאתם עוסקים בו היום אילולא הגמגום?

לא היתה לגמגום השפעה

כשחשבתי מה ללכת ללמוד ידעתי שזה יהיה איכשהו בתחום בו בחרתי בצורה זו או אחרת. לא חשבתי על הגמגום, לא חשבתי על הלימודים ועל מה יהיה. ידעתי שהנושא בוער בקרבי וזהו. חוץ מזה, בכל מקצוע צריך לדבר. ברגע שאתה עובד עם אנשים אתה מדבר ולא משנה אם אתה תקוע כל היום מול מחשב או לא.

b e ll

New member
לגימגום היתה השפעה מכרעת על מה

שבחרתי ללמוד. אפילו עשיתי בתחום הזה תואר שני. אבל לא יכולתי לעבוד בתעשיה או במעבדה. קמלתי והרגשתי שאני כבויה לגמרי. שאני מתפשרת נורא והולכת לאיבוד בין המכשירים והחומרים. זה גם לא הועיל כלל כי כמו שאמרה מירב, גם שם הייתי צריכה לדבר ולענות לטלפון ולהיות בקשר רציף ומשמעותי מבחינת הדיבור עם אנשים. כך שבסופו של עניין מה שאני אוהבת ועוסקת בו לא תלוי בגימגום אבל בהחלט להחלטה לקפוץ למים וללמד היה קשר גדול לכך שידעתי והייתי בטוחה שאצליח לא לגמגם בכיתה. מה שאני רוצה לומר הוא שצריך לבחור לעשות רק מה שאוהבים ללא תלות ישירה בגימגום, בסופו של דבר לאף אחד לא כדאי לעבור חיים שלמים בהרגשת פיספוס וחוסר מימוש עצמי או אכזבה. ומכל מה שאני רואה מסביבי (גם ובעיקר אצל אנשים שלא מגמגמים) החיים חזקים יותר מהכל ובסופו של דבר, בסוף תמיד מתגלגלים לעסוק במה שהכי אוהבים ובמה שהכי טובים בו.

shuky63

New member
עלי זה השפיע בצורה מכריעה

אני חושב שלולא הגימגום הייתי עובד עם אנשים ולא עם ציוד כנראה בהורה או עריכת דין כי אהבתי לדבר בפני אנשים עד שהתחלתי לגמגם בגיל 12

shuky63

New member
אני טכנאי בתחום של מקרני וידאו מחשב

אבל כיוון שאני טכנאי יחיד בחברה קטנה העבודה שלי היא לא רק תיקון מכשירים.אני צריך לדבר די הרבה עם לקוחות וספקים.בערך חצי מהזמן אני עובד עם מכשירים וחצי עם אנשים.אבל הקטע הזה של יזימת תקשורת עם אנשים לא חופשי אצלי אלא מלווה בהרבה חששות,למרות שבסך הכל אני מתמודד איתו טוב. האמת היא שאחרי הצבא ניסיתי לשנות תחום ועשיתי תואר ראשון במדעי החברה אבל ניבהלתי וחזרתי לתחום האלקטרוניקה במקום ללכת לתואר שני שיקנה לי מקצוע בתחום.אז הייתי הרבה פחות תקשורתי ממה שאני היום.

shoshyyy

New member
אני בוחרת במקצועות שאני

אוהבת למרות הגמגום וגם בשביל עצמי. ככה אני מפתחת את עצמי מכל הבחינות: גם מתמודדת עם הפחד שלי , לגמגם בפומבי ... וגם מתמודדת עם עצמי ולמלדת אותי איך לא לעבור את החיים כתיירת. אלא לחיות אותם עד הסוף ... להיות על הקצה (מבחינתי) , להנות , לכיר , לאהוב , לאתרגר . גמגום היה בשבילי גורם ... ועברתי אותו . עכשיו הוא לא הגורם . עכשיו אני עושה מה עושה לי את זה .

למעלה