גמגום זה לא בעיה מוחית

marlen

New member
גמגום זה לא בעיה מוחית

תגידו לי, מה זה הקשקושים על זה שגמגום זה בעיה מוחית? אז למה כשאנחו לבד אין גמגום? אז למה שאנחנו נכנסים לדמות אין גמגום? אז למה שאנחנו שרים אין גמגום? אם זו היתה בעיה מוחית, זה היה קבוע ובלתי נמנע תמיד תבינו, זו בעיה פסיכולוגית. בדיוק כמו בעיות פסיכולוגיות אחרות, רק שכאן הסימפטום הוא גמגום.

shuky63

New member
מרלן,קבלי תשובה של טכנאי

את מתיחסת לבעיה כאל שחור ולבן.משהו שאו עובד או לא,אני כטכנאי יודע שזה לא תמיד כך.מנוע של וידאו או של מכונית יכול להיות חלש ולא רק עובד או לא עובד.הוידאו ינגן יפה קלטת של חצי שעה אבל יגמגם בקלטת של 3 שעות. המכונית(הגרוטאה שלי למשל)תיסע יפה במישור החוף אבל בעליות של הצפון תגרור אחריה שיירות של נהגים מקללים כשלא תוכל לעבור את ה50 קמ"ש. כך גם הגמגום.כשאנחנו לבד ומדברים לעצמנו המוח לא מתעסק בשום דבר אחר פרט ליצירת הדיבור ואז מצליח להזרים בצורה שוטפת למרות הבעיה.ככל שיש יותר גרויים שדורשים הפעלה של המוח התקלה הקטנה מורגשת יותר.

marlen

New member
סוגי מגמגמים שונים

אני מניחה שכמו שיש הרבה סוגים של וידאו (סוני, סניו,JVC) אז גם כך יש הרבה סוגים של מגמגמים, שלכל אחד התקלה במקום אחר. אני מאמינה שאצלי זו בעיה פסיכולוגית, למה לפני הטראומה לא גמגמתי? ואולי אצל מגמגם אחר זה מוחי תודה בכל אופן על הידע שנתת לי

למעלה