תני לי להבין...
את יודעת את הסיבה של כל המחלות בעולם? טראומה בלידה או בילדות? מגמגמים הם אנשים שנולדו עם חבל התבור כרוך סביב צווארם? ולך אין סחוס בקרסול כי נולדת עם חבל התבור כרוך סביב הרגל? ולי יש בעיה עם הסחוס בברך ואני גם מגמגמת, אז איפה היה כרוך חבל הטבור שלי? וכיצד קורה שמספר בני אותה משפחה מגמגמים? משפחה טראומתית? אותו כלב גדול שמפחיד את כולם? לגבי המטפל הראשון: זה מאוד נפוץ שמגמגם סובל מגמגום קשה בסביבה חדשה וכשהוא רואה שהסביבה היא מקבלת או/ו מעודדת, הגמגום פוחת. לא הייתי זוקפת את זה לזכותה של שום סיבה. לגבי השאר, כמו שאמרתי, הגמגום מלווה בפחד לדבר והרגשות שליליות נוספות ויתכן מאוד שהשיטה יכולה לעזור בזה וכתוצאה מזה גם הגמגום ישתפר. עם זאת, נכון לעכשיו, אין טיפול המרפא את הגמגום. אם את טוענת שיש בידיך טיפול כזה, בואי ניצור קשר עם אמב"י, ארגון מגמגמים בישראל, נרתום מומחים, נתחיל להביא אליך מגמגמים קשים ונראה. הכל בהתנדבות כמובן. בהמשך, לא אמרתי את המילה "שרלטן". לא יצא מהמקלדת שלי מילה כזו. המומחים לגמגום יקבעו אם הגמגום עובר לחלוטין והמעקב יקבע אם הטיפול עובד מחוץ לחדר הטיפולים. כי מגמגמים רבים לא מגמגמים כלל בעת תרגול שיטות שונות או בזמן שהם מדברים אל עצמם בחדר ריק. אין בזה משהו שקנס' המציאה... לגבי המטופל השני: היתכן שטראומה פשוט לא הייתה שם? היתכן שהייתה שם נטייה, פיזית או גנטית? הרי כל אדם עובר טראומה כלשהי בימי חייו, אז מדוע לא כולנו מגמגמים? ושוב, כמו שכתבתי קודם, יתכן שהשיטה היא כלי לטפל בדברים הנלווים לגמגום. יתכן אפילו שזה כלי מצוין. שוב, אני לא מכירה את השיטה. עם זאת יש להציגו ככזה, ולא ככלי לטיפול בגמגום. יש להודיע למטופל כי השיטה לא מטפלת ישירות בגמגום ויש סיכוי שלא תצליח. את אף הרחקת לכת ואמרת, שלא השיטה היא שעוזרת אלא הרצון של המטופל למצוא את כוח הריפוי שבו. אז על מה הוא משלם? ולפי ההערה שלך שיש אנשים שלא יכולים לעמוד בתשלומים, אני מבינה שמשלם לא מעט.... חוויתי טיפולים שונים שלא הצליחו. הם נחלקים ל-2: טיפול שיש לו ההוכחה, כגון קלינאי תקשורת, ובו נאמר לי מראש כי יתכן שלא תהיה הצלחה. למטפלים אלה אין לי שום טענות. זה לא עבד בשבילי. טיפול שמבוסס על הר של מילים יפות, הבטחות ושום הוכחה. על אף חוסר הוכחה הטיפולים עלו אלפי שקלים. אף הם לא הניבו תוצאה. הם ניצלו את הייאוש של אימי, שהייתה מוכנה לתת את הכסף שחסכה פרוטה לפרוטה תוך עבודה קשה, לכל מי שיבטיח לרפא את האוצר שלה, ילדה שהתחילה לדבר בגיל שנה משפטים שלמים ודיברה חלק עד גיל 3, מהדבר הנורא הזה, גמגום. המטרה שלי היא לא לזלזל בטיפול כלשהו. המטרה שלי היא להילחם שהטיפול יוצג בצורה אמיתית וכנה למטופל. המטפל לא יבטיח ריפוי מלא כי שום תרופה/ניתוח/שיטה לא יכולים להבטיח ריפוי ב-100% מהמקרים משום מחלה שהיא. אם המטפל מדגים את הצלחותיו ע"י סיפורים על מטופלים שהשיטה/תרופה עזרה להם, הוא יספק סיפורים שתואמים ב-100% את מקרה המטופל ויפרט גם מקרים שבהם השיטה/התרופה לא הצליחה, אם היו. השיטה לא תאשים את המטופל בחוסר הצלחתה. אגב, לגבי רופאים: אני לא אוהבת אותם ומשתדלת להימנע מפגישות איתם. לא פעם יצא לי למתוח ביקורת על רופאים עם כל 80 שנות לימוד שלהם וההוכחות לשיטות שלהם. מה שמנחם אותי במקרה של רופא בקופת חולים, זה שהוא שאין לו שום עניין להמליץ לי על טיפול זה או אחר. אסיים בזאת. אני מאחלת לך חג עצמאות שמח. ויקי