גמדה או גמדת?

שיר צימצם?

מה זה אומר בדיוק? האמת היא שאני מחפש אישור לזה שאפשר גמדת. "גם וגם" זה גם בסדר מבחינתי.

כשהגעתי הביתה

בדקתי אצל אברם, והוא מביא רק את גמדת כצורה הנקבית של גמד. אז אני צודק בויכוח. מישהו יכול לעשות לי טובה ולסרוק את הערך המילוני הזה לכאן, שתהיה לי הוכחה מקוונת?

אברם ענק, אך בעסקיגמדות, קומתו גומד

המילה שהוקלדה: גמדת הערך המילוני: גַּמָּד נטיות: גַּמָּדָה/גַּמֶּדֶת, גַּמָּדִים, גַּמָּדוֹת, גַּמַּד- הניתוחים הדקדוקיים: 1. גַּמֶּדֶת = (נְקֵבָה) כתיב מלא תקני: גמדת חלק דיבר: שם עצם מין: נקבה מספר: יחיד אותיות שימוש: שורש: ג מ ד סמיכות: נפרד 2. גַּמָּדַת = הַ + גַּמָּד שֶׁל- (נְקֵבָה) כתיב מלא תקני: גמדת חלק דיבר: שם עצם מין: נקבה מספר: יחיד אותיות שימוש: שורש: ג מ ד סמיכות: נסמך המילה שהוקלדה: גמדה הערך המילוני: גַּמָּד נטיות: גַּמָּדָה/גַּמֶּדֶת, גַּמָּדִים, גַּמָּדוֹת, גַּמַּד- הניתוחים הדקדוקיים: 1. גַּמָּדָה = (נְקֵבָה) כתיב מלא תקני: גמדה חלק דיבר: שם עצם מין: נקבה מספר: יחיד אותיות שימוש: שורש: ג מ ד סמיכות: נפרד 2. גַּמָּדָהּ = הַגַּמָּד שֶׁלָּהּ כתיב מלא תקני: גמדה חלק דיבר: שם עצם מין: זכר מספר: יחיד כינוי: שלה אותיות שימוש: שורש: ג מ ד סמיכות:

מוגג

New member
ואיזו הוכחה זו?

חוץ מכך שברב-מלים מופיעות שתי הצורות?

הכותרת זה לא אני , זה העורך../images/Emo8.gif

וברצינות, כל שרציתי לומר (וימחל לי אבן שושן על התלהמותי) היה, שבמילון אחר, חדיש יותר, ואשר למיטב ידיעתי, גם משתדל להתאים את האמור בו להחלטות האקדמיה ללשון העברית, מופיעות שתי הצורות כצורות קבילות. והבאתי הודעה זו, פשוט כדי להעמיד את ספלינט על דיוקם של דברים, כדי שידע את כל האמת על עולמם של קטני הקומה (הפרט שהחסרתי, הושלם ע"י קא זו
).

למעלה