גמילה
אצלנו התחלנו בחופשת פסח, בגיל שנתיים וארבע.
אני פחות מתחברת לשיטה של להתחיל בחצאי ימים אחרי שחוזרים מהגן, למרות שאני יודעת שזה עובד מצויין, אלא העדפתי לעשות את זה כשיש לנו פרק זמן ארוך של ימים מלאים שבהם אני נמצאת איתם.
הרגשתי ששניהם מוכנים לזה כבר, היתה להם קבוצה בוגרת בגן שכבר היו גמולים והם גם כבר היו בעניין. עשינו לזה הכנה מראש וביום הראשון של החופש הורדנו את החיתולים.
הפיצית הבינה את העניין קצת יותר מהר מהפיצי, אבל לא היה פער משמעותי ממש ביניהם.
את גמילת הלילה התחלתי כשראיתי שקמים בבוקר בחיתול יבש. אצלה זה היה הרבה יותר מוקדם ממנו.

הטיפים החשובים בעיני לנושא הגמילה:
1. להתחיל עם מי שמוכן.
זה שהם תאומים לא אומר שחייבים לעשות את התהליך עם שניהם ביחד. אם אחד יותר מוכן והשני פחות - אפשר להתחיל קודם עם זה שמוכן יותר.
2. זה הטיפ הכי חשוב בעיני - להתחיל את התהליך כשאת מוכנה, רגועה, מכילה, ומבינה.
בהתחלה, יש ימים שהפספוסים יכולים מאד לתסכל (גם אותך וגם אותם). צריך לדעת להגיב אליהם באופן קורקטי ולא לעשות מהם עניין. פיספסת - קרה, לא נורא, בפעם הבאה תצליח.
3. הכנה פיזית בבית:
- אצלי היתה בימים הראשונים גיגית עם מים ואבקת כביסה. את הבגדים שנרטבו במשך היום הכנסתי לשם להשרייה ובסוף היום הייתי מכבסת את הכל.
- נייר מגבת נגיש למקרי פספוסים - כדי לספוג את מה שברח, ודלי עם סמרטוט ב"היכון" לנקיון אחרי הפספוס.
- אני השתמשתי בשני סירים. כיוון שגמלתי ביחד, ובבית היה חדר שירותים אחד, העדפתי להשתמש בסירים (כי כשהם רואים את השני עושה בסיר זה עושה גם להם חשק לנסות...). אני חייבת לסייג ולומר שלמרות שהשתמשתי בסירים, אני לא אוהבת את השימוש בהם.
4. לא השתמשתי ב"פרסים" על הצלחות. מבחינתי ה"פרס" היה ההתלהבות (המוגזמת בכוונה) שלי מכל הצלחה שלהם.
5. דבר אחרון שחשוב לזכור - בגמילה הם לומדים לעשות משהו חדש שהם לא ידעו לעשות אותו קודם. הם מכירים תחושה שהם לא הכירו אותה לפני כן, והם צריכים ללמוד לזהות אותה בזמן ולדעת מה לעשות כשהם מזהים אותה. כמו כל תהליך למידה שהם עברו עד היום (תיזכרי באיך הם למדו לשבת, לזחול, לעמוד, ללכת, להירדם לבד...) וכל תהליך למידה עתידי שלהם - הלמידה היא לא בקו ישר. יש רגרסיות. ילד שמצליח ויודע לשלוט בצרכים שלו ופתאום מפספס. צריך לדעת לא להתרגש מהרגרסיות, להגיב אליהן באופן רגוע ואם נראה שיש רגרסיה משמעותית - לנסות להבין מה הסיבה לרגרסיה ולטפל בה.

הערה אחרונה - כתבת שאת לא מתכננת להתחיל לפני הקיץ - אני מאד מסכימה איתך. נורא לא נעים להירטב בחורף, לא רק בגלל הקור בחוץ, אלא גם בגלל הבגדים הארוכים שנספגים בשתן. בדיוק אתמול שוחחתי עם אמא שהבן שלה עכשיו בתקופת רגרסיה שסיפרה לי כמה מתסכל אותה שהוא נרטב "עד הגרביים".

שיהיה בהצלחה