גמילה בגיל שנה וחצי?

גמילה בגיל שנה וחצי?

לא להתלהב, אנחנו עוד לא גמולים, אבל הנה סיפור המעשה: נעם נולד עם כתם לידה על האשכים. קוראים לזה המנגיומה וזה נראה כמו כלי דם שמרוכזים במקום אחד. רופא עור ראה את זה והרגיע שזה יעלם מתישהו בגיל הילדות. הבעיה עם ההמנגיומה שהיא מאוד רגישה וכבר קרה שהוא נפצע שם ודימם קצת. לאחרונה שוב היה דימום שהפך לפצע והפצע לא נסגר. הקקי לא ממש עזר לעניין והיה גם זיהום קטן שטופל. כנראה שהפצע כאב לנעם והוא היה בוכה כשהיה לו חיתול מלא. אני מיהרתי להחליף חיתול בכל פעם שהוא בכה והסברתי לו שיש לו קקי וזה כואב. מסתבר שהילד הפנים את המילה והתחיל להודיע "טטי, טטי" בכל פעם שהחיתול מלא. לפני כמה ימים הוא הודיע אבל החיתול היה ריק. אחרי כמה דקות שוב "טטי, טטי" והחיתול מלא. ראיתי שזה חוזר על עצמו. הוא מודיע לפני ומודיע אחרי, אבל לא יודע שיש אפשרות לעשות משהו אחר פרט לקקי בחיתול אז החלטתי להציע לו את האסלה בתור אופציה. הבוקר כשנעם הודיע "טטי" לקחתי אותו לשרותים. כבר היה קצת קקי בחיתול אבל הושבתי אותו על הישבנון והוא היה המום מזה שהקקי יוצא ונופל למטה. נפנפנו לקקי לשלום "ביי ביי טטי" וחזרנו לחיתול. נראה איך זה יתפתח. אני יודעת שזה יכול להעלם אבל מצד שני, זה גם יכול להוביל לגמילה אמיתית ואם זה בא ממנו אז למה לא? ואם כבר משויצים, אז הנה החתיך החמוד שלי...

anguly

New member
איזה חתיך!!!

תשמעי יש כאלה שגורסים שאפשר לגמול אפילו בגיל שנה. ונראה שלנעם דווקא יוטב אם יגמל - לפחות מהקקי - וככה המקום ישמר נקי. אני יכולה להגיד לך שהיכולת קיימת. על קקי בטוח, אבל גם על פיפי. את מזכירה לי איך בגיל שנה ושבע הייתי צריכה לעשות לנעה בדיקת שתן בטר"ם - הדביקו לה את השקית וחיכינו - נתתי לה לשתות טבלתי את ידיה במים קפואים - כלום - שעתיים חיכינו ובסוף הורפאים המגעילים התעקשו על קטטר - הכמות שיצאה ממנה לא הותירה ספק - היה לה פיפי - היא פשוט התאפקה...

בטחש אפשר להיגמל בגיל הזה

(רובנו נגמלנו בגיל כזה, לא?) וכשיש את התמריץ בצורת ההקלה הפיזית על ההמנגיומה יש פוטנציאל מצוין להצלחה. את חושבת שבגן ישתפו פעולה?

אני משערת שלא

אבל... יש לנו עכשיו שבועיים ביחד (בשבוע הבא נופש משפחתי ובשבוע אחר כך "החופש הגדול" של הגן) אז אנחנו נחליט מה קורה ואם הוא יופיע ב 2/9 בתחתונים בגן, הגננות תאלצנה להתמודד עם המצב החדש. מה שבטוח, אני לא אשלח אותו בתחתונים אם לא אהיה משוכנעת ב 100% שהוא גמול. לא רוצה להכנס למלחמות ביום הראשון של הגן.

חנה סליחה שנדחפת אבל בא לי להשויץ

אחת הבנות שלי, שנה וחודשיים מודיעה לנו כבר חודש בכל פעם שעושה קקי או קקה כלשונה... נראה ליי מוקדם להתחיל בגמילה אבל אני חושבת לקנות סיר שיהיה בבית ולהרגיל אותן לנוכחות שלו וכשהן יהיו מוכנות הן בוודאי יבקשו לשבת עליו. מה דעתכם? וחנה, אני הייתי הולכת איתו לכיוון של גמילה אבל ממש בעדינות ובלי שום לחץ כמובן ו.... חתיך זאת לא מילה !!!!

זה בדיוק מה שאני עושה

אני רוצה שיכיר את האסלה והישבנון ונראה אם הוא רוצה להשתמש בהם או לא. היום בבוקר אותו סיפור: "טטי, טטי", אני מושיבה על האסלה והוא נבהל מזה שהקקי יוצא ונופל, אבל נרגע כשאני אומרת "ביי ביי קקי". אחר כך הוא עשה פיפי ואמר "מיי" (מים) אז הוספתי את "ביי ביי פיפי". במהלך היום הוא עם חיתול ואם הוא לא מבקש אני לא מציעה משהו אחר, כך שגמילה (אם תהיה) תבוא ממנו בשלב זה. אני חושבת שגם בגיל שנה וחודשיים את יכולה להושיב אותה על ישבנון או על סיר ולהראות לה שאפשר לעשות שם. יש ילדים שגדלים בלי חיתולים והם עושים את צרכיהם באסלה מגיל 0, כך שזה באמת אפשרי.

גילית44

New member
אני ממליצה בחום על עצותיה של טרייסי הוג

בנושא. לדעתי השיטה שלה כתובה בצורה מאוד חכמה. ויש בה הרבה הגיון. (לנועם שלי היתה אלרגיה לטיטולים וזה היה אחד התמריצים שלי לגמול אותה מוקדם. עד שנגמלה, היא הלכה עם חיתול בד או בגדים, וטיטול מעל, כדי שלא יהיה מגע ישיר עם העור.) נראה שנועם שלך משתף פעולה ויוזם את הגמילה בעצמו, גם אם לא היתה בעיה הייתי עושה גמילה בשלב הזה, זה זמן אופטימאלי לדעתי. בעיה יכולה להתעורר בגן, כי שבועיים יכול להיות לא כל כך מספיק בגיל הזה. ואולי כן! פשוט בגן ישראלי טיפוסי מצפים מילד שיגיד שהוא צריך לשירותים או אפילו שיעשה בכחות עצמו כבר מההתחלה. בעוד שבגיל שנה וחצי רוב הסיכויים שזה לא יקרה, לפחות לא תמיד. רוב הזמן יהיו פספוסים כנראה. (לא שזה נורא, פשוט קונים מלא בגדים ונגמר הסיפור) היתרון שנועם יסתובב עם תחתונים/מכנסיים, מאוורר וכייפי הוא עצום לעומת כמה מכנסיים מפושפשים בשקית. יכולה לרק לספר על השכנה שלי, שסיפרה שבתה בת השנה וחודשיים (מתוקה, היא כבר בת 4 היום), ראתה סיר מונח בסביבה. היא ניסתה בעצמה לשבת עליו ולעשות, בלי שיסבירו לה מי נגד מי. היא נגמלה לבד לחלוטין למרבה הפליאה של ההורים, של הסבתא והאחות בטיפת חלב. פשוט מגיל שנה ושתיים, יושבת, עושה, קמה, ואימא משלימה את שאר העבודה. בלי טקסים, בלי עניינים. סיפרתי כדי שתדעי שגם זה קורה. בהצלחה בגמילה!

טילי2

New member
תסלחי לי חנה שאין ל מה להגיד בעניני גמילה

אבל הילד מתוק הטרוף.

זואי11

New member
נעם שלך חתיך להפליא

ובנושא גמילה בגיל צעיר: ביתי הבכורה גמלה את עצמה בערך בגילו של נעם (לאחר שנתתי לה לצפות כמה פעמים בקלטת של "בלי חיתולים"
) בדיוק החלה ללכת לגן (מעון נעמ"ת). המדיניות שם היא שגומלים רק באביב, ולכן נאלצה לחזור לחיתולים. כדי לא לבלבל אותה הוחזרו החיתולים גם בבית. אבל מסתבר שכשילד רוצה להתפתח לא ניתן לעצור אותו - כשהייתה רוצה לעשות פיפי ולא היתה לה אפשרות להת]נות בסיר/שירותים, היא פשוט הייתה מורידה את החיתול באמצע הגן ועושה פיפי על הרצפה
כוון שלנעם יש מוטיבציה נוספת להגמל מחיתולים, חושבת ששוה לך לאפשר לו להגמל במהלך הקיץ ואם תגיעו לתחילת השנה במצב מתקדם יחסית, כדאי יהיה לשוחח עם הגננות (סביר שיתנגדו, אבל אולי דווקא תזכי להפתעה נעימה מצידן)

t a l i s

New member
נצל"ש בענייני גמילה - חייבת עצה

נועה שלי כמעט בת שלוש. גמולה מפיפי (לא בלילה) אבל עם הקקי יש המון פספוסים. כמעט כל יום היא מפספסת בגן ואני לא יודעת מה לעשות. בגן הן אומרות שהיא כ"כ שקועה במשחק שהיא פשוט לא שמה לב וזה בורח. אבל גם בבית היו פספוסי קקי. מחר הגן מסתיים ואני אהיה איתה בבית (ועם אחיה התאום שעדיין לא גמול). אני מקווה שהמצב ישתפר, אבל אשמח לשמוע עצות תודה...

למעלה