גמילה בלילה

גמילה בלילה

היי עינת אילאי גמול מחיטולים מאז גיל שנה ושמונה היום הוא בן 3 ואני לא מצליחה לגמול אותו בלילה הוא עושה פעמיים פיפי לפני שנכנס לישון אך עדיין מרטיב בלילה מה לעשות איך גומלים אותו מחיטולים בלילה?תודה

מבקשת הרחבת תמונה לצורך הדרכה

שלום רב, שמחה לשמוע אותך. מה שלומך? מה זאת אומרת עושה פעמיים פיפי לפני שנכנס לישון? ביוזמתו? מבקשים ממנו? מזכירים לו? האם הוא מתעורר בלילה ומעיר אתכם להחלפה? או שאתם מגלים שהרטיב רק בבוקר? ואם מעיר בלילה, ספרי לי מה קורה ? איך אתם מטפלים בסוגיה בלילה? מכאן אנסה להמשיך להדריך אותך. להשתמע, עינת.

שאלות מנחות

שלום רב, שמחה לשמוע אותך. מה שלומך? מה זאת אומרת עושה פעמיים פיפי לפני שנכנס לישון? ביוזמתו? מבקשים ממנו? מזכירים לו? האם הוא מתעורר בלילה ומעיר אתכם להחלפה? או שאתם מגלים שהרטיב רק בבוקר? ואם מעיר בלילה, ספרי לי מה קורה ? איך אתם מטפלים בסוגיה בלילה? מכאן אנסה להמשיך להדריך אותך. להשתמע, עינת.

היי עינת

הוא מבקש פיפי לפני שניכנס למיטה ביוזמתו,הוא מתעורר לפעמים רטוב אך לא אומר כלום הוא פשוט מגיעאלינו למיטה רטוב או שאני מגיע למיטה שלו ומוצאת אותו כבר רטוב,וכשהוא מרטיב בלילה והוא מגיע אלינו רטוב הוא לא אומר כלום הוא נכנס אלינולמיטה כאילו כלום לא קרה ואני מרגישה שהוא רטוב ואז אני אומרת לו אוי עשית פיפי מה קרה זה ברח לא הרגשת?אני אומרת לו טוב לא קרה כלום אבל כשיש לך פיפי תקרא לי או תקום ותעיר אותי שלא תתרטב וזה לא נעים.

קווים מנחים לגמילת לילה

שלום רב, קווים מנחים לגמילת לילה: 1. להיות סבלניים. 2. לקבל את הפישולים של הילד. 3. לא לכעו, לגלות הבנה. 4. להעביר אליו את האחריות המלאה. בסך הכל נראה שאתם בדרך הנכונה. עינת

חוזרת אלייך

האם אני צריכה להוריד לא את החיתול שאני שמה לו בלילה לפעמים או להשאיר אותו עד הרגע המתאים שהוא פחות מרטיב?

יקירתי נדמה לי שאת מבולבלת ומבלבלת אותו ...

שלום רב כאשר תחליטי שאת מוכנה להיכנס איתו לתהליך של גמילה בלילה כתבי לי ונעשה תוכנית. כרגע אני מבינה שאת מבולבלת ומבלבלת אותו בכך שלפעמים הוא הולך לישון עם טיטול ולפעמים לא. בברכה, עינת

היי עינת

אני מנסה אך לפעמים פשוט קשה לי עם המצב שהוא ישן בבריכת פיפי יש מצבים שאנו ישנים ואז בשש בבוקר אני מגלה שהוא רטוב כף רגל עד ראש מה עושים?אשמח לקבל את עזרתך.

המפתח הוא ...

העברת אחריות מלאה לילד ועקביות אלא שכדי להתחיל פרוייקט שקול ונכון עליך להיות מוכנה זמנית (כמה זמן שיקח) גם לתוצאות כנ"ל. עינת

אך מה עושים?

כשהילד מרטיב האם הוא יכול להשתלט על זה מתישהו?ומה אני אמורה לעשות כל פעם שהוא מרטיב?ומה עם זה שלפעמים לוקח לו הרבה זמן עד שהוא מתעורר משנתו העמוקה ומבין שהוא רטוב ומגיע אליי?והאם אני אמורה להסביר לו שזהו מהיום אתה ישן בלי חיתול ואם יש פיפי תעיר אותי?ומה אם אין לו פיפי לפני השינה?

גמילה היא תהליך של גדילה טבעית...

שלום רב גמילה היא תהליך של גדילה טבעית. ילד בסביבות הגיל של הבן שלך בשל פיזיולוגית גם לגמילת לילה. פעמים רבות הכוונות הטובות שלנו מובילות להתיחסות שדווקא מחבלת בתהליך במקום לקדם אותו. ולכן, חשוב להודיע לילד שהוא גדל והוא בוגר ומהיום (אם זה אמיתי) אני סומכת עליך ומאמינה שתתאפק ותעשה פיפי בבוקר בשרותים. אפשר לעשות איתו משחק של דמיון מודרך בו הוא סוגר, אוטם, את הסוגרים עד הבוקר. ומרגע זה, האחריות בבעלותו הבלעדית, השליטה היא שלו, אייננו מתערבים, איננו מזכירים, איננו מסבירים וכיו"ב. אנחנו מרפים, מאפשרים וסומכים. אם וכאשר הוא יפשל( כיוון שהתרגל) אנחנ מגיבים בשלוות נפש, בשקט, בלי מילים, בענייניות ובמעשיות. מחליפים וזהו!! ומכאן ואילך עקביות היא שם המשחק. בהצלחה, עינת

לעינת

קודם כל תודה על כל העזרה וההכוונה אז זאת אומרת שאם הוא הרטיב אני לא אמורה להגיד לו כלום,כמו:הכל בסדר לא קרה כלום רק תנסה להתאפק אוו תקום אליי ולא נעים שתתרטב,ומה לגבי אולי להעיר אותו הלילה לפיפי,מוזר הוא עושה פיפי לפני השינה אך מרטיב ויש ימים כמו למשל שישי שהוא הולך לישון מאוחר למשל ב10:30 וקם יבש

הבהרות...

שלום וערב טוב, אני ממליצה כאמור לצמצם במילים.( אחרי ההודעה הנ"ל). כאשר מזכירים לילד לעשות פיפי לפני השינה או מעירים אותו בלילה לעשות הוא לומד שיש מישהו אחר /חיצוני שלוקח אחריות. הדבר מונע ממנו לפתח שליטה פנימית עצמית. עינת

כמה זמן בערך זה אמור לקחת?

כבר שישה לילות שאנחנו ממש עיקביים ללא חיתול פיפי לפני השינה ועדיין באמצע הלילה הוא מגיע למיטתי ספוג בפיפי עינת מה עושים האם להגיד לו משהו האם אני עושה מהו לא בסדר לא יודעת כבר זקוקה לעזרתךתודה

המפתח עקביות והתמדה

המשיכי להיות עקבית, וישתרייני בסבלנות. הילד בודק האם השינוי אמיתי? עינת

שבוע טוב עינת ממשיכה להשתמע:

אז ככה כמו שכתבתי לך שימי שישי אילאי הולך לישון מאוחר וקם יבש אז גם יום שישי הזה הלך לישון מאוחר בסביבות 11 בלילה וקם יבש וגם יום שבת הלך לישון מאוחר ב10:30 וקם יבש אך בשאר הימים שהולך לישון בן8-9 בלילה קם רטוב זה אומר משהו?וישנה עוד בעיה שקשורה לאילאי שאני ואביו עוברים איתו כבר המון זמן שאנו זקוקים להתייעצות אישית להיכן אוכל לפנות תודה

למעלה