גמילה וחזרה לגן

• פותח הנושא llt
  • פורסם בתאריך

llt

New member
גמילה וחזרה לגן

שלום לכולם,
התחלתי יום ראשון גמילה עם התאומים ( בני שנתיים וחודש), אחד מהם היה מאוד היסטרי וסרב ללבוש תחתונים, השני שיתף פעולה, קיבלתי החלטה לנסות לגמול קודם אותו והחזרתי חיתול לשני.
היום יום שלישי לגמילה יש הרבה פיספוסים אבל גם יושב על הסיר ועושה פיפי, לפעמים גם מודיע שיש פיפי(בוכה שמרגיש את הפיפי ונבהל).
שאלתי היא איך לקחת אותו לגן יום שישי?, עם תחתוני גמילה, תחתונים (להחזיר לו חיתול אני לא מעוניינת)
תודה מראש לעונות

אני יודעת שזאת חכמה בדיעבד

אבל לא הייתי מתחילה גמילה כל כך קרוב לתחילת שנת הלימודים. הרבה פעמים מתרחשת רגרסיה בשלב הזה, גם אצל ילדים שהגמילה שלהם היתה מוצלחת והסתיימה ואצלכם אתם מאוד מאוד בהתחלה. אני יודעת שכתבת שאת לא מעוניינת להחזיר חיתול אבל בעיני זה בדיוק הדבר שנכון לעשות בשלב זה מפני שביום הראשון לגן הצוות לא יהיה זמין לעזור לו בשירותים בכלל וגם הילד עלול לא לשים לב לסימנים מרוב התרגשות והמולה סביבו. התוצאה תהיה ילד שבורח לו בגן וחוסר נעימות כללי.
מהבחינה הזאת אין הבדל בין חיתול לבין תחתוני גמילה (בהנחה שאת מתכוונת למשהו כמו פולאפס, שזה חיתול לכל דבר, רק מתלבש אחרת). אז אם את מרגישה יותר בנוח עם פולאפס מאשר עם חיתול פרופר, לכי על זה. אבל לא הייתי שולחת בתחתונים.

llt

New member
התכנון המקורי

היה להתחיל שבועיים לפני הגן, אבל חלו בוירוס שלשולים, מבאס מאוד.

מסכימה עם כל מילה

מדובר בגן או צוות חדשים? כמה זמן הילדים שהו בחופש בבית מאז

הביקור האחרון בגן/קייטנה?
את יכולה להתיעץ עם הגננת ולבחון מדיניות
ככל שמדובר בצוות מוכר (אותו הגן...) אז הילד מכיר אותם ואם לא עבר די זמן מאז הביקור האחרון בגן (בד"כ יש חופש של שבועיים/10 ימים מתום הקייטנה בגן פרטי - לדעתי אם הצוות בעניין אין סיבה שלא ללכת עם תחתונים.
גם כך הימים הראשונים הם חלקיים - הסתגלות - גם אם יהיו פספוסים הייתי נשארת אדישה ולא מדברת על כך ואחרי שבוע בגן ממשיכה בחינוך יחד עם הגמילה והתייחסות לפספוסים....

llt

New member
תשובות

הם גדלו בבית עד יולי, ביולי ואוגוסט הכנסנו לגן לחצי יום על מנת להקל על ההסתגלות בספטמבר.
הגן הסתיים ב18/8.
בשיחה עם הגננת היא סיפרה שהם מעודדים הליכה לסיר כבר מההתחלה, אדבר איתה ואסביר את המצב.
אוף מרגישה שעשיתי טעות, חבל לי שכל השלושה ימים האלה היו לשווא

לדעתי הם בכלל לא היו לשווא

זה ממילא תהליך וכך לדעתי יש להתייחס לגמילה וגם מתוך מודעות למצב (תחילת השנה) ולמה שיכול לקרות בהמשך, לכאן או לכאן ובלי לחץ או ציפיות להישגים או תוצאות כלשהם. אולי תופתעי לטובה, וגם אם בכל זאת יהיה "כאילו" רגרסיה, זה לא באמת רגרסיה, כך אני לפחות רואה את זה, הרי רק התחלת. הילד לומד להכיר את גופו ואת עצמו, אם מתוך כך תגיע הגמילה - מה טוב, וזה דורש באמת לשחרר כל ציפייה או רצון ל"הצלחה".

לא עבר המון זמן מההתנתקות מהמסגרת

כך שאולי ההסתגלות תהיה קלילה ואם הצוות בגן תומך - תוכלו "לזרום" עם הגמילה...גם כך יש המון חגים עכשיו - אז יהיה לכם הרבה זמן בית לבחירתכם,
בעיני לא עשית טעות - תמיד אפשר לחזור לחיתול, לקחת כמה שבועות של הפוגה ולהתחיל שוב,
בהצלחה בגן ובגמילה!

למעלה