גמילה חלקית

גמילה חלקית

שלום, הבת שלי בת שלוש וחצי נגמלה לפני יותר משנה מחיתולים אבל באופן חלקי. כשהיא צריכה קקי היא מבקשת חיתול גם בבית וגם בגן. אני לא לוחצת עליה וכשהיא מבקשת אני שמה לה חיתול. אני רוצה לציין שהיא עשתה קקי פעם אחת בשירותים וזו היתה התנסות טובה. מה לעשות ? היא אמורה לעלות לגן עירייה ובגנים ברמת גן הם דורשים שהילדים יהיו גמולים.חוץ מזה היא ילדה מקסימה ונעימה.

גמילה חלקית....

שלום רב, אני מניחה שהילדה מוכנה ובשלה לעשות את צרכיה בשרותים. היא פתחה הרגל (בעזרתך) להמשיך ולעשות קקי בטיטול. במצב כזה כדי להדריך למסלול של גמילה חכמה צריך לדעת יותר הסטוריה בנושא. בברכה, עינת גבע, מכון אדלר.

גמילה חלקית- המשך

שלום עינת, תודה על התשובה אבל זו בדיוק השאלה שלי - איזה מסלול גמילה אני יכולה להעביר אותה בלי לגרום לה טראומה או נזק? כמו שאמרתי היא עושה פיפי בשירותים ללא קושי ואני לא עושה עניין מהחיתול. אני צריכה להפסיק לה בבת אחת ופשוט להגיד לה שאין יותר ?

שלישי3

New member
אותו סיפור גם לבת שלי....

שלום, לבת שלי היה בדיוק אותו קטע. בגיל שנתיים ואבעה חודשים החלה לעשות פיפי בשירותים אך קקי לא.(אכן ביקשה חיתול כל פעם) רק בגיל 3 וחצי, נגמלה גם מזה. ניסיתי הכל- סיר, שירותים "קקי-פרס", הפתעות וכו' וכלום לא עבד. עד שיום אחד היא ביקשה חיתול, לא הספקתי לקום מהכסא והיא עשתה, ברח לה. למחרת היא ביקשה לעשות בשירותים וכך נגמר הסיפור. נראה לי שפשוט לזרום איתה וזה יגיע לה טבעי. גם אם היא תתחיל את הגן עם חיתול, היא תראה שלאף אחד אין. אולי זה גרום לה לבושה או אי נוחות וסביר להניח כי תיגמל. בהצלחה.

למעלה