גמילה לבן שנה

בובוני24

New member
גמילה לבן שנה

אני מניקה כבר שנה ושבוע.... ואין לי כבר כוחות לקום בלילה ולהניק. במשך היום זה עוד איכשהו בסדר אבל הלילות כבר ממש קשים לי. אני גם ממש בתת משקל והופניתי לדיאטנית ע"י הרופאה שלי. הילד לא מוכן לכלום- לא דיסה בכל צורה שהיא, לא מים, לא מוצץ- רק ציצי. מה עושים????

תשובות

את מתארת פה מספר דברים שונים: לגבי הלילות, זה אכן אתגר בהורות – ילדים לא תמיד ישנים לילות שלמים, וזה יכול להיות מאד מתיש בשבילינו. דברים שיכולים לעזור – לישון עם הילד באותו חדר וכך לא צריך ממש לקום ולהביא אותו להנקה; להניק בשכיבה – מאד עוזר להרבה אמהות, כך אפשר להמשיך לנמנם תוך כדי הנקה. לגבי המשקל שלך – טוב שאת פונה לדיאטנית, חשוב שתאכלי תזונה מספיקה ומאוזנת גם בלי קשר להנקה. ולגבי המעבר למוצקים – האם הוא מסרב לכל מזון מוצק? את יכולה לפרט מה ניסית לתת לו, מלבד דיסה ומים? לעיתים יש לילדים רגישות תחושתית שמקשה עליהם להתמודד עם מרקמים שונים. כדאי אולי לפנות לרופא הילדים כדי לבדוק נושא זה. באופן עקרוני המעבר למוצקים אמור להתבצע בהדרגה, החל מגיל חצי שנה בממוצע, כשכמובן שיש הבדלים בין ילדים שונים גם בנושא זה. מחכה לתשובתך.

בובוני24

New member
אביטל שלום ותודה

הכוונה שלי בזה שהוא לא מוכן לכלום מלבד הנקה היתה לגבי הלילה. מוצקים הוא אוכל חופשי ושותה הרבה מים במשך היום, רק כשהוא רוצה לישון או לחזור לישון באמצע הלילה הוא צריך לינוק. ועד לפני חודש העברתי אותו לחדר שלו...

לילות

תינוקות וילדים מתעוררים בלילה בגלל הרבה סיבות, שלא תמיד אנחנו יכולים לדעת מהן. לעיתים זה באמת מרעב או צמא ולעיתים יש סיבות אחרות כמו כאב (בגלל יציאת שיניים, למשל), חרדות או רצון להיות בקרבת האם. לעיתים הילד מתעורר וקשה לו לחזור לישון. בשבילנו כאימהות זה אכן מאד מאתגר. אם הוא מתעורר בגלל רעב, יתכן שארוחת ערב "טובה" ועשירה תגרום לו לישון יותר שעות. האם מאז שהוא עבר לחדר שלו הוא מתעורר יותר? ישנם שני ספרים טובים בנושא ההתמודדות עם השינה בלילה: "הורים גם בלילה" של דר' סירס. "לישון בלי לבכות" של אליזבט פנטלי. אפשר להשיג את שתי הספרים דרך האתר של לה לצ'ה. בהצלחה!

למעלה