גמילה מאכילה לילית

גמילה מאכילה לילית

היי זו שוב מירי הפעם הבעיה היא עם לניר בן השנה ושמונה חודשים לניר ילד שלא הכי אוהב לישון אך זו לא הבעיה הוא עדיין מתעורר בלילות לאכול לעומת אחיו אילאי בן השנתיים ושמונה שבגיל שמונה חודשים כבר הפסיק לקום בלילות לניר ילד מאוד אנרגטי נמצא בשגרה(בגן),לפני כמה שבועות ניסיתי לדלל לו את האוכל בלילות אבל אז קם יותר בלילה ניסיתי לתת לו מים לא עזר הוא רוצה אוכל קם לפחות פעמיים בלילה ולא משנה מתי הלך לישון למרות שבדרך כלל 8 8:30 הוא כבר נרדם ודי אוכל יפה עד לפני השינה אפילו מקבל בקבוק לאחר המקלחת שזה כמובן לאחר ארוחת ערב ולישון גם כל הנסיונות שאני מנסה מקשות עליי עם זה שהוא יבכה ויצרח בחדר כי הוא גם חולק חדר עם אחיו ואני לא רוצה שזה יפריע לו אז איך אני עושה זאת מישהי אמרה לי שבגיל הזה זה כבר הרגל במיוחד שהוא בסדר במשקל ואין שום בעיה אז איך גומלים אותו מלקום בלילה לאכול

גמילה מאכילה לילית

שלום ובוקר טוב מירי, זה עתה עניתי לליאת שפנתה בנושא בעיית שינה. אכן, בגיל שנה ושמונה חודשים אין צורך באוכל. זהו הרגל שצריך לעזור לילד להיגמל ממנו. להלן תשובתי לליאת: שלום לך ליאת, בנך התרגל להירדם בתנאים מיוחדים, על הידיים כשאת מאכילה אותו. פעוטות כמו מבוגרים מקיצים מידי פעם בלילה. כדי לחזור ולהירדם הם זקוקים לתנאים שהיו מנת חלקם בשעת ההשכבה. כעת עליכם להיכנס לפרויקט מתוכנן. להקדיש מספר לילות (כנדרש) כדי להרגיל את הפעוט להירדם עצמאית. מה עושים? לא קושרים ארוחה לשינה. אוכלים במטבח או בסלון. עורכים טקס קבוע של לילה טוב ומשכיבים את הפעוט במיטתו. בלילות הראשונים נשארים לצידו ומלטפים אותו.( נוגעים לא מרימים). בלילות הבאים יושבים לצידו. לא עוזבים את החדר. וכך בצעדים בוני הרגל ואמון מתיישבים למשך מספר ימים ליד דלת חדרו ומאפשרים לו להירדם. המסר אנחנו לא עוזבים אותך לנפשך אנחנו איתך יחד עם זה, אנחנו סומכים עליך שתירדם לבד. זה תהליך מודרג, זו השקעה זמנית. אני חושבת שהיא תשתלם לטווח ארוך. מה שחשוב לשמור על שקט ועל ענייניות בנחישות ובעקביות. מה דעתך? עינת גבע, יועצת משפחתית, מכון אדלר. ועוד תוספת מירי, הבן שלך למד שבלילה הוא מקבל יופי של התיחסות. הדבר מסב לו הנאה. נסי במקביל ל"פרויקט הגמילה" להקדיש לו זמן קבוע ביוזמתך במשך היום. בדרך זו הוא יקבל את תשומת הלב לה הוא זקוק בשעה שנוחה לך. מה דעתך? עינת גבע, מכון אדלר.

לעינת גבע המשך

קראתי מה שענית לליאת אך המצב אצלי שונה לניר לא נירדם עם בקבוק הוא מקבל את הבקבוק לפני שינה ואז הולך למיטה ונרדם בכוחות עצמו בלי בעיה ברוך השם האמת שאתמול בלילה נתתי לו מים והוא בכה ואז השכבתי אותו אמרתי לו שצריך לישון התהליך לקח לי שעתיים קם בכה השכבתי ושוב ושוב עד שנירדם אז ממה שאני מבינה פשוט להמשיך בתהליך הזה זה באמת קשה במיוחד שהוא חולק חדר עם אחיו בן השנתיים ושמונה,אבל מה קורה אם הוא פשוט צורח אין מצב שהוא באמת רעב?תודה רבה לך על עזרתך

מה הצרחה אומרת?

שלום רב, אני לא חושבת שהוא באמת רעב. הוא מקיץ וצורח. אני מאמינה שהצרחה מבטאת צורך? נשאלת השאלה מה הוא אומר בהתנהגותו? איזה צורך הוא מבטא? אולי חלם חלום רע, אולי קר לו? בנוסף, הוא כנראה עלה על גם על האפשרות שהצרחות מביאות אימא. בנך צעיר מאוד. תצטרכי למצוא את הדרך להבין מה הוא צריך. ולהיענות לצורך על מנת שהיחסים לא יסלימו למאבקי כוח. אחרי שתשללי את הצרכים ותביני שהוא פשוט נהנה מתשומת הלב הלילית תוכלי להמשיך בנחישות ובעקביות בתהליך. במקביל חשוב להקדיש לו זמן המוקדש רק לו בשעות הערות. עינת גבע, מכון אדלר.

חוזרת אלייך

מה זאת אומרת להקדיש לו זמן המוקדש רק לו אני תמיד מקדישה לו זמן במיוחד שהוא ילד שמאוד אוהב תשומת לב ומקבל אותה

אם כך, איזה צורך הוא מבטא לדעתך?

שלום רב, O.K אם כך, איזה צורך הוא מבטא לדעתך? עינת גבע, מכון אדלר.

אין לי מושג

הוא ילד שתמיד מחפש תשומת לב וגם תמיד מקבל,בכל אופן יש התקדמות שלשום לקח לו שעתיים להירדם אחרי בכי וצרחות אתמול לקח לו שעה אבל אתמול קצת אני לא ידעתי מה לעשות כי הוא לא אכל כל כך טוב לפני השינה וכשהוא קם ובכה פחדתי שהוא בוכה כי הוא באמת רעב

יש גם אפשרות לקחת אותו למעבדת שינה...

בוקר טוב מירי, ילד בגיל בנך ךא צריך לאכול בלילה. יש גם אפשרות לקחת אותו למעבדת שינה. אולי הם יעלו על הסיבה או המטרה המניעה אותו לקום בלילה. עינת גבע, מכון אדלר.

למעלה