גמילה מבקבוק אצל ילדה בת 3

גמילה מבקבוק אצל ילדה בת 3

שמי נוי ויש לי שאלה בנוגע לבתי : בתי בת 3 והיא עדין מתעוררת בלילה לאכול בקבוק מטרנה או חלב היא לא מוכנה להרדם בלי בקבוק וזה כבר מתיש אותי ואותה כי קשה לי לקום בלילה לאכיל אותה ולה קשה להרדם למרות שזה ממש עוזר לה אני לא יודעת מה לעשות אני נשיתי לתת לה לבכות וזה ממש לא עזר אני חיבת עזרה זה לא בסדר אני יודעת כי אני תמיד נתתי לה לאכול בלילה מאז שהיה נולדה אשמח לעזרה זה דחוף תודה מראש נוי. נ.ב במשך היום היא לא ממש אוכלת טוב לפעמים טוב אבל לא כל יום וגם שניא אוכלת זה ממש קצת יכול להיות שהיא רעבה בגלל זה היא אוכלת בלילה .

פרוייקט רגיש ומתוכנן לגמילה

שלום רב נוי, ילדים בני שלוש לא צריכים לאכול בלילה. ילדים בני שלוש אמורים לישון לילה רצוף מלא ושלם. בתך התרגלה להקיץ בלילה, והורגלה מאז לידתה לאכול בלילה. בתך זוכה לקבל בלילה תשומת לב מרוכזת, נדיבה ובלעדית. על היחס הזה היא לא תרצה לוותר כל כך מהר. החום, המגע, הקרבה, ההתכרבלות בחיקך לה היא זוכה בלילה לא תסולא בפז. אכן, לתת לה לבכות זה לא רעיון טוב. מה כן? עלייך ללוות את בתך בתהליך של גמילה. ראשית, את צריכה להיות משוכנעת שבתך לא צריכה לאכול בלילה. שנית, עליך לתאם עם בתך פגישה יומית בשעות אחר הצהריים בה תבלו יחד, תתחבקו, תתכרבלו וכו'. שעה שתוקדש רק לכן בה היא תקבל ביוזמתך תשומת לב מרוכזת ובלעדית. אני סבורה שאחרי תקופה מסוימת בה הילדה תקבל יחס מכוון בשעות היום היא תהיה מוכנה להתחיל את תהליך הגמילה בלילה. זהו תהליך! נדרשת ממך התגייסות וסבלנות. זה לא זבנג וגמרנו. בתקופה זו אני מציעה שתעודדי אותה מידי יום על הגדילה, ההתפתחות והבגרות שלה. ואז... באחד מימי אחה"צ הרגועים והנעימים שלכם יחד תקיימו שיחה. בה תודיעי לה שהיא בוגרת דיה ואינה זקוקה עוד לאכול בלילה, אי לכך את תשאירי לה בקבוק מים ליד המיטה ואם היא תתעורר היא תוכל לשתות בעצמה ולחזור לישון. מה דעתך? עינת גבע, יועצת משפחתית, מכון אדלר.

מצפה וחמכה

שלום רב, חג שמח ומואר! מזכירה לך לתת כבוד לתהליך. בהצלחה!! אני מצפה ומחכה לשמוע ממך. שאלות נוספות יתקבלו בשמחה, יום טוב עינת גבע, מכון אדלר.

למעלה