גמילה מהנקה - אחד החליט שכן, מה עם אחיו?

גמילה מהנקה - אחד החליט שכן, מה עם אחיו?

התאומים שלי בני שנה וחודשיים כמעט, יונקים בוקר וערב ובשאר היום אוכלים רגיל.
לאחרונה חשבתי לגמול מהנקה וביומיים האחרונים אחד מהם החל לנשוך אותי בכוונה, בעצם אומר לי שלא בא לו יותר, ומהערב מקבל בקבוק עם תמ"ל ולא הפריע לו שהייתי לידו (בעלי האכיל אותו).
אני לגמרי בסדר עם זה, גם ככה רציתי להפסיק בקרוב, השאלה מה עם אחיו... להמשיך או להפסיק?
ובינתיים, מה אני עושה עם השד של זה שלא יונק - שואבת כדי למנוע גודש?

אני מאמינה שגם השני לא יתנגד לבקבוקים ואוכל להפסיק גם את ההנקה שלו, אז פשוט מפסיקים?...

גמילה של אחד ולא של השני

הי גם אני,

איזה יופי שהם עוד יונקים-כל הכבוד!!

את שלמה עם הפסקת ההנקה? -זה משהו שרק את יכולה להחליט ולענות עליו. נסי לחשוב על זה כשהם לא ליידך, למנות את היתרונות והחסרונות בשבילך בכל כיוון , ואז תקבלי את ההחלטה. אין ספק שאם תהיי שלמה עם עצמך-זה יהיה פחות קשה גם להם וגם לך.
בכל מקרה-אם את מחליטה להפסיק-תשימי לב שכשיש מלאות בשדיים-תשאבי קצת, אפילו ידנית במקלחת, כדי לשחרר את המלאות,לא כדי לייצר עוד חלב. וזאת כדי שלא תגיעי לגודש.
ספרי מה החלטת לעשות.
בהצלחה!!

הדר יקרה

מאזיקרה אז שכתבתי את ההודעה החלטתי עם עצמי להפסיק להניק. גם ככה בערב הם כבר בקושי יונקים/שותים מבקבוק כי הם אוכלים טוב, אז נישאר כמ בקבוק בבוקר.
תודה לך על המילים החמות וליד שרה על ההשאלה הארוכה, זה לא היה קורה בלעדיך!!
היו המון רגעים קשים אבל אני כל כך שמחה שהתעקשתי. אומרת לכולם שאם יכירו מישהי שיולדת תאומים וחוששת להניק, שישלחו אותה אליי.

שוב תודה הדר

יקירה

איזה כייף לקרוא.

תודה רבה לך - אני רק עזרתי קצת.. מי שעשה את העבודה הקשה זו את ובאמת מגיע לך שאפו גדול!!!

אשמח שתכתבי כמה מילים על איך היתה הגמילה. האם גמלת את שניהם יחד או לחוד ואיך היה.

את מוזמנת לבקר תמיד.

חיבוק גדול ותודה

אז ככה....

אחד החליט שלא רוצה יותר והתחלתי לתת לו בקבוק בבוקר. אחיו ראה את הבקבוק וביקש גם, אפילו שרגע לפני סיים לינוק.
אני שלמה לגמרי עם ההחלטה, רק שכבר כמעט שבועיים אחרי ויש לי גודש נוראי...
מה עושים?

גודש אחרי הפסקת הנקה

או יקירה

איזה באסה....
עדין גודש ????
לפעמים לוקח לגוף זמן להבין...

ברגע שאת מרגישה מלאות, עוד לפני הגודש - כשהשדיים מתמלאים - זה הזמן לשחרר קצת חלב.
או ידנית אפילו מעל הכיור או במקלחת, או לשאוב קצת - אבל בדגש על קצתתתת. רק לשחרר את המלאות.
הפסקת ההנקה צריכה להיות בהדרגה כדי שהגוף יבין שיש ירידה בביקוש, ויוריד בהתאם את ההיצע.
בנוסף - שימי קומפרסים של עלי כרוב על החזה (לקרר את הכרוב, לפרק לעלים, ו"לשבור" את העלה קצת לפני ששמים אותו על השד, מסביב לפטמה, לא עליה)
הכרוב סופח נוזלים ועוזר להרגיע.
חוץ מזה - אם מאוד כואב - את יכולה לקחת משכך כאבים כמה ימים - אדוויל או נורופן. הם גם נוגדי דלקת , כך שיעזרו גם למנוע דלקת.

את יכולה גם לשתות הרבה חליטות של נענע ומרווה שידועים כמייבשי חלב.

מקווה שזה יקל..

בהצלחה

שאלה באותו עניין...

כמעט בני שנה ושלושה חודשים.
בגיל שנה בדיוק הקטנטנה התחילה לנשוך ממש חזק במקום לינוק. וכמובן צרחה שלא מצליחה לינוק ואני בכיתי ביחד איתה
. לקחתי אותה לכל רופא אפשרי, לטיפולים אלטרנטיביים, וכמובן לגורו שלי ד״ר מירה ליבוביץ, שום דבר לא עזר. הילדה לא חזרה לינוק מאז. הקטנטן כל הזמן הזה יונק כרגיל.
אצלי מגיל מאד קטן היה להם צד משלו לכל אחד. מאז העניין הזה שאבתי לה חלב מהצד שלה (למרות שתמיד אמרתי שאני שונאת לשאוב ולעולם לא אעשה זאת באופן סדיר... כמו שאומרים: never say never...
) ומהצד שלו הוא ינק כרגיל.
לאחרונה אני הולכת וממעיטה בשאיבות (ונדהמת לגלות כמה זמן פנוי פתאום יש לי, פתאום יש זמן לבשל,לסדר, להדיח כלים...
) בקרוב אפסיק לגמרי. ומה עושים אז עם הקטנטן??? ימשיך לינוק רק מהצד שלו ויהיה רק צד אחד ״פעיל״?... להתחיל להציע לו גם את הצד השני? אבל אז זה יגרום להפחתת כמויות בצד שלו, לא?
הוא יונק בוקר, צהריים וערב.
תודה!

הנקה מצד אחד של תאום אחד

הי רק טוב :)

מתארת לעצמי שזה מבאס שהיא לא יונקת והוא ממשיך...

אם אני מבינה נכון - לכל אחד צד משלו , וכך המשכת כל הזמן - הם אף פעם לא התהפכו בצדדים ?
(באופן כללי חשוב לאפשר לכל אחד מהם לינוק משני הצדדים, גם בגלל שהגוף שלנו אינו סימטרי ולא מייצר בדיוק אותה הכמות בשני הצדדים, וגם בגלל התפתחות המוח של הקטנים - חשוב שיפנו את הראש
לשני הצדדים ולא רק לצד אחד).

אני חושבת שכדאי לך להציע לו לינוק משני הצדדים.
הגוף יאזן את הכמויות של החלב, וכך תוכלי להניק משניהם.

בהצלחה

למעלה