גמילה מהנקת לילה

יעלוקי

New member
גמילה מהנקת לילה

בני בן 9 חוד' יונק בלילה כל שעתיים, ישן איתי במיטה מתכננת בקרוב לגמול אותו מהנקת הלילה ואולי גם להעביר אותו למיטה משלו מודעת לכך שזה עניין של הרגל ולא רעב הוא הולך לישון בסביבות 7 בערב עד מתי ניתן לצפות ממנו להתעורר ולחזור לישון ללא יניקה? האם מתן מים במהלך הגמילה יכול להביא להרגל חדש של מים במקום הנקה ולכן כדאי גם להמנע ממתן מים? קוראת כאן את המלצותייך החמות ומתמלאת השראה תודה רבה

" בבוא העת תבני תוכנית יזומה וחכמה"

שלום רב, הורה טוב חושב רחוק. בנך בן התשעה חודשים יכול לישון לילה תמים בלי אוכל ובלי להתעורר במיטתו. נכון לעכשיו, אין זה המצב. הרגלת אותו להנקת לילה ולישון איתך במיטה. כי....? בדרך כלל זה קורה כי אנחנו עייפים, רוצים לישון, זה נוח לנו, קל לנו... ... בינתיים הילד מתרגל. קל להקנות הרגלים כאשר אנחנו חושבים רחוק, ברור לנו אילו הרגלים אנו חפצים להקנות? ומדוע? את כותבת אני מתכננת... לגמול... ואולי גם... נפלא! כאשר תהיה לך החלטה ברורה, ותהיי שלמה איתה תוכלי לחשוב על פרוייקט יזום מתוכנן וחכם. עד אז לא כדאי להתחיל שינויים. בברכת הנאה, עינת גבע, יועצת משפחתית, מכון אדלר.

יעלוקי

New member
ובכל זאת...

לקראת בניית הפרוייקט היזום בכל זאת אשמח לתשובות, אם אפשר... לגבי המים ושעת ההנקה הראשונה תודה יעל

michalul

New member
לי יש את אותה בעיה אך עם מטרנה

לפני יומיים החלטתי על שינוי. בראש ובראשונה החלטתי שנאכל ארוחות ערב מסודרות, ע"מ שאדע שהיא שבעה. אני עדיין נותנת לה מטרנה ע"מ להקל את ההרדמות, אך מציעה מים כדבר ראשון. הלילה, כבשונה מהלילות הקודמים, שהתעוררה הצעתי לה אך ורק מים, היא קיבלה את זה די טוב, עד שב 3:00 לפנות בוקר היא החליטה שזה לא מתאים לה. הדלקתי את מנורת הלילה, ע"מ להויא אותה ממצב הבכי, "השקתי" את כל הבובות עם מים ודיברתי איתה על הבובות, שזה לא הלך וראיתי שהיא מאבדת את 'מוד' השינה, הסברתי לה שכל הבובות ישנות ואבא ישן, שרתי לה בשקט שיר ערס (פזמון ליקנטון) ולטפתי אותה בגב. באיזשהו שלב פשוט ישבתי לידה על כיסא אמרתי לה בקול רך להניח את הראש ונשארתי איתה בחדר עד שהיא נרדמה, תוך כדי תהליך ההרדמות מחדש היא הסכימה לשתות מבקבוק המים. לקח לי כשעה להרדים אותה שוב. אני מקווה שאכן נכנסנו למסלול שבו בסופו של דבר היא תצליח לישון לילה שלם

מבלגרת

New member
הוא יכול לישון בלי יניקה

-אצלי מגיל 2-3 חודשים הקטנה ישנה לילה (בת חצי שנה היום). כשהרגלתי אותה, פשוט נתתי ארוחת ערב ואז לפני שהלכתי לישון הבאתי לה עוד פעם כשהיא כבר ישנה ואז היא ישנה עד הבוקר. היום, היא הולכת לישון בדרך כלל ב- 10 ומשהו בלילה וקמה ב- 6-7 בבוקר. -מה שבטוח, תרגילי אותו לישון במיטה שלו. לפעמים, המעבר למקום משלו גורם לו לישון הרבה יותר טוב. זה מה שעשיתי אצל הגדולה יותר. בגיל 5 חודשים העברתי אותה לחדר משלה. לקח לה כמה ימים להסתגל אבל היא ישנה מאז הרבה יותר טוב. -לא כדאי לתת מים. הוא מקבל כל מה שהוא צריך מהחלב ולכן אין צורך להוסיף עוד נוזלים. פשוט תתחילי מהמעבר למיטה ואחרי כמה ימים תגמלי בהדרגה מההנקה כמו שהמלצתי לך.

למעלה