גמילה מהנקת לילה

רונלי35

New member
גמילה מהנקת לילה

בני בן שנה ו 3 ואני נמצאת איתו בבית כל הזמן.הוא אוכל יפה מאד יחד עם הנקות, שלאחרונה הוא יונק הרבה יותר כיוון שהשיניים מטריפות אותו.אני נהנת מאד להניק אותו אבל אתמול בערב לאחר אמבטיה נתתי לו ציצי והרגשתי שאני לא יכולה יותר זה נמתח ונמתח והבנתי שהוא לא רעב שזה משחק-שכמובן אני מבינה שלא תמיד זה אוכל. ,רק שהחלטתי שהלילה אני גומלת אותו .הוא עדיין ישן איתנו במיטה ואני לא יודעת אם אני עושה טעות-כלומר האם גמילה בלילה צריכה להיות גם גמילה ביום ?אני חייבת לומר שאתמול בלילה היו בכיות והיה קשה אבל לבסוף הוא נרדם עליי ללא ציץ יחד איתי במיטה ובשעה 6 וחצי נתתי לו ציץ.האם אני עושה משהו לא בסדר?

יותר נכון לשאול איך לעשות? ולא מה לעשות?

כי על השאלה "מה לעשות?" רק את יכולה בתוך-תוכך לדעת. רק את האמא, ורק את מרגישה מה באמת טוב לך/לו/לכם. איך לעשות?... על זה יכולות להיות המלצות שונות ואת תרגישי ממה את לוקחת. אני מאמינה, שכשאמא משוכנעת, ופועלת מתוך אמונה באמיתות דרכה, היא משדרת את זה לילדה. רק חשוב להקפיד, שהתהליך של ההסתגלות של התינוק למצב החדש ילווה בהמון אמפטיה, רוך ואהבה, כדי שיעבור אותו "בשלום", וידע, שלמרות שעכשיו הוא לא יונק עוד בלילה, את עדין איתו, אוהבת ומכילה כתמיד! על כן, טוב עשית שהשארת אותו איתך במיטה, ולא הוספת עליו התמודדות לבד עם נתק נוסף. אני מאד מאמינה בתהליכים ובהדרגתיות, והתמקדות בכל שלב בפני עצמו. אחרת, הקושי עבור תינוק כה רך, להסתגל לשינוי קיצוני, עלול לתקוע את תהליך ההיסתגלות שהוא חלק מתהליך ההתבגרות של אדם, ולהפוך אותו יותר עצבני, ורגיש במיוחד לפרידות. חזקי ואמצי
קרן

למעלה