גמילה מחיטולים

שקד ע

New member
גמילה מחיטולים

שלום, התחלנו גמילה ביוזמת הילד בן שנתיים - עיניין בשרותים ותחושת אני עושה לבד וגדול שמאוד דירבנו אותו בלי חשיבות של סיא או ישבנון . הדגש היה על ההצלחות פרס בהתחלה ואז עברנו למדבקות ומדליה שהוא יושן איתו. בזמן פיספוס הינו קוראים לזה תקלה ומסבירים שלא עושים בתחתונים אלה בשירותים (קקי אין פיספוסים). אחרי התחלה יפה התקדמנו וכבר היה עם תחתונים במשפחתון (אחרי שבוע עם תחתון חיטול) . בתחתונים שבוע ימים שבגן יבש כל היום כולל זמן השינה . אחרי כמה לילות יבשים הורדנו חיטול גם בלילה (בוקר יבש מקבל שמש ורטוב ענן גשם) הגענו לימים רצופים יבשים ... יצאנו לכמה ימי חופש כל המשפחה לבית מלון וכשחזרנו הביתה חלה נסיגה . במשפחתון פיספוס 1 ומהשעה 16 ,שאני מביאה אותו מהמשפחתון יש כ-3 פיספוסים בבית . אני בטוחה שבתגובה שלי למרות שאני מאוד משתדלת לא לכעוס, הוא מרגיש בעצבים /אכזבה ותיסכול ואולי אפילו יותר יחס מאשר כשהוא מצליח (מאוד קשה לי כשאני לבד איתו בבית - אי אפשר לטפל בפיספוסים בלי להרים אותו להתכופף- אני בהריון מתקדם ובשמירת הריון עם פריצת דיסק) אני כבר די משתגעת ומאבדת ביטחון האם אנחנו נוהגים נכון בתגובות לפיספוסים? שלא תיווצר התניה אני מצמצמת פרסי פיפי - שהוא מאוד דורש... אני בעד לתת לו להגיד מתי צריך -אחריות שלו . בגלל הנסיגה כעת אני נוטה להזכיר ולשאול - התגובה שלו שלילית צועק אין לי פיפי ... מה עלי לעשות ואיך להגיב על מנת לחזור לדרך המלך ? תודה מראש על העצה

בגוף השאלה מקופלות גם התשובות.

שלום רב שקד, בגוף השאלה מקופלות גם התשובות. את מודעת לכך שלילד דרושה אמפאטיה שתחליף את הכעס. את מודעת לכך שעלייך לשמור על קור רוח ולטפל בפיספוסים בסבלנות ובאיפוק. יחד עם זה, את מוצאת את עצמך נחטפת רגשית( יש לך נסיבות מקלות). את מבינה שכדי לעלות על דרך המלך את חייבת להיכנס להלך רוח מבין, מקבל, ענייני ולא שיפוטי. אהבתי את התהליך ההדרגתי והרגיש שלכם. יחד עם זאת, הרעיון לתת פרסים על יציאות הוא רעיון בעייתי, שלא לומר פסול מבחינת ערכו החינוכי. מדוע? המוטיבציה של הילד היא חיצונית. אנחנו רוצים לעזור לילד לפתח מיקוד שליטה פנימי, שירגיש תחושת יכולת ומסוגלות אישיים פנימיים. מה קרה במקרה של בנך? הוא התמכר לפרסים וכעת הוא מגיב לדיאטת הפרסים. וחבל! תרגישי טוב, ובהצלחה בהמשך, עינת

שקד ע

New member
המשך גמילה מחיטולים

תודה , צודקת עניתי לעצמי תוך כדי השאלה.. היום היה יום יותר מוצלח גם במשפחתון וגם בבית בלי פיספוס אחד אפילו ( בטח לא סתם במקרה...) אשמח להמלצה לגבי חיזוק היכולת שלי לשמור על קור רוח ולשמר הלך רוח מבין, מקבל, ענייני ולא שיפוטי, כמו כן ביטויים מילוליים שידגימו זאת. כיצד לצמצם תלות פרס בלי לפגוע במוטיבציה? תודה רבה דרך אגב אני מאוד אוהבת ומתחברת לשיטת אדלר אם זה בזכות קריאת הספר של דרכי ההתמודדות ואם התוכניות של מיכל דליות ... אני שוקלת רישום לסדנת הורים - ידוע לך האם יש בנתניה? שוב תודה רבה

אינטליגנציה רגשית

שלום רב שקד, יש הרבה דרכים לשמור על קור רוח. כל אדם מוצא את המתאימה לו למשל, כל פעם שאת מרגישה רגש של תסכול או כעס עומד להתפרץ תוכלי: לנשום עשר נשימות עמוקות, לא לעשות כלום- פשוט לצאת בשקט מהמרחב עד שתצטנני, לצאת לג'וגינג, להיכנס לאמבטיה קרה או חמה, להגיד לעצמך : משהו קשה לילד שלי, משהו מפריע לו הוא "מבקש" עזרה, הוא לא פועל נגדי הוא פועל בעד עצמו.... בקשר לפרסים: האם את חושבת שזו שיטה טובה? אם כן? מה המניעים שאת נותנת אותם? תוכלי לקרוא עוד ספרים כמו: ילדים האתגר של דרייקוס. התמודדות עם מציאות בלתי רצויה של תלמה בר אב. בגובה העיניים של חלי ברק. וכן, קבוצות הורים נפתחות בכל רחבי הארץ. הסניף המרכזי בהרצליה - צלצלי ותקבלי פרטים. מומלץ בחום. להשתמע עינת

למעלה