גמילה מחיתולים בלילה

lilmen

New member
גמילה מחיתולים בלילה

שלום. בני בן 3 ו- 3 חודשים. כשהיה בן שנתיים ו- 7 חודשים, כלומר לפני 8 חודשים, נגמל מחיתולים. הגמילה הייתה חלקית היות ובלילה הוא עדיין ישן עם טיטול. השבוע, היות והגיע הקיץ, החלטנו לגמול אותו מהטיטול גם בלילה. הבעיה היא שהוא ישן מאוד מאוד חזק ולצערי אני קטנת אמונה (וזה גם מוכח) שהוא יתעורר אם יהיה לו פיפי במהלך הלילה. כרגע אני ובעלי קמים מס' פעמים בלילה ולוקחים אותו לשירותים לעשות פיפי. (אני אחרי לידה ככה שממילא אני קמה להאכיל את התינוקת אז "על הדרך" גם לוקחת את הגדול לשירותים) קרה בכל זאת שהוא קם רטוב באמצע הלילה וזה לא נעים לו. השאלה היא האם הזמן יעשה את שלו בעניין הזה והגוף שלו "ילמד" להתעורר כשיש פיפי? תודה, לילך.

להעביר האחריות

שלום לילך, את שואלת אם הבן שלך ילמד לקחת אחריות? אחריות מאפשרים ומפנים. מה את עושה? לעת עתה את זוללת לו את האחריות. אינך מאפשרת לו לקחת אחריות. את קמה מספר פעמים בלילה ולוקחת אותו. אגב, מי כלול ב "החלטנו" לגמול? האם הילד שותף להחלטה? כדי שילד יבחר לקחת אחריות חשוב לעורר את המוטיבציה שלו. איך? לכבד אותו, לשאול אותו אם הוא רוצה, מתי הוא רוצה? לדבר איתו, לאפשר לו לבחור. ולבסוף, להעביר את האחריות. לאפשר, לסמוך, לדעת שצפויים פישולים, לתמוך בדרך, להאמין שהוא יכול(אם הוא בשל, כמובן) ולהעביר אחריות. צרכים של אדם תלויים בו, הם בשליטתו. תפקידנו לא לגזול מהילד את ההנאה שבבחירה, בשליטה ובעצמאות. בהצלחה, עינת גבע, יועצת משפחתית, מכון אדלר.

למעלה