גמילה מחיתולים

ZOHARZINGI

New member
גמילה מחיתולים

בת שנתיים ותשעה חוד' ובתהליך גמילה. בגן בקושי מפספסת אך בבית הסיפור אחר: פספוסים רבים, גם קקי וגם פיפי, עושה רושם שפשוט לא בא לה... מה עושים???

התנהגות היא מטרתית...

שלום רב, בני אדם הם יצורים חברתיים. אדלר לימד אותנו ואני מאמינה שהם פועלים בשדה חברתי . כלומר, יש קשר הדוק בין ההתנהגות שלהם לתגובות שלנו . התנהגות היא מטרתית. כדי להבין את התנהגות הילדה עלינו לבדוק מה הילדה משיגה בהתנהגותה? מאחר שאת מספרת שאתם, הוריה, הכתובת אני שואלת איך אתם מגיבים לפספוסים שלה? עינת גבע, יועצת משפחתית, מכון אדלר.

ZOHARZINGI

New member
גמילה

היי עינת תודה על התשובה המהירה. אני די הבנתי שהתגובה שלי משפיעה ולכן כמובן שלא כעסתי ( למעט כשהיא שיחקה עם הפיפי ומרחה אותו על הרצפה-וזה כבר לא קורה!). בהתחלה שאלתי אותה למה והסברתי שהיא ילדה גדולה ושאני יודעת שהיא מסוגלת ואז עברתי להתעלמות ,פשוט ניקיתי את הרצפה ואותה ולא אמרתי כלום אבל אני מודה כי יתכן והשפת גוף שלי אמרה אחרת ..ואז שאלתי אותה אם היא רוצה שבבית נלבש תיתול והיא לא אמרה כן במפורש אבל היה נראה שנראה לה הרעיון של תיתול וגם כשהיא עושה פיפי או קקי בתיתול היא לא ממהרת לבקש ממני להחליף לה ( ניסיתי להשאיר אותה עם פיפי/קקי בתחתונים וגם בחיתול -פיפי לא כל כך מזיז לה קקי פחות אבל גם לוקח לה זמן לבקש החלפה...)בעלי קצת פחות מעורב בזה אבל קרה פעם או פעמיים שהוא היה עד לזה ואז הוא שאל אותה אם היא רוצה שנשים לה תיתול-לא בכעס).אני לא מצליחה להבין איזו מטרה היא משיגה מהתגובה שלנו במיוחד שהתגובה משתנה . תודה זהר

הילדה מחפשת קשר

שלום רב זהר, ילדים זקוקים להתיחסות אישית, לקשר, כדי לגדול. כפי שאת מתארת בתכם משיגה ה-מ-ו-ן התיחסות והתחברות אליכם דרך הצרכים. היא הבינה מהתגובות המשתנות שלכם שבידיה כפתור קסמים להפעיל את "הגדולים". כל פעם צפויה התיחסות. ל פעם צפויה הפתעה. יותר טובה, פחות טובה העיקר תשומת לב רבה. אז למה לה לוותר? עינת גבע, יועצת משפחתית, מכון אדלר.

למעלה