גמילה מחיתולים

אמי025

New member
גמילה מחיתולים

שלום . יש לי בת בגיל שנתיים , היא איננה מדברת , אך כשהיא עושה צרכים בחיתול היא ישר צועקת שיחליפו לה את החיתול. כמו כן היא אינה מוכנה לעשות פפי וקקי באותו חיתול כלומר היא עושה פיפי דורשת שיחליפו ודקה אחר כך היא עושה קקי . אם אנחנו רוצים לחכות שתעשה את שניהם באותו חיתול היא לא מוכנה ומחכה עם הקקי עד שנחליף ושוב דקה אחר כך היא עושה . לאחרונה שמתי לב שהיא דורשת החלפה גם עם היא עשתה טיפה פיפי . אני לא מתלהבת להחליף כי זה בזבוז חיתול שכמעט יבש לחלוטין . האם היא מוכנה לגמילה ???. או שעלי להמתין עוד קצת???? תודה מראש אמירה

האם אורך רוח ונדיבות משתלמים?

שלום רב אמירה, אני מריחה שאת נכנסת למאבק כוח עם בתך. אני מבינה שהחלפת טיטול זה בזבוז. יחד עם זאת, נסי לחשוב : האם המחיר שווה למען שלום בית, יחסים טובים וסיכוי טוב לעבור בעתיד גמילה בנחת. אני חושבת שאורך רוח ונדיבות בשלב זה יכולים לחסוך הרבה בעתיד. א. להגביר את הסיכוי שכאשר תתחילו את הגמילה הילדה תעבור את השלב בקלות( יש ילדים שמפתחים הפרעה בתחום כחלק ממאבק עם הוריהם. ההורים במקרים אלה נאלצים לקנות חיתולים עוד מספר שנים) ב. ילד שנענים לרצונותיו (ההגיוניים והאפשריים) שמציבים לו גבולות בתחומי ביטחון ובריאות שמגלים כלפיו הבנה מרגיש שווה, חשוב ובעל ערך. ילד כזה יגדל עם בטחון בעצמו ובאחרים. בברכה, עינת גבע, יועצת משפחתית, מכון אדלר.

למעלה