גמילה מחיתולים

Lotus1900

New member
גמילה מחיתולים

הבן שלי בן 3 ומסרב להיגמל מחיתולים, מודיע "רטרו" על היציאה/פיפי ולא מוכן ללכת לשירותים/סיר.הצלחנו פעמים בודדות בלבד להשיבו בסיר/ישבנון.מצד שני,הוא מואס גם בחיתולים ומנסה להורידם בכל הזדמנות...מה עושים??

שאלות... והזמנה...

שלום רב, איך עוד נראית, נשמעת ומתבטאת הסרבנות שלו? איך את מרגישה נוכח סרבנותו? מתי התחלתם בפעם הראשונה את תהליך הגמילה? מה היו השיקולים שלכם? האם הילד בדרך כלל מתנגד או משתף פעולה? בהזדמנות זו אני מזמינה אותך לדפדף בפורום ולקרוא על נושא הגמילה. בברכה, עינת

Lotus1900

New member
גמילה מחיתולים

הוא אומר במפורש "לא רוצה סיר" לא רוצה שירותים". אני מתבאסת אך משתדלת לא להראות לו ולא לכעוס כדי לא להלחיץ ,אלא אומרת "בפעם הבאה" או שיטת תגמול:אמא תתן לך הפתעה" לפני כשבוע, בינתיים רק בבית,בגן הוא עם חיתול השיקולים-אני לקראת לידה 2+הילד מוריד לבד את החיתול בדרכ הוא משתף פעולה אך מאד דעתן

גמילה היא תהליך טבעי...

שלום רב, השיקול לגמילה צריך להיות מוכנות ובשלות הילד. גמילה היא תהליך טבעי שמתרחש מרצונו של הילד כשהוא בשל. אלא אם כן, מערכת היחסים מסתבכת ונוצר מאבק על כוח והילד מראה להורים מי כאן שולט? ובתחום הסוגרים שלו הוא יכול להפגין את כוחו. וחבל!! עוד קווים מנחים לגמילה: א. מוטיבציה פנימית של הילד (שאינה תלויה בתגמול חיצוני). ב. רצון של הילד (בנך כרגע אינו מביע רצון ולהפך הוא מסרב) ג. העברת אחריות בלעדית לילד שמשמעותה לא להזכיר, לא להעיר לשרותים ולא לתגמל. מקווה שעזרתי לך ולו בכיוון מחשבה בברכה, עינת

גמילה היא תהליך טבעי

שלום רב, השיקול לגמילה צריך להיות מוכנות ובשלות הילד. גמילה היא תהליך טבעי שמתרחש מרצונו של הילד כשהוא בשל. אלא אם כן, מערכת היחסים מסתבכת ונוצר מאבק על כוח והילד מראה להורים מי כאן שולט? ובתחום הסוגרים שלו הוא יכול להפגין את כוחו. וחבל!! עוד קווים מנחים לגמילה: א. מוטיבציה פנימית של הילד (שאינה תלויה בתגמול חיצוני). ב. רצון של הילד (בנך כרגע אינו מביע רצון ולהפך הוא מסרב) ג. העברת אחריות בלעדית לילד שמשמעותה לא להזכיר, לא להעיר לשרותים ולא לתגמל. מקווה שעזרתי לך ולו בכיוון מחשבה בברכה, עינת

למעלה