גמילה מחיתולים

גמילה מחיתולים

עידן בן שנה וחמישה חודשים. כבר חודשיים בערך שהוא מודיע כמעט בכל פעם שהוא עושה קקי. בימים האחרונים הוא התחיל להודיע מידי פעם גם על פיפי. השאלה היא האם להתחיל לגמול אותו. מצד אחד זה נראה לי נורא מוקדם, ואני ממש ממש לא לחוצה בעניין. מצד שני שמעתי שעיתוי הגמילה חשוב מאוד להצלחה, ושאם מפספסים את העיתוי המתאים לילד, הגמילה אחר-כך הרבה יותר קשה וארוכה.

Yarik N

New member
גמילה נשמע נורא דרסטי

ובאמת אצל הרבה אנשים זה כך אבל זה לא חייב להיות כך. קני סיר והציבי אותו במקום נוח לילד. אמרי לו שיש אפשרות לעשות את הצרכים גם בתוך הסיר. כל שפעם שמודיע לך שעומד לעשות פיפי או קקי, שאלי אותו אם הוא רוצה לעשות בסיר, יאמר כן, גשו לסיר ועודדי אותו על כך. יאמר לא? שיעשה בטיטול. כך לא תטרכי לגמול אותו, הוא יגמל לבד. אל תציבי את הטיטול כהיפך מסיר, כי אז ילדים לא רוצים יותר לשים טיטול, העמידי בפניו בכל פעם מחדש את אפשרות הבחירה.

Yarik N

New member
ואצלי ../images/Emo5.gif

בן שנתיים ושלושה חודשים ולא רק שלא מודיע כשעומד לעשות גם משקר אחרי: הוא : (מתכופף, מתאמץ, מאדים, רעשים ורחשים נשמעים וריח אופף את הבית) אני:"עשית קקי" הוא:"לא" אני:"אז למה יש ריח של קקי" הוא:"אולי התפוצץ הביוב, מאיפה לי לדעת, למה אתה כל הזמן חושב שזה אני?" טוב נו, המשפט האחרון זה לא ציטוט מדוייק....בדר"כ הוא אומר שוב "לא" מה שלא ממש תורם לשיחה הגיונית....

רותי ע

New member
לא נראה לי..

עידן שלי בן שנתיים וחצי. הוא המון זמן מודיע על היצירות. אבל עדיין לא מוכן לגמילה. קודם כל-רצוי לגמול באביב/קיץ כשחם יותר ולבושים פחות. והילד צריך להיות מודע לתהליך ולרצות להוריד חיתול. בינתיים נסי לקרוא לו ספרים בנושא (יש המלצות במאמרים). קני סיר/ישבנון. נסי לראות איך הוא מגיב אליהם. שיעשה בהם בהתחלה מדי פעם. כמשחק.. ואולי עד הקיץ הוא יהיה מוכן. כמו כן אם הוא במעון-בדקי מה הנוהל שם. אצלנו לדוגמא אוספים כמה לגמילה משותפת שמקילה את העניין על הקטנים.

מלכה ב.

New member
הוא מודיע לפני או אחרי?

מניסיוני אפשר לגמול גם בגיל כזה אבל צריך לשים לב לנקודות הבאות: האם הוא יודע לדבר ולהודיע על צרכיו או שהוא מודיע בדרך אחרת? האם הוא נמצא במסגרת קטנה שבה ישימו לב להודעות שלו, או שמא במסגרת גדולה בה אפשר לפספס אותו? האם בנוסף להודעה הוא מוריד לבד מכנסיים? ולמה אני שואלת? כי בני הבכור כמעט נגמל בגיל שנה ו-7 חודשים בעת ששהה עם אמי, הוא הודיע על צרכיו בסימנים שכולם סביבו הבינו כשהיה במסגרת של אחד על אחד, הוא לא ידע להגיד פיפי/קקי וכשחזר לגן, בו היה אחד מ-15 ילדים, קשה היה להבחין בסימנים שלו והוא פיספס. החזרנו אותו לחיתולים וכשהוא למד לדבר וביקש להוריד חיתול הגמילה היתה חלקה. זה קרה בגיל שנתיים ושלושה חודשים, תוך שלושה ימיים לא היו יותר פיספוסים. בהצלחה!!

תשובות

א. בדר"כ הוא מודיע מייד אחרי. ב. הוא אומר את המילים "קקי" ו- "פיפי" במפורש (בנוסף לעוד כ - 150 מילים - אם יודשה לי בהזדמנות זו להשוויץ קצת
) ג. הוא נמצא במסגרת גדולה - מעון, אבל כל מטפלת אחראית על 4-5 ילדים. אין לי מושג אם יפספסו אותו או לא. ד. הוא לא מוריד את המכנסיים.

anat30g

New member
גמילה נפשית ופיזית

כבר כתבתי את זה בעבר - גמילה מחיתולים צריכה לבוא בזמן שבו הילד מוכן נפשית ופיזית לגמילה. יש לילדים שמוכנית נפשית לגמילה אבל פיזית המערכת שלהם אינה בשלה. יש ילדים שהמערכת הפיזית בשלה אבל מבחינה נפשית הם לא מסוגלים עדיין להיפרד מהחיתול ומהצרכים... המודעות של הילד לצרכים זה שלב ראשון בגמילה - אבל זה בהכרח אומר ששאר התנאים בשלים. ילד שנגמל - צריך להיות מסוגל להתאפק (בשלות פיזית של מערכת השתן והשרירים), הוא צריך להיות בשל להיפרד מהצרכים שלו (בשלות נפשית)... ילד שמפגין רק מודעות ושאר התנאים אינם מתקיימים יסבול מכשלונות וזה רק יאריך את הגמילה ואולי אף יכשיל אותה.

אם הוא מודיע רק אחרי זה קצת בעייתי,

לא? הרעיון הוא שהוא ידע להגיע לפני, כי ככה יש זמן ללכת לסיר. אני קניתי לאריאל סיר (בת שנה+10) ומפעם לפעם היא נזכרת בו ומבקשת ללכת לעשות פיפי בסיר. אין מה ללחוץ עליהם, זה רק מזיק, אבל נראה לי (בלי להעליב) שעדיין חסר לו השלב הבסיסי.

zimes

New member
שווה שתציצי גם ב -

פורום חינוך לגיל הרך, במאמרים/קישורים/אתר יש חומר בנושא.

אני מאמינה באינסטינקט האימהי

אם את מרגישה משהו בקשר לילד שלך - בד"כ את צודקת וכל המחקרים, הסבתות, האחיות, הרופאים, וכל האנשים שמלמדים אותך מה לעשות - טועים. ספיר הרגישה מוכנה בגיל שנתיים. סיר היה לה כבר בגיל שנה וחצי, והוא היה זמין וכשהתחשק לה היא ניגשה אליו. גם את הספר "הסירסיר של תותי" (אני נורא נורא לא אוהבת את סיר הסירים ולא קניתי אותו) יש לספיר מגיל שנה וחצי. בגיל שנתיים הרגשתי שהיא מוכנה, הורדתי לה את החיתול ועברנו לתחתונים. היא היתה יבשה עד פברואר (חודשיים-שלושה), ואז פתאום הגיע החורף (באיחור כרגיל) והיה לה קשה להתאפק בקור. חזרנו לחיתול עד אפריל, וכשנהיה אביבי בחוץ הורדתי לה שוב את החיתול וחזרנו לתחתונים. פרט לתאונה או שתיים בגן, שהתברר לי שנבעה מחוסר קשב של הגננת (אחרי שיחה עם הגננת זה לא קרה שוב), הילדה היתה יבשה. אגב, קניתי לספיר בובה שעושה פיפי בסיר קטן, והראיתי לה שהבובה עושה בסיר וגם ספיר צריכה לעשות בסיר כמו הבובה. ילדים הם יצורים מאוד מילוליים. ספיר עשתה בסיר של הבובה, תוך התעלמות מהגודל הזעיר שלו ומהשלולית שהתהוותה סביבו... הייתי צריכה לשבת ולהסביר לה שוב לאיזה סיר היא אמורה לגשת... בשורה התחתונה - לקנות סיר וספר בנושא שווה לך. אבל להתחיל תהליך גמילה פרופר רק כשאת מרגישה שהוא מוכן ממש.

חוה תזרמי איתו.

מנסיון תזרמי אותו. תלכו ביחד לחנות ותקנו לו (או מושב לשירותים שמקטין עם מדרגה או כיסא שימצא חן בעיני הנסיך). ולדעתי הלא מקצועית (אך המנוסה) את יכולה בשקט להתחיל לגמול. ילד שמודיע כבר בשל. אז בהתחלה יהיו הרבה פספוסים אבל העיקר הכוונה והכי חשוב לא להתייאש. בהצלחה.

למעלה