גמילה מחיתול

shiriwa2

New member
גמילה מחיתול

שלום !
הבן שלי, בן 3.5 סובל מחרדת אסלה. כבר גמלנו אותו בעבר מפיפי אך תמיד התייעשנו כיוון שסירב לחלוטין לעשות קקי בשרותים. ובכה וכעס כשהחלפנו לו מחיתול לתחתונים. מזה כשבועיים גמול מפיפי לחלוטין מיוזמתו. מבקש בבוקר לעבור לתחתונים. קקי עדיין עושה רק בתחתונים או בחיתול של הלילה. המצב מתסכל את כל הצדדים ונמאס לנו ולגננות להחליף תחתונים עם קקי. לדעתנו אם יעשה פעם אחת בשרותים יבין שזה לא מפחיד וזה יזרום. התייעצתי עם רופא הילדים והוא המליץ לתת לו פעם-פעמיים נרות גליצרין שגורמות ליציאה תוך מס' דקות ללא נזק גופני. חוששת מאוד מנזק נפשי. איך מומלץ להסביר לילד את הפעולה הזו לפני ביצועה כדי שזה לא יגרור בעיה יותר גדולה? שוב, מאמינה בחשיבות של זה כי אני מקווה שבעקבות יציאה אחת בשרותים הוא יבין שזה לא מפחיד וכמובן נשמח ונחגוג כל היום סביב הנושא כך שהוא יבין שכדאי לו להמשיך לעשות בשרותים.

תודה מראש, שירי.

גרא.

New member
shriwa2 בדרך כלל מומלץ לפנות למומחה מוכר.רצ"ב

המלצה במסר.

מצטרפת להמלצה של גרא. כמו כל חרדה, לצערי

זה לא נפתר כ"כ בקלות רק ע"י חוויה אחת "מוצלחת" בשירותים.
הפחד אינו הגיוני ולכן גם ההתמודדות איתו לא תתרחש כ"כ מהר. זה תהליך ולכן חשוב להיעזר באיש מקצוע.

בהצלחה!!

רביד163

New member
לבן שלי היה בדיוק אותו הדבר

כל מה שאת מתארת, היה לנו עם הבן שלי. הוא היה גמול חודשים מפיפי ולעשות קקי באסלה הוא ממש פחד.
זה הגיע למצב שהוא היה מתאפק כל היום עד שהייתי שמה לו לפני השינה טיטול ללילה ואז הוא היה עושה בו קקי.

אחרי כמה חודשים כאלה בעלי הצליח לשכנע אותו ללכת לשירותים ממש לפני שהספיק לעשות את הקקי בטיטול של הלילה,
תוך כדי העשייה - אני חיבקתי אותו ובעלי היה איתנו ועודד אותו. פעם אחת כן הספיקה!!! מאז הוא הסכים ללכת לשירותים,
הפכנו את זה למשחק- היינו סופרים כמה קקי יצא לו ומשבחים אותו שיצא לו הרבה.
היו כמה ימים כאלה שהיינו צריכים ללכת איתו לשירותים ולחבק אותו תוך כדי וזה עבר!!!

לגבי הנרות- אני לא בעד, כי זה מאוד לא נעים להם בטוסיק.
יש תכשירים טבעיים שאפשר אפילו להוסיף לשוקו והם גורמים ליציאה די מהר (אני שמתי לבן שלי בשוקו בגלל שהיתה לו עצירות ותוך חצי שעה הוא הלך לשירותים). היתרון היה שהוא אפילו לא הרגיש את הטעם של התכשיר ולא היה מודע לזה.

בהצלחה,

למעלה