גמילה מחלב

קוף1000

New member
גמילה מחלב

אז, בני (בן 28 ח') היקר שתה פעם אחת חלב אורגני מקולקל (איזה הורה אני שלא טועם לפני שנותן לו
) ומאז גמל את עצמו משתיית חלב. האם זה קריטי? האם הוא צריך את מרכיבי החלב? אני יודע שאנחנו המבוגרים לא צריכים וההפך הוא הנכון, כי החלב יותר מזיק מאשר מועיל, אך הצוציקים כן צריכים. השאלה, עד איזה גיל הצורך?

d a p h n a

New member
עד כמה שידוע לי

אפשר בהחלט לגדל ילדים בריאים גם ללא צריכת חלב כלל.

corner8

New member
ועד כמה שידוע לי ../images/Emo108.gif

גיל שנה וחצי זה גיל מספיק מבוגר כדי להגמל בו מחלב, אין מה לדאוג. :) אאל"ט יצור הלקטאז יורד (ואיתו היכולת לפרק לקטוז) עם ההימנעות מחלב ומוצריו, ולכן לצרוך חלב אחרי שהפסיק לתקופה רק יעשה כאב בטן.

קוף1000

New member
אך הבנתי שגם בגיל זה צריך 2 מוצרי חלב ליום

לפחות. לא חייב חלב אפשר גם גבינה יוגורט וכיוב'. דרך אגב את צריכה 3-4 מוצרי חלב ביום כדי לקבל את כמות הסידן המומלצת. לכן גם אנחנו המבוגרים זקוקים למוצרי חלב. ‬

p e b b l e

New member
ניתן לצרוך סידן ממקורות צמחיים

סידן יש במזונות כמו ירקות ירוקים, קטניות, טחינה ועוד. אנחנו לא זקוקים למוצרי חלב אלא לסידן וחלבון וניתן לצרוך מוצרי מזון אחרים על מנת להשיג את אלו. אני למשל רגישה ללקטוז, אז 3-4 מוצרי חלב ביום יעשו לי הרבה יותר נזק מאשר תועלת, ולמרות הכל אני בריאה ויש לי ימבה סידן בגוף.

TheFinalCut

New member
מדובר בתעמולה של תעשיית החלב

צריכת חלב ומוצרי חלב, גם במינונים ה"מומלצים" (ע"י פרסומאי תעשיית החלב, והתזונאים שמועסקים על ידם) לא מונעת בריחת סידן, וכמות הסידן המומלצת במערב גבוהה בהרבה מזו המומלצת ע"י ארגון הבריאות העולמי למדינות מחוץ למערב, למרות שכאמור, מינונים כאלה לא מסוגלים למנוע בריחת סידן. חלב ומוצרי חלב הם לא בדיוק מוצרי בריאות, ובכל חודש מתפרסמים מאמרים חדשים הקושרים אותם לתחלואות נוספות (כולל סוגים מסוימים של סרטן וסוכרת). כתבנו לא מעט על הנושא בפורום, ואת מוזמנת לערוך חיפוש קצר ולקרוא על כך. יש פה עמוד מקוצר על הנושא מאתר של PCRM. הנה שני עמודים מפורטים וטובים המתארים כיצד לשמור על בריאות העצם במבוגרים וילדים.

למעלה