גמילה מטיטולים - זקוקה לעצה

גמילה מטיטולים - זקוקה לעצה ../images/Emo131.gif

אור בן שנתיים +3. לאחרונה אור מבקש מידי פעם לשבת על הישבנון ובד"כ מצליח לעשות קקי. לעיתים הוא מודיע על כוונתו לעשות ואני שואלת אם הוא רוצה ללכת לשירותים, ללא לחץ או כעס. כך שהוא מכיר את כל האביזרים והפעולות. כאשר שיתפתי את המטפלת בגן וביקשתי שכאשר הוא מבקש, לאפשר לו לשבת בשירותים גם בגן, ונעניתי בשלילה. יכול להיות שאני מבלבלת אותו ומשדרת לו מסר מוטעה - שזה לא משנה אם יעשה בטיטול או בשירותים? והרי אח"כ יהיה לי קשה לבקש שישתמש רק בשירותים, כלומר השינוי לא יהיה כל כך משמעותי. והוא יתבלבל? נראה לכם שהגיע הזמן לגמול אותו? דבר נוסף - המטפלת בגן אמרה שעליי לגמול אותו בבית ורק לאחר שבועיים שהוא גמול ללא פיספוסים, היא תוריד לו טיטול גם בגן. היא טוענת שהילד ירגיש לא נוח אם יפספס ליד החברים. והיא לא יכולה לעקוב אחריו כל היום עם סמרטוט. אני מבינה את ההגיון שלה (ובעיקר את זה שהיא מעדיפה שמישהו אחר יעשה את כל העבודה) אבל בכל זאת - אם נגמול רק בבית, הרי שאנו משדרים לו מסר כפול, לא?! תודה למי שקרא עד כאן. אשמח לשמוע דעתכם. מאי

הגישה שלי

אני עם עומר פשוט הורדתי את החיתול יום אחד וזהו (אחרי שכמה פעמים הראיתי לו איך עושים). גננות באמת שונאות את הקטע של הגמילה כי זה קשה לרחוץ ילד, להחליף לו וגם לשטוף את הרצפה. הטענה שילדים יצחקו עליו מגוחכת כי לילדים בגיל הזה אין כל מודעות לגועל שכרוך אצלנו המבוגרים בעשיית הצרכים. כדי לא להכנס לעימות עם הגננת (וגם כדי להיות בטוחה שיחליפו לו בגדים ברגע שיעשה במכנסיים) עשיתי את הגמילה ב- 3 השבועות שהיה חופש בחודש אוגוסט.

תודה על התשובה

אני חושבת שעד אוגוסט הוא יהיה הרבה יותר ממוכן. מלבד זאת, הוא מתחנך בקיבוץ - כך שאין חופשים!!!

גם לי יש שאלה על גמילה

בני בן שנה וחצי. מידי פעם הוא עושה פיפי בשרותים וגם יודע להגיד (לפעמים) כשהוא עושה קקי. לי נראה שהמרחק ממנו ועד גמילה די גדול. אבל: סבתא שלו (זו שהיא לא אמא שלי ,כמובן) כבר הזכירה כמה פעמים שצריך לקנות לו סיר כי עוד מעט קיץ ובקיץ גומלים. מכיוון שהוא נמצא די הרבה אצל הסבתא שלו החשש שלי הוא שהיא רק תסבך את הענינים ותלחיץ אותו (אגב, לשני הבנים שהיא גידלה היו פספוסים עד גיל מאוחר למדי- וזה על פי עדותה שלה...) בקיצור: האם נראה לכן שלחץ עליו בנושא יכול אח"כ ליצור בעיות בגמילה, או שלתת לה לקנות את הסיר ושיהיה אצלה בבית (אם זה מה שהיא כל כך רוצה...)

רותי ע

New member
הלוואי והיה לי שקל על כל פעם ששאלו

אותי מתי אני גומלת אותו... התשובה שלי היתה תמיד-לא אני מחליטה מתי, הוא מחליט ! ועידן נגמל בגיל שנתיים וחצי. והגמילה היתה מהירה וקלה להפליא. ואני שומעת על הרבה מקרים שהתחילו מוקדם מדי וכתוצאה מכך הגמילה היתה ארוכה וקשה. לכי עם האינטואיציות שלך ! בנושא הזה כמו בכל נושא אחר. ואת המחליטה ולא הסבתא ואל תתני לה להלחיץ אותו. לא יקרה כלום אם הוא לא ייגמל בקיץ הזה אלא באביב הבא... בקיצר-לא לקנות סיר לסבתא.

zimes

New member
תלוי...

אם את חוששת שהיא תלחיץ, עדיף להתעקש. אם יש סיכוי שהיא תתן לו להתקדם בקצב שלו - שתקנה. תסכמי אתה שתושיב אותו על הסיר רק אם הוא מבקש, למשל. ד"א - גם אם היא לא תקנה סיר, היא תוכל להלחיץ אותו באותה מידה עם שירותים (אמרת שלפעמים הוא עושה בשירותים, נכון?) - אז לא בטוח שאיסור על קנית סיר ישפיע, והוא עלול רק ליצור כעס ביניכן.

anat30g

New member
לפעמים לסבתות יש הצלחות

ילדים יודעים בגיל מאוד צעיר לעשות את ההבחנה אין הורה לבין סבא-סבתא, הוא יודע שבבית יש התנהגות מסויימת ואצל סבא וסבתא אפשר להתנהג אחרת לחיוב ולשלילה (פינוק יתר אצל סבא וסבתא, ממתקים במקום ארוחת צהרים והרשימה ארוכה). בקיצור - סבתא יכולה לקנות סיר ויכולה להציע לילד להתשמש בסיר ויתכן שהילד יגיב אל סבתא באופן שונה ממה שהוא מגיב אליך. הבכור שלי נגמל מהרטבת לילה - בלילה אחד שבו ישן אצל סבתא - היא אמרה די עם החיתול - אתה גדול - הנה קניתי לך סדין חדש - השכיבה אותו לישון בלי חיתול והילד קם יבש. מאז הוא לא הרטיב את המיטה מעולם.

zimes

New member
מסכימה אתך

אם הבנתי אותך נכון, את לא מבקשת שיהיה בלי חיתול, אלא ק שתקשיב לו כשהוא אומר שהוא רוצה קקי, ותציע לו לעשות בשירותים. זה לא מאמץ כל כך גדול! נכון, שנדרשת הרשבה לילד. אם מספר הילדים בגן לא מאפשר את זה, אולי הם צריכים שם עוד מטפלת?

עצה../images/Emo140.gif

אני מאד מופתעת מהתגובה של הגננת. (סתם לשם סקרנות: האם זה גן פרטי?) אני יודעת שכאשר גומלים ילד, חייב להיות שיתוף פעולה מלא בין הגננת להורים. לא נראה לי הגיוני שאת מבקשת לגמול את אור והגננת לא מוכנה. ומה יקרה אם יתפספס לו? קרה אסון? אני גם יודעת שבד"כ הגננות מנסות לגמול מספר ילדים יחד, עושים מזה הפנינג. לגבי שאלתך, האם לגמול אותו - לי נראה שזה מאד מוקדם. נכון שאם זה בא ממנו, זה סימן טוב, אך הוא נורא קטן. בני (כיום בן 8 וחצי)נגמל בגיל שנתיים ושבעה חודשים. זה בא ממני ומהגננת ולא היו אתו בעיות. בתי נגמלה בדיוק בגיל 3 (כיום היא בת 3 וחצי) כמובן שהייתי לחוצה שעדיין לא נגמלה, אך נתתי לה את הזמן ולא עשיתי מזה עניין. פתאם היא בקשה ללכת לשרותים (יומיים לפני גיל 3) וזהו!!!!!!!! מאז הילדה גמולה ביום ובלילה וישר עושה בשירותים (אפילו לא נעזרת בישבנון), זאת אומרת שהיא בשלה. לכן, צריך לתת לילד את הזמן שלו ולא ללחוץ עליו. אבל בכל-זאת, אם החלטתם לגמול אותו, תתעקשי עם הגננת אלא אם היא חושבת שהוא ממש לא בשל לזה ושתנמק מדוע. אבל, אתם ההורים שלו ואתם תחליטו.

רותי ע

New member
מיום ליום אני מעריכה יותר את הגן

של עידן
מה זו השטות הזו של הגננת? (סליחה על הבוטות). מכל מה שקראתי ושמעתי מאמהות ומטפלות מנוסות הגמילה צריכה לבוא בבת אחת. ואצלנו היוזמה באה מהגן. יום אחד (לפני כחודשיים) נגשה אלי המטפלת ואמרה שלדעתן עידן מוכן ואם אני מוכנה לגמול אותו. הסכמתי כי סמכתי עליהן (למרות שלי היו פקפוקים בנושא). הן ריכזו קבוצה של 4 זעטוטים שהראו מוכנות וכך היתה קבוצת גמילה. ההגיון הוא שבקבוצה קל יותר להיגמל. יום אחד הבאתי אותו בבוקר עם חיתול. בגן נערך טקס קטן שבו נזרק החיתול לפח. וזהו. והילד אכן היה מוכן. כמעט לא היו פיספוסים. והיה חשוב למטפלות והן הסבירו לי שאני חייבת להמשיך עם זה גם בבית. כי הילד לא יכול להיות חלק מהזמן בלי וחלק עם-זה יבלבל אותו. מה שכן הגננת של אור צודקת-שלא מוכנה לפעמים לשים אותו על הסיר. זה גם הגננת של עידן לא היתה מוכנה וההסבר היה-כשגומלים, אז לגמרי. דרך אגב-גם אני התחלתי כמוך. כמה חודשים לפני הגמילה התחלנו עם משחקי לשבת על הסיר כשהוא היה מבקש. מה שאני מציעה מהנסיון המוצלח שלנו, לשבת עם הגננת ולקבוע איתה על מועד שבו שתיכן מאמינות שיש לו מוכנות ואז מורידים בבת אחת. לגבי הילדים יצחקו-שטות מוחלטת בגיל הזה. לגבי ללכת עם סמרטוט-אם הילד באמת מוכן לגמילה אין הרבה פיספוסים וחוץ מזה-זה בהחלט חלק מהתפקידים שלה.

anat30g

New member
גמילה חייבת שיתוף פעולה

של כל הגורמים סביב הילד - אחרת התהליך מתארך והילד מקבל מסרים כפולים. הבן שלך בגיל שעל פניו מתאים לגמילה, מראה סימנים שהוא מעוניין להיגמל. אני לא שמעתי מעולם שטות כזאת של לגמול את הילד בבית - ורק כשהוא גמול להוריד לו את החיתול בגן. ילד רגיש "בנוח" לפספס ליד חבריו - אם הגננת והמטפלת בגן לא יעשו מזה עניין, יעודדו אותו כשיש פספוס וישבחו את הצלחותיו. אם הן יעליבו אותו ויצעקו עליו - אז בטח שהוא ירגיש שלא בנוח. וגם הקטע של לעקוב אחריו עם סמרטוט - ממש לא מתקבל על הדעת שמטפלת תגיד דבר כזה - ואם צריך - שתעשה את זה - זה התפקיד שלה. זה מה שעושים בגנים אחרים - מנקים אחרי ילד שפספס, מלווים את תהליך הגמילה שלו בשיתוף פעולה עם ההורים. לפעמים דווקא הגן מצליח יותר לגמול ילד מאשר הורים - כי הקטע החברתי של ילדים גמולים ונגמלים שמשבחים ילד בתהליך הגמילה, מחיאות כפים, מדבקה לילד שהצליח להישאר יבש - מעודדים ילד להמשיך לנסות גם כשיש פספוסים. אגב, אני הייתי שוקלת לפנות למישהי בכירה יותר מהמטפלת בנושא הזה (הגננת) - ואם זאת המדיניות בגן - אז אני מצטערת לומר לך שכנראה בחרת בגן שלא שם את הצרכים של הילד במקום הראשון - אלא של הצוות המטפל. בכל מקרה בהצלחה בתהליך הגמילה, ענת

מאי! איזו הפתעה! שלום לכם! ../images/Emo140.gif

עבר הרבה זמן מאז שצ´וטטנו לאחרונה! מה שלום אור? עברתם דירה? נדמה לי שזה היה לפני קצת יותר משנה לא?! את מוזמנת לשלוח לי מסר! בענייני הגמילה- בבית אני נותנת לו לעשות בסיר כשהוא מבקש (ביקש בסה"כ פעמיים בינתיים) ובגן עדיין עם טיטול אבל זה בגלל שהוא מסתגל לגן חדש. אני מאמינה שממש עוד קצת נתחיל בגמילה מלאה. כן, אני מאמינה שכשמתחילים כדאי להוריד טיטול לגמרי. שיהיה לכם בהצלחה!

גם שון יכול../images/Emo35.gif זקוקה לעצתכן../images/Emo2.gif

שון בן שנה וחצי, עדיין לא מדבר אבל לדעתי מבין את כל הדיבורים בינינו לבקש לשירותים אני יכולה כרגע רק לחלום
אז? אולי אני יסביר לו לשבת בסיר כי שתי הסבתות כבר דאגו לכך מזמן.... למה צריך שהבקשה תגיע ממנו??? אולי כדאי להסביר לו כל פעם והוא יבין לדוגמא דבר שמאד שמחתי אחרי כשבוע כשהתחיל ללכת הוא הביא לי את הנעלי בית שלו כדי שאנעל לו ועד היום כשהוא מתעורר הוא מבקש לנעול אותם (כלומר נותן לי ומכוון לרגלו) איזה כייף
דאגתי נורא שלא ירצה נעלים אבל..... כשאני מנסה לנעול לו נעלי ספורט הוא לו ממש מוכן
אני אקנה לו צעד ראשון ונראה מהי התגובה... בכל מקרה אולי כדאי לתרגל קצת בבית לקטע של גמילה... בגן כולם יותר גדולים ממנו במספרי חודשים וכידוע לי כולם עם טיטול....אני באמת צריכה להתייעץ עם הגננת לגבי הילדים האחרים....
אשמח אם תגידו לי שכדאי לנסות את הרעיון שאני חושבת עליו ולא לחכות כשהוא יציע מעצמו....
דיקלה

טלגל

New member
צעיר מדי!../images/Emo95.gif

יש כמה הרגלים שהם באחריות הילד וובגלל זה צריך לחכות שהילד יהיה מוכן ולבדוק איתו שהוא בשל. האוכל, המוצץ, ופיפי וקקי הם באחריות הילד, ואם תשימי לב אלו גם שלושת ההרגלים שיש לילד הכי הרבה משחקי כוח עם ההורים כי בעניינים האלה אם הילד מחליט שלא אז לא זה באחריותו. צריך לחכות ולראות שהילד מראה את כל הסימנים לגמילה מרצונו כמו שאמרו האמהות למעלה ואז לזרום איתו. אים פה שום מקום ללחץ.

רותי ע

New member
מה בוער ?

הוא עדיין לא מוכן. בחורף לא רצוי לגמול לכן תתחילו ככל הנראה באביב הבא. אז בחורף הבא התחילי לקרוא לו ספרים בנושא ולדבר איתו כך שבאביב הוא ידע את התאוריה ואת העבודה המעשית התחילי באביב (אבל רק אם הוא יהיה מוכן).

michal@gal

Active member
מנהל
הטענה של הגננת די מוזרה

עוד אף פעם לא שמעתי דבר כזה מגננת. איך אפשר לגמול אותו בבית אם כל בוקר הוא בגן? בדרך כלל מבקשים מההורים שיתחילו בגמילה ביום שישי אחה"צ, וביום ראשון הגן ממשיך את הגמילה. מהנסיון שלי, אין שום בעיה לתת לו לשבת על הישבנון לפעמים כשהוא מבקש. כך בדיוק היה עם הבת האמצעית שלי. היא "תרגלה" את ענין השימוש בשירותים במשך כמה חודשים. היא היתה מבקשת להוריד טיטול ולשבת בשירותים, ואז היינו מחזירים את הטיטול (לבקשתה). אחרי כחודשיים הורדנו את הטיטול והיא היתה גמולה.

*אתוש*

New member
היי מאי

אני לא מבינה למה ממהרים לגמול בר בן שנתיים +7 ועדיין לא גמול, להפך הוא לא מראה שום סימן להגמל כאשר אני שואלת אותו אם הוא רוצה בסיר או בשרותים הוא מסרב , גם כשהוא עושה הוא לא מדווח, אני חושבת שגמילה צריכה לבוא מהילד ואם הוא לא מוכן אין מה למהר אני לא מבינה את הגננת (אני בטוחה שהיא מגן פרטי) אצלנו בגן הגננת רצתה להתחיל עם בר ואני אמרתי שעוד מוקדם בדר"כ גננות לא אוהבות להתחיל לגמול זו עבודה קשה ומלכלכת אני חושבת שאת צריכה להתעקש מצב כזה שבבית הוא גמול ובגן לא מבלבל והתוצאה הפוכה ומתסכלת בהצלחה

למעלה