גמילה מטיטולים

קאריןה10

New member
גמילה מטיטולים

שלום, אני מקווה שאני בפורום הנכון ואם לא אני מצטערת ואשמח אם תכוונו אותי למקום אחר. בני בן שנתיים ו-9 חודשים ועדיין לא גמול מטיטולים. נתחיל בזה, שעד עכשיו חשבתי (וגם הגננת חשבה) שהוא עדיין לא בשל מבחינה רגשית לגמילה ולכן לא ניסיתי בכלל. בפעם הקודמת לפני כחודשיים הוא ביקש בלי חיתול וכשפספס בכה נורא וביקש חזרה את החיתול ואני חשבתי (ביחד אתכן) שאם הדבר מלווה בהמון פחד וחרדה אולי זה עוד לא הזמן. היום המצב קצת שונה. המתוק שלי ילד מאוד מאוד נבון ומבין מה צריך לעשות. כל ילדי הגן כבר גמולים והדבר סובב אותו על היום. כשהוא עושה קקי הוא מבקש שלא אפריע לו ואצא מהחדר וכשהוא מסיים והדבר מפריע לו הוא מתלונן שיש לו קקי בטיטול. העניין הוא שהבן שלי מאוד מאוד נמרץ ותזזיתי וקשה לו מאוד לעשות הפסקה בשגרה המלהיבה ולהתפנות לעשיית הצרכים בסבלנות. היום החלטתי שכשאנחנו בבית אחר הצהריים אוריד לו את החיתול ואזכיר לו מידי פעם שאם יש קקי או פיפי שיגיד לי ושהוא יעשה בסיר או בישבנון. הוא הסכים. במהלך אחר הצהריים (4 שעות) הוא עשה פיפי רק פעם אחת ופספס במכנסיים. כמובן שהגבתי ברוגע וסבלנות ואמרתי שלא נורא ושבפעם הבאה ינסה לזכור להגיד לי לפני שבורח. אבל אני לא בטוחה שהקשיב והפנים. בכל מקרה, קקי שהוא רגיל לעשות אחר הצהריים הוא לא עשה ואני תוהה אם העדר החיתול לא הביא אותו להתאפק. לפני שהלך לישון ביקשתי שינסה לעשות פיפי בישבנון, הוא הסכים וישב לשניה ואמר: "לא יוצא לי ואני לא מעוניין" וקם. כשנכנס למיטה שמתי לו חיתול ללילה. אני מניחה שהשאלה שלי היא איך לנהוג נכון בעניין. נראה לי שעניין הגמילה יהיה תהליך קשה בעיקר כי הדבר אומר שהוא לא יוכל יותר לעשות את צרכיו תוך כדי משחק מבלי שהדבר יפריע לו ואני דיי חוששת שהדבר יוביל להתאפקות. אשמח מאוד לקבל עזרה בעניין. תודה !

גמילה

לילה טוב, באופן כללי על מנת שתהיה הצלחה מגמילה יש צורך ברמת בשלות מסוימת. כאשר הבשלות קיימת ניתן להתחיל בגמילה עם עידוד ותמיכה ובעידוד ותמיכה במיוחד בעת פיספוסים. על מנת למנוע פיספוסים וגם למנוע התאפקויות יש צורך לעיתים תכופות להזכיר לילד ללכת להתפנות. החוכמה היא למצוא את הזמנים בהם הוא פחות "עסוק" במהלך המשחק או בזמנים בהם שיתוף הפעולה היא הטוב ביותר. כאשר הילד מבסס את השליטה בצרכיו כמובן שניתן ל"רדת" בהפנייתו להתפנות ולתת לו לשלוט על זמני ההתפנות. תהלילך של גמילה הוא תהליך ארוך ולעיתים מאד מעייף, יש לזכור שזה תהליך שכולם עוברים למרות שזה לא מנחם שצרת רבים...... בריאות רבה , בהצלחה לילה טוב וחג שמח

למעלה