גמילה מטיטולים

ADILEVY10

New member
גמילה מטיטולים

שלום שמי עדי ויש לי בן מקסים בשם שהם בן 2.5. לפני כחצי שנה, התחלנו לעבור גמילה מטיטולי יום, שהם קיבל זאת באהבה בתחילה. היום הוא נהיה יותר אנטי, כשמבקשים ממנו ללכת לשירותים, הוא אומר שאין לו, ולאחר זמן קצר מפספס בתחתונים. וקקי רק לפני יומיים הוא עשה בפעם הראשונה בשירותים, ציפרנו אותו בשתי סוכריות טופי, אך מאז הוא פספס פעמיים קקי. שהם הוא ילד מאוד חכם, אך ההתקדמות שלו בעניין זה נורא מדאיגה. אנא עצתך. איך מתמודדים?

קווים מנחים לגמילה מטיטולים

שלוםרב, האם היו סימנים לפני חצי שנה לכך שהילד בשל להיכנס לתהליך גמילה? איך ניהלתם את תהליך הגמילה. את מספרת שהיום הוא יותר אנטי. מה קרה? חשוב להתחיל תהליך גמילה כשילד בשל. חשוב להעביר אליו את האחריות ולא לבקש ממנו ללכת לשרותים. נדמה לי שהילד זוכה להתחסות רבה מידי לתהליך שצריך להתרחש באופן טבעי וספונטאני. הילד צריך להיות מוכן ונכון לעבור את התהליך כחלק מגדילה, צמיחה והתפתחות מתוך מוטיבציה פנימית ולא בגלל שהוא זוכה לפרס(טופי). התגמול שלו הוא תחושת הערך והיכולת שבאה עם ההצלחה להיות אחראי ועצמאי. עינת גבע, יועצת משפחתית, מכון אדלר.

ADILEVY10

New member
גמילה מטיטולים

בוקר טוב עינת, תודה על תשובתך המהירה. כשהתחלנו את הגמילה, זה היה נראה כאילו יש שיתוף פעולה, אך נראה לי שהלחצנו יותר מדי, וגם התחלנו בתקופה שהיה קר. בהתחלה קנינו לשהם סיר, ודיברנו איתו ארוכות על העניין. בדיעבד, אני יודעת שעשינו טעות, כי נראה לי ששהם לא היה כל כך בשל שהתחלנו. וכן, היה התייחסות רבה מדי לעניין. אך איך ממשיכים עכשיו, איך מעבירים לו את שרביט האחריות? איך מתמודדים אם התשובה של הילד כשהוא אומר שאין לו שירותים?

האם את משוכנעת...?

שלום יקירה, השאלה הראשונה מצויינת. השאלה השניה מספרת לי שאינך משוכנעת שעליכם להעביר לו את מלווא האחרויות על הצרכים. האם את משוכנעת שיש לו את הרצון הטבעי להיגמל, האם את מוכנה להעביר לו את האחריות ולסמוך עליו שהוא יכול? אולי יפשל פה ושם. זה חלק מתהליך למידה מקדם. רק מטעויות לומדים. עינת גבע, יועצת משפחתית, מכון אדלר.

למעלה