גמילה מינוס

גמילה מינוס

הקטנה שלי בת שנתיים ונגמלה בצורה נפלאה. מבקשת פיפי, יודעת גם להתאפק יפה למשל אם אנחנו בנסיעה, אפילו בבוקר היא קמה כבר מעל שבוע עם טיטול יבש ומבקשת ללכת לפיפי. הבעיה היא בקקי... היא מחזיקה את הטוסיק, אומרת איה ולא מסכימה לעשות לא בסיר ולא בטיטול. בסוף היא מתאפקת ועושה רק בתחתונים. מה אני יכולה לעשות? האם זה מוכר?

ו...העיקר שיש כוס....

שלום רב, בטח מוכר. התגובות שלך/כם כרגע עשויות להיות קריטיות ומכריעות לגבי ההמשך. תגובות ענייניות, רגישות ואמפאטיות יאפשרו לילדה להתקדם. בברכה עינת גבע

האם את יכולה לפרט? הלא

התגובות שלי מאוד רגשיות, היא מתאפקת ואומרת כל הזמן איי איי, מה עוד אני יכולה לעשות? הצעתי לה לשים טיטול לעשות- לא רוצה הצעתי לה לעשות בסיר- לא רוצה הצעתי לה לעשות בשירותים- לא רוצה הצעתי לה לעשות על הדשא בגינה "כמו כלב"- לא רוצה ריפדתי לה את הסיר בטיטול- לא רוצה בינתיים היא מתאפקת, אז מה עושים? אני לחוצה כבר.

בעיקר נרגעים וצועדים איתה בשביל שלה...

הרגשות שלנו משפיעים על העולם הרגשי של הילדים. ילדים מגיבים ללחץ בלחץ לבהלה בבהלה , לרוגע ברוגע... ... ולכן, מפעילות (יתר) כנסי למוד של שקט, שלווה וענייניות. במקביל, יתיעצי עם תזונאית או עם רופא הילדים. הם ימליצו לך על מאכלים שמרככים את היציאות ומאפשרים להם לצאת בקלות. ועוד מקביל אחד, מציעה לך לא להציע לילדה כל - כך הרבה הצעות, לקבל את דרכה ולאפשר לה למצוא פתרונות. כשהיא אומרת איי איי גלי אמפאטיה תוכלי לנסח דברים בנוסח:" את לא רגילה, את מרגישה תחושה מוזרה..." שקפי לה את המציאות שלה בכך תגלי הבנה ואמפטיה למצבה. ומכאן שמרי על שקט וקור רוח, אפשרי לה להתנהל בדרכה. אל תתרשמי, אל תתרגשי ואל תבהלי יתר על המידה מהתגובות שלה. מקווה שעזרתי קצת עינת גבע

למעלה