גמילה מיניקה

limori

New member
גמילה מיניקה

אני שואלת בשביל חברה שלי. הילד שלה בן 6 חודשים ולפני יומיים היא החליטה לגמול אותו מהנקה מלאה. הגמילה לא נעשתה בהדרגיות אלא חד משמעית אין יותר ציצים רק בקבוק. הבעיה היא כזאת : הילד לא אוכל שום דבר הוא אכל קצת פירות וקצת ירקות ומסרב בכל תוקף לינוק מבקבוק. היא מתפוצצת מכאבים. יש לכם טיפים עיצות רעיונות????? תודה מראש לימור

iris & ben

New member
אולי לנסות בקבוק של פלייטקס...

הפיטמה רכה ודומה לפיטמה אמיתית... תשאלי גם בפורום הנקה

עירית ל

New member
למה לא בהדרגה?

לא הבנתי למה חברתך החליטה לעשות זאת בחטף. זה אופייני לילדים שמחליטים לגמול אותם בבת אחת לצום אפילו יומיים או שלושה. בסוף הוא יאכל, אבל לא חבל העומס הרגשי שמוטל עליו? הניתוק הזה מאוד אכזרי, נראה לי שמבחינת התינוק זו ממש נטישה. לגבי הכאבים - אפשר לשים עלי כרוב קרים בחזיה להקל על הגודש (או פשוט להניק מדי פעם).

noa_f

New member
פתרון לאמא ולילד

לשאוב ולתת מבקבוק - אותו טעם, "טכניקה" שונה, אח"כ נותנים דברים אחרים בבקבוק. זה גם יפתור את בעית הגודש. לא הבנתי למה גמילה במכה - הנקה זה לא סיגריות או סמים...זה נשמע כמו איזו גחמה: "יאללה להגמל!" וממילא עכשיו היא צריכה להתחיל לתת אוכל מוצק בהדרגה, אז מה הלחץ?

יונית ש

New member
מניסיון

אין ספק שלילד זה לא בריא שום מעבר חד ממזון אחד לשני. דבר שני אם יש לחברתך גודש רציני בחזה. היא צריכה כדורים להפסקת יצור החלב. אם היאתמשיך להניק היצור ימשיך. כך שרק כדורים מפסיקים יצור חדש ובעזרת עלי כרוב מיבשים את החלב שכבר קיים בחזה. אבל באמת אין כמו הפסקה הדרגתית גם לה יכאב פחות וגם לפיצקלה יהיה הרבה יותר נעים.

לאה_מ

New member
לימורי, אני מצטערת, אני יודעת שזה

לא מה שהחברה שלך רוצה לשמוע, אבל נראה לי נורא לגמול ילד בבת אחת מהנקה. מדובר כאן בגמילה לא רק מאוכל מסויים אליו הוא רגיל, אלא גם מצורך נפשי ופיזי שלו מעבר להזנה. אני בעד שתחזור להניק אותו מספר פעמים ביום, ובהדרגה תפחית את כמות ההנקות (תוריד הנקה אחת לכמה ימים) עד להפסקה מלאה. תינוק בגיל הזה עדיין יכול להיות ניזון מהנקה בלבד, וחלב האם חשוב וחיוני להתפתחותו. מובן, שניתן להשתמש גם בתחליפי חלב, אבל אני לא חושבת שאפשר לעבור לתזונה שמבוססת רק על מוצקים. ודאי שלא בבת אחת. בנוסף רציתי לומר, שתינוקות יונקים בדרך כלל מסרבים לקבל בקבוק מהאם. אם היא רוצה להאכיל אותו מבקבוק, שתנסה שמישהו אחר יתן לו את הבקבוק (אבא, סבתא, מטפלת), ולפחות בהתחלה אולי כדאי שהבקבוק יכיל חלב שאוב שלה ולא פורמולה (כדי לא לחשוף אותו בבת אחת גם למזון חדש וגם לצורת הזנה חדשה). בנוסף, הרבה פעמים הם לא מסכימים לשכב בתנוחה שהם רגילים לינוק בה בזמן ההאכלה מבקבוק. ניתן, אם כן, לנסות תנוחות אחרות - למשל, "להושיב" את התינוק על המאכיל, כשהוא בחצי שכיבה עם הגב של התינוק לבטן של המאכיל, ולתת לו את הבקבוק באופן הזה. הרבה פעמים מועיל לתת את הבקבוק בסביבה לגמרי אחרת (למשל בגינה ולא בבית). בהצלחה, ואני חוזרת על המלצתי לא לגמול בבת אחת!!!

אסנת+

New member
לדעתי חייבים בהדרגה

מנסיון אישי. שתרד כל יומיים שלושה בהנקה אחת עד שתגיע לאחת ביום ואז היא צריכה כדורים מייבשים. זו תקופה לא קלה בכלל לא לילד ולא לאמא. היא צריכה סבלנות, והרבה ! חבל על המתח והקושי לילד ועל הכאבים שהיא סובלת !

למעלה