גמילה מלאה

גמילה מלאה

שלום, בתי אוטוטו בת 3 וגמולה (פיפי בלבד) מעל שנה לילה ויום ללא פספוסים ועפ"י בקשתה. אך קקי אינה מסכימה לעשות בשירותים אלא רק בטיטול!!! מה עליי לעשות בכדי לעזור לה בגמילה (היא מפחדת לעשות קקי בשירותים היות וזה גורם לרעש). ניסיתי להציג בפניה פתרונות בכדי שלא יהיה רעש א היא איננה מסכימה ומאוד נלחצת. בחודשיים האחרונים אנו לא מציעים לה כלל לעשות קקי בשירותים אלא שמים לה טיטול (היא מבקשת קקי בטיטול). טוענת שכאשר היא תעלה לגן היא תתחיל לעשות בשירותים. מהי הדרך הנכונה לפעול עתה? תודה רבה

י א 2

New member
מנסיוני...

היי, בני בן השלוש גמול כבר מגיל שנתיים לבקשתו בתחילה גם לו עניין הקקי היה מאד קשה (בהתחלה קניתי רק ישבנון, עם פיפי לא הייתה בעיה אך קקי הוא היה עושה בתחתונים), גיליתי שאולי כדאי להשתמש בסיר, הוא קטן יותר את בפעם הראשונה ישבתי לידו החזקתי את ידו והסברתי לו שאני כאן איתו, הוא עשה וזאת כמובן הייתה חגיגה, האסלה פשוט נראית להם גדולה ומפחידה, אני חושבת שתחושת האינטימיות שהסיר נותן להם בהחלט עוזר. תנסי.

תפקידנו: להוציא את העוקץ מהמטרה המוטעית...

שלום רב, אני מניחה שהילדה מוכנה ובשלה לעשות את צרכיה בשרותים. היא פתחה הרגל (בעזרתך) להמשיך ולעשות קקי בטיטול. יכול להיות שהסיבה המקורית היא פחד מהרעש. יחד עם זאת לכל התנהגות יש סיבה ומטרה. את הסיבה האמיתית אנחנו לא תמיד יודעים. על המטרה אנחנו יכולים ללמוד דרך התוצאה של ההתנהגות. כלומר, נשאל את עצמנו : מה הילדה משיגה בהתנהגותה? נדמה לי שבתך למדה שסיפור הצרכים שלה מיילד הרבה התיחסות. התיחסות אישית היא צורך טבעי ואנושי המאפשר לילדים להרגיש מחוברים אלינו. אז למה לה לוותר על מכרה זהב כזה? בברכה, עינת גבע, מכון אדלר.

למעלה