גמילה ממוצץ

• פותח הנושא תר
  • פורסם בתאריך

תר

New member
גמילה ממוצץ

שאלה זו מופנית לאמהות שעברו גמילה למוצצים והצליח להם העסק דיי יפה וקצר!!! בני בן שנה ו9 חודשים. אני מתה לגמול אותו ממוצץ, במיוחד בשעות הלילה, כאשר כל הזמן שהוא נופל מהפה הוא קם ומבקש אותו , וכך מתיש אותנוץ כיצד ניתן לגמול ילד בהדרגה, לפי ניסיונכם. אודה לתשובות, ורעיונות תר

אין לי נסיון בגמילה, יש לי נסיון

בלילות. מבין שלושת ילדיי רק האמצעי משתמש במוצץ. הוא בן 3 ורבע ועדיין מוצץ מוצץ. כרגע המוצץ משמש אותו מאוד ברגעי "משבר", עייפות, בלילה. לי זה ממש לא מפריע, כי זה לא מפריע לו לתפקד. במשך היום בגן המוצץ שייך רק למיטה ומחכה לו שם למנוחת צהרים. אחה"צ הוא בדר"כ זקוק לכמה דקות מוצץ כשהוא בא הביתה ואז מניח אותו עד הערב. את החיפוש האין סופי אחרי המוצץ במשך הערות וגם בלילה פטרנו בכך שבנינו בית למוצצים (קופסאת קרטון צבועה) המונחת ליד מיטתו. לשם מחזירים את המוצץ בסוף "השימוש" ושם גם מוצאים אותו. בלילה הוא קם לבד ומושיט יד לקופסא כדי לקחת מוצץ (כאשר זה שאיתו נרדם נפל או נעלם בשמיכה). לדעתי, ואיני מכירה את בנך, בדקי עם עצמך האם גם הוא רוצה להפרד מהמוצץ והאם הוא יעמוד בגמילה כזו או שזה רצון שלך והוא עדיין לא בשל לכך. בהצלחה.

mom&shaked

New member
גמילה ממוצץ

נראה לי שבגיל שנה ו9 חודשים לא צריך למהר לגמול תינוק ממוצץ, במיוחד לא בשעות הלילה, אני מרגישה ששקד (שנתיים ושלושה חודשים) יכול לשכוח מהמוצץ שלו כל היום, אבל דווקא בלילה הוא ממש צריך אותו וזקוק לו. אני הייתי ממליצה לשים לו מספר מוצצים ליד הראש למקרה בו המוצץ נופל לו מהפה בלילה והוא מחפש אותו. זה מה שעשינו עם שקד, יש לו תמיד מוצץ נוסף במיטה ואם הוא מאבד מוצץ אחד במהלך הלילה הוא מוצא את השני, מכניס לפה וממשיך לישון. סליחה שאני לא יכולה לעזור לך ברעיונות לגמילה, אני פשוט לא ממהרת לגמול ממוצץ...

למעלה