גמילה ממציצת אצבע וטיטול

Analyzer

New member
גמילה ממציצת אצבע וטיטול../images/Emo53.gif

שלום רב. בננו בן ה-4 מוצץ אצבע מאז לידתו (לא מצץ מוצץ מעולם). הדבר לא הטריד אותנו יתר על המידה והנחנו לזמן שיעשה את שלו (כפי שעשה אצל הוריו...). אלא שלאחרונה חלה נסיגה בריכוז שלו, בפעילות שלו ובעירנות שלו. הוא ישן שינה מלאה (10-12 שעות) וקם בבוקר ובדרך לגן כבר מתלונן שאין לו כח ללכת והוא עייף. לפעמים, אם הוא רוצה, הוא ישן בצהרים. הגננת דיווחה לנו כי הוא לא מגלה עיניין בפעילויות בגן והוא מוצץ אצבע כמעט כל הזמן ומכונס בתוך עצמו ואת פעילויות היצירה הוא "נותן" לאחרים שיעשו בשבילו בתירוץ של: "...אין לי חשק"; "...אין לי כח"; "...אני לא יכול". כמו כן בזמן האחרון (כל הנ"ל נמשך כחודש וחצי) הוא ממעט לאכול ואוכל רק כשהוא מאוד מאוד רעב. לקחנו אותו לרופא המשפחה ןהוא שלח אותנו לספירת דם (אנו ממתינים לתוצאות הבדיקה שעשינו הבוקר). עם או בלי קשר לנ"ל בננו עדיין לא גמול מהרטבת לילה, הוא ישן עדיין עם טיטול ורוב הלילות הוא קם רטוב (כמעט תמיד). לפני כל לילה אנו מעודדים אותו ללכת לשרותים למרות הטיטול ומתגמלים אותו כשהוא קם יבש. עם הבת הגדולה נהגנו בשיטה של הערה באמצע הלילה ללכת לשירותים אולם אנו חושבים שזה מסיר את האחריות מהילד וברגע שנפסיק להעיר אותו הוא לא יקום בעצמו. שאלותנו הן: מהי דרך הטיפול בבעיות הנ"ל? האם מומלץ להתחיל טיפול במריחת האצבע ב"מרה" עמ"נ לגמול אותו ממציצת האצבע וכיצד להתחיל בטיפול כזה? והאם יש קשר בין כל התיסמונות שפירטתי שוקי

בתור אחת שמצצה אצבע עד גיל 18

אני אישית מקנאה בטירוף בבן שלך ולפעמים כשאני לא נרדמת הייתי מתה לחזור ולמצוץ אצבע (כמה מוזר שזה נשמע) כי זה כלכך מרגיע ומפנק ואני ממש זוכרת את ההרגשה הטובה שזה נתן לי. אני מצצתי אצבע רק בשינה או מול הטלויזיה ומה שגמל אותי בסוף זה שפשוט התביישתי אבל אני מכירה אישה בת 47 שעדיין מוצצת אצבע. אני לא חושבת שהסיבה לחוסר הריכוז והעייפות היא מציצת האצבע, אני חושבת שהבעיה היא אחרת ואולי זו הדרך של הבן שלך להרגיע את עצמו. עלי ניסו מרה פעם אחת כשהייתי בת חמש ועד היום אני זוכרת את הטראומה וגם אמא שלי זוכרת את הלילה הזה טוב מאוד
אני הייתי מחכה לראות אם מוצאים משהו בבדיקת דם או אם זו תקופה שעוברת ונותנת לו להמשיך עד שהוא יחליט שהוא לא רוצה יותר גם אם זה בגיל מאוחר

הכל נראה בסדר חוץ מההתנהגות שלו

בגן זה מדליק אצלי נורה אדומה שאולי משהו קרה לו. והוא לא יודע איך לספר לכם. אני לא חושבת שבדיקת דם או דברים אחרים יוציאו את זה מהילד. אולי פשוט צריך לשבת איתו ולשחק איתו ותוך כדי לנסות להוציא מה מציק לו. בהצלחה

אושרתת

New member
בדיקת דם בהחלט יכולה לעזור,

כי אם חסר לילד ויטמינים מסוימים או שהמוגלובין שלו נמוך וכו´ זאת בוודאי יכולה להיות הסיבה לעייפות וחוסר עניין בכלום!

אושרתת

New member
../images/Emo3.gif לא נעים לי להגיד אבל עד היום

אני מוצצת אצבע
אני לא חושבת שצריך לגמול את הילד מלמצוץ אצבע (אבל אני ממש לא אובייקטיבית
) אבל חשוב מאוד לבדוק למה הילד תמיד עייף ואין לו כח לכלום. יכול בהחלט להיות שזאת תקופה שהוא עובר והיא תחלוף,,, מקווה שבסוף זה מה שזה.. בעניין הגמילה מהטיטולים, יש לי מישהי בעבודה שהילדה שלה בת ארבע וחצי והיא עדיין עם טיטולים בלילה. אנחנו עד היום לוקחים את אושר לשרותים בלילה תוך כדי שינה. ניסינו להעיר אותה,,,זה לא הלך לנו. בהצלחה ושירגיש טוב

גם הבת שלי מוצצת אצבע ועייפה מתמיד

וזה לא מטריד אותי. והיא גם בת ארבע. לדעתי היא פשוט גודלת וזה מעייף אותה, כמו שהסבתות אומרות. היא לא ישנה צהריים כבר כמעט שנה ופתאום מגיעה הביתה ונופלת שדודה לשעתיים. לגבי הטיטול - אין לי עיצות, למרות שגם אנחנו נגמלנו לא מזמן. פשוט יום אחד זה בא מעצמו. לפחות אצלנו.

odeia

New member
ילד בן 4 שישן כל כך הרבה שווה בדיקה

מעבר לבדיקת דם.

odeia

New member
אילנה, מאחלת לך הנאה, תתכונני

לתהליך ניקוי לא קל. מודה לך על המחשבות עלינו.

לא הכל קשור למציצת אצבע../images/Emo24.gif

אני חושבת שתיארת מצב שלא בהכל גורר זה את זה..... * לגבי העייפות- הייתי מחכה לבדיקת דם, ובודקת גם נוגדנים למונוקלואיזיס (מחלת הנשיקה) - או משהו בכיוון... בודקת כמות ברזל ו- b12 ללא כל קשר להמוגלובין! כי לפעמים ההמוגלובין ניראה תקין, ברמות תקינות אבל הערכים הספציפיים שונים! במגביל בודקת ביחד איתו למה לא מעניין אותו וכדומה ומתייעצת לגבי "החוסר עניין" ..... אולי משהו "עבר" עליו, ראה משהו ניפגע ממשהו, פחד ממשהו או ממישהו, בודקת מוטורית ו/או קלינקאית תקשורת- אבל אני פולניה! אז אני כזו היסטרית. את יכולה מכל הנ"ל לבחור מה טוב לכם! ובלי כל קשר לפולניות שבי: לגבי הרטבת לילה וגמילה ממוצץ לא הייתי מנסה לעבור את הכל יחד! גם פיתרון לנ"ל וגם מוצץ וגם הרטבה - אילו 3 דברים שכל אחד קשה בפני עצמו. נסו לעבור כל תהליך בהסברה ולא ב"כוח"- מריחת מרה וכדומה, כי זה לא ישיג את התוצאה ללא הסבר והבנה. נסו ללכת ב"ראש" שלו בדרך שלו,המטרה שלכם היא לגרום לו להגיע להבנה והכרה שכדאי להפסיק, ולא כי זה דבר רע אלא כי כדאי לנסות משהו אחר! ותחזקו אצלו את הצעדים החיוביים! חזקו את ביטחונו וכל פעולה חיובית הקשורה בעניין!!! זה ממש על קצה המזלג- יש פסיכולוגיה שלמה מאחורי הנ"ל- בהצלחה

ורדה רזיאל ז´קונט...../images/Emo43.gif

אני ממש לא איש מקצוע בפסיכולוגיה וכדומה... אני לא מתיימר גם להבין בנפש האדם רק..שמעתי שמציצת אצבע היא תחליף ל"תשומי". כלומר המוצץ מרגיש חוסר תשומת לב ולכן פעולת המציצה היא ה"אהבה" שהוא מעניק לעצמו... אני מתנצל מראש אם כתבתי שטויות אבל, מה איכפת לבדוק ??? הרבה בריאות
אמנון מרגלית

למעלה