גמילה מקקי לפני כניסה לגן - דחוף!

סלמית

New member
גמילה מקקי לפני כניסה לגן - דחוף!

הבן שלי בן 3 והוא גמול מפיפי כבר כמה חודשים. הוא מסרב להיגמל מקקי ולא מוכן בשום מקרה לוותר על הטיטול. ניסנו את השיטות של הקלטות, הספרים, מתנות ופרסים, ניסנו גם לתת לו את הזמן ואפילו ניסנו את השיטה הקשה של להציב אותו בפני עובדה מוגמרת שאין יותר טיטולים אבל כלום לא עובד! כעת אנחנו מצאים במצב של דד ליין כי ב- 1.9. עליו להיקלט בגן עירוני ולשם כך עליו להיות גמול.... מה עושים ????

שינוי גישה

שלום סלמית, גמילה של ילדים היא פרויקט לא פשוט עבור ילדים והורים כאחד. גמילה מחיתולים מתחילה, בדר"כ סביב גיל שנתיים. זהו גיל שבו ילדים מתאמנים בבחינת יכולותיהם, בעצמאות ומגבשים את זהותם. שליטה בסוגרים הוא ביטוי לכך. עשיית צרכים נתונה כל כולה לשליטתו של הילד והוא יכול לעשות בה שימוש אם הוא רואה שהיא מניבה לו רווחים בדמות תשומת לב, פרסים, מחמאות ועוד. אני רוצה להציע לך לשנות גישה: להגיד לו שאת יודעת שכשהוא יבחר לעשות קקי בשרותים הוא יודיע לך ויעשה את זה ומרגע זה לא לדבר על הנושא מטוב ועד רע. מהצד השני לספק לו את הצורך לקבוע, להחליט, לבדוק את יכולותיו ולהתנסות בעצמאות במקומות אחרים: אפשרי לו לבחור מבין 2-3 אפשרויות כמה פעמים ביום - בין ביצה מקושקשת לחביתה, בן חולצה אחת לשניה, בן בריכה לגן משחקים, בן חבר כזה או אחר וכד'. קבלי את בחירותיו בהערכה; במקביל שתפי אותו בעזרה בבית (סידור שולחן, חדר, וכד'), בתרומה למשפחה ולחברים: התחשבות, שיתוף פעולה, וויתור, נדיבות ועוד ועוד. אפשרי לו להיות עצמאי במקומות רבים אחרים (מקלחת, לבוש, אכילה) חפשי את כל המקומות האלו והאירי אותם עם דגש על העשיה, המסוגלות והעצמאות. מכאן תצמח המוטיבציה להגמל. שכן גם הגמילה היא ביטוי של בגרות ועצמאות. מאחלת לך בהצלחה. הילה גליקסמן - מנחת קבוצות הורים ל"הורות משפיעה".

קראתי בחוזר מנכ"ל משרד החינוך

שגני עיריה אמורים לקבל גם ילדים שלא גמולים, כך שלפחות תורידי לך את הלחץ מהראש שאת הלחץ הזה את משדרת לבן שלך. הסיבה שאני יודעת על החוזר הוא כי גם לי היתה את הבעיה הזו ולכן חיפשתי באינטרנט את החוזר, בנוסף חברה שלי היא גננת עיריה לגיל הזה וגם היא אמרה שעל פי ההוראות היא מחוייבת לקבל ילדים לא גמולים, לה ברמה האישית אין בעיה אבל היא יודעת שגננות אחרות עושות פרצופים, אז זאת בעיה של הגננת. רדי מהפרסים והמתנות, תפסיקי לדבר על זה, כמו שנכתב ע"י הילה את צריכה להגיד לו שזה באחריותו הבלעדית והוא יבחר מתי לעשות קקי בשירותים. אני יודעת שזה קשה, הבן שלי בן 4 ורק לאחרונה הוא נגמל מפיפי וקקי וגם בלילה, לא היתה לי בעיה עם זה כי משיחות ברדיו של מיכל דליות שבדיוק דיברה על זה היא אמרה לרדת מהילד (שיחה של מישהי אחרת שבמקרה תואמת את המקרה שלי) וגם משיחות עם הגננת שלו, גם היא אמרה שזאת הבחירה שלו והוא שולט בזה. הבעיה שלי היתה מול הסביבה, כמו בעלי, אמא שלי ושלו, שאותם הייתי צריכה כל הזמן להדוף. וביום שהוא החליט שהוא מוריד, מס' הפעמים שהוא פספס אפשר לספור על כף יד אחת. אורך רוח וסבלנות. קחי נשימה ארוכה ואל תתייחסי לסביבה ואל תהיי לחוצה מה- 1.9. בהצלחה.

למעלה