גמילה עם פיספוסים

גמילה עם פיספוסים

הבן שלי בן 4.5 והתחלנו תהליך גמילת יום לפני שנה חצי, אך מאז הוא לא בדיוק נגמל.
הטיפטופים הראשונים של הפיפי נעשים רב הזמן בתחתונים ולפעמים יותר מזה, מחליפים תחתונים ומכנסיים כמה פעמים ביום, הרבה פעמים יש ויכוחים סביב הנושא ואנחנו מכריחים אותו ללכת לשירותים.
עם קקי אין שום בעיה ותמיד נעשה בשירותים.
אתמול כבר ממש נמאס לי ונקטתי בגישה אחרת של הפחדה, אמרתי לו שנלך לרופאה ונעבור סדרת בדיקות כדי לברר מה הבעיה ומה הסיבה שהוא עושה פיפי בתחתונים.
אפשר להגיד שהוא די נלחץ אחרי ששאל אם הבדיקות כואבות, ואמרתי לו שחלקן. אני יודעת שזו הייתה טעות , אבל אני ממש מתוסכלת ולא יודעת מה לעשות. אני מרגישה שזה גדול עליו ואני די לחוצה מחוסר הרצון שלו לשתף פעולה בנושא.
במהלך השיחה אמרתי לו שאף חבר שלו לא עושה פיפי בתחתונים וכולם גמולים, אבל זה לא ממש השאיר עליו רושם, ולכן שאלתי אותו אם הוא מעדיף לחזור ולשים טיטול וכאן ממש הזדעזעתי מהתשובה שלו !!
הוא אמר שהוא מעדיף ללכת עם טיטול.
בעיה נוספת שקשורה לנושא זה העניין שלפעמים הוא מחליט להתפנות ולא בשירותים, פעמיים כבר גיליתי שעשה פיפי במרפסת וכמה פעמים על השטיח החדש אצלו בחדר (העפנו בכעס את השטיח מהחדר והוא מאוד בכה הוא אוהב אותו),
אני כותבת על זה וממש מתפוצצת ביני לבין עצמי, אני כ"כ מתוסכלת
אני מרגישה שלא משנה כמה הסברים וכעסים או עונשים, שום דבר לא יעזור!!!
אני חושבת שהוא מרגיש מוערך בבית, אני שמה דגש על התנהגות טובה ופידבקים טובים. בסה"כ מדובר בילד חכם בעל יכולת ווירבלית טובה, חברותי, סקרן .... אך נראה שהנושא הזה גדול עליו בכמה מידות.
אני מאוד מודאגת ושוקלת באמת לפנות לגורם רפואי.
מעבר לזה נראה שאגור בו הרבה כעס, כללים שאנחנו מנסים להכתיב בבית לא עוברים אצלו בשקט, על כל דבר הוא מתווכח ותמיד עונה ולא נשאר חייב, תשובה מאוד אופיינת אצלו היא שאני או בעלי לא קובעים עליו והוא לא חייב,
ואם מסבירים לו שאלו הכללים שלנו אז הוא מתווכח ועונה שהוא ממציא כלל הפוך, לא ברור לו שאנחנו ההורים בעלי הסמכות והוא הילד
שינויים שקרו לאחרונה: הצטרפה אלינו לפני שבועיים תינוקת חדשה למשפחה, והעניין של הגמילה מהפיפי ועשיית הפיפי במקומות שונים בבית התחילה הרבה לפניכן.
מה עושים???

smile li

New member
גמילה בעייתית

לרוב הדברים הולכים כך:

אם ילד לא מרטיב במהלך היום ומרטיב רק בשנתו - הבעיה היא פיזית או שמדובר בחוסר בשלות התפתחותית.
כשילד מרטיב לאורך כל היום, או בחלק מן היממה אך לא במקומות מסוימים (למשל רק בבית ולא בגן, רק כשהורה מסוים נמצא אך לא כשנמצא לבדו וכו'), מייחסים זאת לבעיה רגשית.
בנך משתייך לקטגוריה השנייה. האם הוא מרטיב לאורך היום ללא כל קשר היכן הוא נמצא ומי שנמצא איתו?
אם הוא יהיה בגן או אצל חבר, הוא גם יעשה בתחתונים?
ומה יקרה אם לא תרוצי ותחליפי לו ישר? התחושה הלא נעימה תיגרום לו להרגיש לא בנוח והוא יחליף לעצמו. אולי הרווח המשני הוא הטיפול שלך בו? הוא קובע מתי תתפנו אליו, אך אם הוא יהיה האחראי גם לניקיונו שלו, ייתכן והוא ישתדל להימנע מכך.
האם הנושא מפריע לו? לפי תאורך נשמע שכלל לא. הוא משתדל להמעיט בכך? מתבייש כ"בורח" לו?
אנא השיבי לשאלותיי ואכוון אותך לאן לפנות.

אז ככה....

לא משנה עם מי הוא נמצא או באיזו מסגרת, תמיד בורח לו וזה בכלל לא מפריע לו
לפעמים אני תופסת את הרטיבות בתחתונים שזה כבר חצי יבש, לא נראה לי שזה עניין של לכידת תשומת לב ממני ע"י הרטבה מאחר ואם אני לא הייתי מעלה את עניין הרטיבות אז הנושא לא היה מוזכר מצידו.
הוא בכלל לא מתבייש שבורח לו ונראה שהוא אפילו לא משתדל להמעיט בכך זה בכלל לא מטריד אותו.
מה לגבי זה שהוא עושה פיפי לא בשירותים? זה מטריף אותי, שאלתי אותו לגבי הסיבה והוא אמר לי שהוא לא רוצה שאני אשמע שהוא עושה פיפי כדי שאני לא אגיד לו להוריד את המים בשירותים.
הוא רואה בכך הוראה שלי ולא פעם ולא פעמיים נשמע ממנו המשפט "נמאס לי שאת נותנת לי הוראות" שוב העניין שאני זו שקובעת עליו.

אני שייכת לכללית מושלם, האם ניתן לפנות דרכם?

טליה 70

New member
הרטבה

האם חשבת לגשת עם הילד לאורולוג ילדים? ייתכן שיש בעייה והעניין לא בשליטתו. שגיאה גדולה מצידך היתה להפחיד אותו מבדיקות ע"י רופא ואני לא אתפלא שהוא יגלה התנגדות לבקר במרפאה. יש בהחלט סבירות שהילד סובל מבעייה רגשית אבל עד שלא תשלל בעייה פיזיולוגית ע"י האורולוג לדעתי הבלתי קובעת לא להתחיל עם טיפול ריגשי. את לא תשיגי תוצאות ע״י עונשים או הפחדות. זו ממש לא הדרך!

למעלה