גמילה

little20

New member
גמילה

שלום. אנחנו הורים לילדה מקסימה בת 2.5. אימצנו אותה מרוסיה והיא אצלנו בערך שנה. היא מתפתחת יפה ולאט לאט משלימה פערים. לפני כשבועיים החליטה לבד להתחיל ללכת לשירותים וזרקה את הטיטול. חשוב לספר שעברה בגיל שנה בערך "גמילה לא מוצלחת" בבית הילדים, ואנחנו החזרנו לה את הטיטול. חשבנו לחכות עם תהליך הגמילה עד האביב כדי לתת לה זמן ולאפשר לה להיות בשלה יותר. אבל, כמו שסיפרתי, היא החליטה שהיא רוצה עכשיו וזרמנו איתה. בשבוע הראשון כמעט ולא פיספסה ובילתה זמן רב בשירותים. בשבוע האחרון יש ימים שהיא לא מצלחיה/רוצה /מפחדת, ומרטיבה ללא הפסקה. חשוה לציין שרק פיפי מוכנה לעשות בשירותים. יש כאן מישהו שעבר תהליך דומה?

סביון1

New member
לא עברתי תהליך דומה אבל ממליצה לכם לנסות

משהו שאצלי נראה לא קשור אבל עבד - לתת לילדה סיר כשלב מעבר. אצלי זה עזר לאחד הבנים. אני חושבת שזה עובד בעיקר כשהבעיה היא חששות ופחדים.

אבי351

New member
אני יודע שרציתי לחזור בזמני עם בני לחיתולים א

אמרה לי הגננת שאין דרך חזרה מזה כי עם אחזור לזה הפעם הברה תהיה קשה ביותר ואכן מדי פעם הוא פיספס אב ברגע שהילד החליט והיה נראה לי שמוכן לזה הורדתי לו החיתול

גם אצלנו הייתה רגרסיה זמנית בגמילה

כשבני נגמל ((בגיל דומה ומשך זמן דומה לביתך בארץ) - זה היה מיוזמתו וכנראה בעקבות תהליך גמילה של אחרים בגן, ההתחלה הייתה מדהימה ואחכ היו כשבועיים של המון פיספוסים. דיברתי עם הגננת שאמרה שזה מוכר ויסתדר.
וכך היה.
במקרה שלנו הוא גם גמל עצמו ממש מהר גם בלילה (כחודש לאחר גמילת היום) ומאז מלבד פספוס לילה אחת לשבוע-שבועיים (גמול 4 חודשים) אנחנו נטולי חיתולים
בבית השתמשנו בישבנון ובתחילה נראה היה שמעדיף להימנע מסיר (ייחסתי זאת לעברו) אך בהמשך גם השתמש בסיר. בגן זה היה בשירותים הקטנים שלהם. היוםהסיר כבר לא בשימוש כלל

בהצלחה

זואילי

New member
הי

בתי בת שנה ו 11 ואנחנו ביחד 4 חודשים.
גם אני החזרתי אותה לטיטול עוד ברוסיה במלון. קניתי סיר. הצעתי לה והיא סירבה אז זרמתי איתה והסיר היה משחק והושאר שם אחר כבוד.
לפני שבוע היא התחילה לבשר - דווקא על קקי.
הצעתי סיר והיא הסכימה.
כשהיא הסתכלה על התוצרת - היא היתה המומה. זה לא נראה כמו מה שהיא רגילה לראות בטיטול. אבל נראה כי הבינה שזה יצא ממנה.. כי היא ניסתה להסתכל על הטוסיק שלה ולהבין מה קרה שם חחח.
ה"עשייה" לוותה בשירים, צהלולים, ריקודים (שלי ושל סבאסבתא) ואז - גם נתתי מתנה. עם עניין המתנות הפסקתי אחרי כ 3 פעמים.
(כל שאר השמחות ממשיכים...)
כמו כן - היא הולכת איתי לשפוך את התכולה לאסלה וגם זה מלווה ב"טקס" - ביי ביי פיפי/קקי.
בין לבין - אני שמה טיטול. כי היא מבקשת ומתריעה אך ורק בבית. ולפעמים פיפי היא לא מספיקה להגיד מראש שיש לה. עדיין ולמרות הטיטול בבית כאמור היא מבקשת סיר.
ניסיתי מקטין אסלה. ניסיתי ישבנון - זה הפחיד אותה. אז הם אופסנו.

אז מלבד 3 האפשרויות הנ"ל (סיר/מקטין אסלה/ישבנון) מציעה לכם לנסות גם בין לבין לשים לה פולאפס במקום טיטול רגיל. (בתי לא יודעת מה זה תחתונים אז לא אמרתי שזה כמו תחתונים אלא פשוט הלבשתי לה את זה והיא לא עשתה עניין).

זה די תיק לגמול בחורף. אם היה קיץ אז הייתי נותנת לה להתהלך בבית עירומה או רק עם תחתונים. אבל בגלל שקר אז יש סירבול של להלביש שוב והרי זה יכול לקרות המוני פעמים ביום.
דבר נוסף שכדאי לנסות זה - לא לשאול אם יש לה פיפי אלא להגיד לה... וגם לעשות את זה בתחילת/סוף פעילות.
למשל, לפני שנצא מהבית תשבי על הסיר/ישבנון, או בואי נלך לעשות פיפי ב.. לפני שנצא וכו'. איך שנכנסים הבייתה כנ"ל. לפני שנשב לאכול/אחרי וכו'.

וגם, לדעתי אפשר לדבר איתה ולשאול ולהבין ממה היא מפחדת וכו'.
אפשר לסמן עם טבלת מדבקות. אפשר מתנות.
תמיד כדאי לצהול ולשבת איתה יחד.
אפשר לצרף בובה.
או ספר.
כל דבר שיעשה את ה"חווייה" לנעימה ונון אישיו.

בסוף היא תיגמל. אני מאמינה בקצב אישי ומוכנות רגשית ופיזיולוגית של כל ילד. ופשוט לזרום.
ואישית, לא חושבת שבין לבין טיטול או פולאפס הורסים את הגמילה. לפחות אצלי בבית זה לא כך.

שיהיה בהצלחה.

fatfat

New member
להחזיר לה את הטיטול

עשוי מאוד לבלבל אותה ולשדר לה שאינך מאמינה יכולתה להיגמל, במיוחד כשכבר החזרת אותה לטיטולים בעבר. נכון שאז זה היה מסיבות מוצדקות ואחרות אך הפשושה לא מסוגלת לעשות את המובחנות הזו.
נסיגה אצל ילדים בתהליך הגמילה היא דבר מאוד שכיח ולא צריך להיבהל מזה. צריך להמשיך עם התהליך, לחזק בכל פעם שמצליחה ולהתעלם כשמפספסת.ואת צריכה למצוא מה הכי נוח לה, סיר, ישבנון או מקטין אסלה. בזמנו הקטנה שלי בבית התעקשה רק ישבנון כי חיקתה את אחותה הגדולה ואילו בגן הסכימה רק סיר למרות שהיו ש שתי אסלות, אחת קטנה ושנייה רגילה עם ישבנון. אצל הורי היה מקטין אסלה וכשניסינו להושיבה עליו הגיבה בהיסטריה. בהצלחה

מנסיון אישי...

הקטנה שלי גם התחילה גמילה ברוסיה והחזרתי אותה אחורה לחיתולים כי הרגשתי שלא היתה מוכנה. היא הגיעה לארץ בגיל שנה וחצי ורק בגיל שנתיים ושמונה חודשים, כשהיתה במסגרת הגן וחלק מהילדים עשו בשרותים, היא החליטה יום אחד גם לעשות בשרותים וזהו. ההנחיה שקיבלתי מהגננת היא לא להחזיר לה חיתול. ברגע שהחליטה, ללכת עם זה עד הסוף. השארתי לה חיתול בלילה עוד יומיים שלושה , ואז בעיצה עם הגננת התחלתי להשאיר אותה גם בלילה בלי חיתול (כי בשנת הצהרים בגן לא פיספסה). זה מאד מבלבל אותם לנוע בין התלות בחיתול לבין לעשות בשרותים. רק כשאין להם חיתולים, הם מצליחים ללמד עצמם את מנגנון ההתאפקות. תתכונני לפספוסים. אצלנו זה היה 4 ימים פספוסים וזהו. אז זרקי את החיתולים ולכי על זה עד הסוף. בהצלחה !

למעלה