הסבירו לי השבוע למה קראתי לעצמי קיקי כשהייתי קטנה, ולא הסתפקתי בשם שלי... יש לי שאלה שעלתה מההסבר... באיזה גיל גומלים ילדים מחיתול, ובאיזה דרך? (אני יודעת שזה נשמע מוזר, אבל יש לזה קשר...)
גמילת ילדים נעשית סביב גיל שנתיים וחצי שלוש לפעמים אף מוקדם יותר , בגיל שנתיים. הכל עפ,י מוכנות הילד. לרוב, עד גיל שנתיים וחצי לילדים יש יכולות לשלוט על הסוגרים. ואז אפשר ללמד אותם לעשות צרכים בסיר או בשירותים. צריך הרבה סבלנות סיפורים ושירים.... לרוב פיפי יותר קל לגמול עשיית צואה מעלה פחדים בקרב הילדים בגלל הפחד שהם מאבדים משהו מגופם .
רציתי לברר למה כשהייתי קטנה לא הסכמתי שיקראו לי בשמי. ולמה כששאלו אותי איך קוראים לי החלטתי שקוראים לי קיקי, ואם היו קוראים לי בשמי הייתי מתעצבנת והכל... הוסבר לי שאם התהליכים של הגמילה כגון גמילה מחיתול ומוצץ ובכלל המשמעת בארוחות היתה חזקה (כלומר כולם יושבים ואוכלים ולא קמים מהשולחן עד שמסיימים, או צריך לגמור את כל הצלחת) זה משפיע על הילד. גמלו אותי בגיל קטן יחסית, והגיל הקטן בא לידי ביטוי בכך שהתחלתי לדבק בגיל 3 ולכן הגמילה נחשבה גיל קטן וכך גם הגמילה מהמוצץ שהיתה בגיל שנתיים וחצי. ואז כשראתי שאני שולטת בדיבור שלי, ולא אחרים, התחלתי מאבק כוחות עם אמא שלי, ככה שאני החלטתי בשביל עצמי את הדבר הכי חשוב - את הזהות שלי - את השם. ולא אמא