גמילת לילה

אמא בר

New member
גמילת לילה

רציתי להתיעץ בנושא של גמילה מחיתול בלילה. בתי הגדולה בת שלוש וחצי. היא גמולה מחיתול במשך שעות היום אך עדיין ישנה עם חיתול בלילה ובצהריים. היא אוהבת לשתות לפני השינה וקמה עם חיתולים מלאים לגמרי (פיפי בלבד). לעיתים אפילו מוצפים. אני לא יודעת איך להתחיל את תהליך הגמילה. לא לתת לה לשתות לפני השינה? אני מעודדת אותה לשתות מים כמה שהיא רוצה וללא הגבלה. כבר עברתי לחיתולי פול אפס כדי להבהיר לה שהיא יכולה כמו תחתונים לקום וללכת לשירותים כשהיא חפצה בכך אך זה לא קורה. אשמח לכמה טיפים התחלתיים. תודה רבה, יום נעים

מבלגרת

New member
אני אצל הגדולה

הפסקתי לתת מים. נתתי לפני השינה ואז היא הלכה לשירותים וזהו. את הטיטול השארתי עד שבערך חודש היא לא עשתה בחיתול.

אמא בר

New member
אני צריכה להכניס לה לתודעה לא לעשות בחיתול?

כלומר, היא קמה עם המון המון המון פיפי בחיתול. כאילו שהיא לגמרי לא חושבת על זה ואין שום מנגנון התאפקות. לפעמים אפילו המיטה רטובה. אני אנסה לשים לה את החיתול ממש ברגע האחרון, שעד אז תאלץ ללכת לשירותים. אולי זה יעזור?

מבלגרת

New member
לא לתת מים בשינה ואפילו חצי שעה לפני

לא לתת. אל תשכחי שהיא עדיין לא מצליחה להתאפק ולכן לא כדאי להעמיד אותה במבחן. כמו שאמרתי, אני נתתי מים כמה זמן לפני השינה ואז לקחתי אותה לשירותים. במידה והירדמות לוקחת זמן ארוך יותר- לקחת שוב לשירותים. תסתכלי שחודש בערך החיתול יבש ואז תורידי. תראי, גם אני בעד מים כל הזמן. אני והגדולה כל הזמן עם בקבוק מים לידינו, אבל כשמתחילים את הגמילה חשוב לעזור להם. אני החזרתי לגדולה את הבקבוק רק אחרי שהיא נגמלה לגמרי ועברה למיטת מעבר (כדי שהיא תוכל לרדת לבד לשירותים, היא הייתה יותר קטנה ). מה שכן, תסבירי לה במילים שלה את התהליך כדי שיהיה לה רצון להמשיך. כמו שהצעתי למישהי פה, אני בעד שיטת הכוכבים. לוקחים דף ועל כל התנהגות רצויה (קמה יבשה בבוקר) מציירים לה כוכב. כל 7 כוכבים למשל תקני לה מתנה ב- 1 ש"ח וכמובן תשבחי אותה על כל יום שהיא קמה יבשה. כדאי לדעתי, אחרי שהיא תיגמל להמשיך את הכוכבים על משהו אחר כדי להסיט את תשומת לבה מהגמילה (כדי שלא תרצה לעשות שוב בחיתול כדי שתמשיכי עם הכוכבים) .

אמא בר

New member
תודה על הטיפים

יהיה לה קשה להפרד מההרגל של השתיה. וגם לי. אני אתחיל לאט לאט לשנות לה את זה.. תודה על כל הטיפים

למעלה