גמישות - האם אפשרי

D r e a m y 16

New member
גמישות - האם אפשרי

שלום,
אני לא גמישה בכלל בכלל.
אני ממש רוצה לשפר את זה, אבל הבנתי שהגמישות נקבעת עד גיל 12, מה שעשית עד אז זה המקסימום שתוכל להגיע אליו.
האם זה נכון? אין אפשרות באמת לפתח גמישות אם לא הייתי בילדותי באיזה שהם חוגי התעמלות או ריקוד?
ומה הדרך היעילה ביותר כן לשפר איכשהו?
תודה (בת 22 אגב)

susieada

New member
ברוכה הבאה Dreamy

כייף שבחרת לכתוב כאן.
מה ההגדרה שלך של "לא גמישה בכלל"? גמישות היא יחסית. פעם יכולתי להתכופף ולשים כפות ידיים על הרצפה. היום אנ, בגילי בת 68, "מוגבלת" ורק מגיעה עם קצות האצבעות (כשאני יחפה...
)
בחיים שלי לא הצלחתי לעשות שפגאץ... אני לא מגיעה עם ראש לרצפה כשאני יושבת על הרצפב בפיסוק.
אך, בכל גיל, בכל שלב של החיים, ניתן לשפר את הגמישות, וגם את הכושר הגופני, עם הדרכה, השקעה ואימונים סדירים.
הנה לינק לכמה תרגילי גמישות: http://www.sport-fitness-advisor.com/flexibility-exercises.html
תהני ונשמח לקבל עדכונים!

אפשר להשתפר מאד

חבר שלי היה כמו מקל
אחרי תרגול יוגה פעם בשבוע (כלומר לא מאד אינטנסיבי) הוא יכול סוף סוף לגעת בקצות האצבעות.
אפשר גם לתרגל בבית מתיחות

מה פתאום?!

בגיל 12 הייתי קרש. אחרי כמה שנים בקונג פו כבר ירדתי לשפגט בכיף.
ההתדמות לעיתים איטית ומתסכלת, ויש גבולות שקשה לעבור, אבל להתקדם אפשר בהחלט.
כמו בכל תחום בספורט, המפתח הוא התמדה. בשביל התמדה צריך להנות. אם את נהנית לעשות מתיחות בבית, תעשי בבית. אם את אוהבת יוגה, אז יוגה. ואם שיעור מתיחות בחדר כושר או אימון קונג פו או ריקוד עושה לך את זה - אז זה מה שתעשי.
לגבי פרטים כמו מתי, כמה זמן כל מתיחה, איזה טכניקה בדיוק - תמצאי כאן מגוון שלם של תיאוריות וחוסר הסכמה. אז כנראה שהכל די עובד. מתאמנים - מצליחים. מה כן, רוב האנשים מסכימים שכדאי לעשות חימום לפני מתיחות.
בהצלחה!

למעלה