גמישות יתר

Rim9

New member
גמישות יתר

שלום, אני בת 31 וסובלת מכאבים במפרקים מזה שנים רבות, בעיקר מאז השירות הצבאי. לפני 3 שנים נאמר לי שאני סובלת מגמישות יתר. הופניתי לקבלת מדרסים ולפיזיותרפיה אך ללא שיפור במצבי. למעשה המצב רק מחמיר ויש יותר ויותר מקומות שכואבים לי ויכולת התפקוד בעבודה ובבית ירדה מאד. שאלתי - האם יש טיפול יעיל לתסמונת גמישות יתר ומהו? בברכה ובתודה, יעל

גמישות יתר

אם כל הכאבים אכן נובעים מגמישות יתר- אין ממש טיפול מועיל למעט משככי כאבים פשוטים. יחד עם זאת, גמישות יתר עלולה לגרום למיחושים אך לא בעוצמה שאת מתארת ואולי כדאי לפנות שוב לראומטולוג ליעוץ נוסף על מנת לוודא שאין אבחנה נוספת

Fat Custom

New member
עכשיו שאתם מדברים על זה, יכול להיות

שמה שקיבלתי (בלי שביקשתי) "DISH", קשור לגמישות, אני נזכר שתמיד הייתי גמיש יחסיתלאחרים. ואם כבר בפרקים עסקינן, מה התועלת בכל אותם תוספי מזון כגון מגהגלופלקס ודומיהם מחברות אחרות? היש דברים בגו או שמוכרים לנו תרופות אליל?

1ט ל י

New member
????

איך גמישות יתר יכולה להזיק לנו? מה זה אומר גמישות יתר?

גמישות יתר

גמישות יתר היא מבנה גוף יותר מאשר מחלה - דוגמה קיצונית לגמישות יתר היא "נערות גומי " - אנשים עם גמישות יתר מסוגלים ליישר את המרפקים מעבר למקובל או לקפל אצבעות בצורה מרשימה ועוד - לרוב גמישות יתר אינה מהווה בעיה אך לעיתים עקב תנועה מוגזמת של המפרק עלולות להגרם מתיחות גידים או שרירים ואף שחיקה מוקדמת של הסחוס

1ט ל י

New member
תודה.

הסיבה ששאלתי, היא מפני שאני גמישה יותר מרוב האנשים, ועקרונית יש לי כאבים מידי פעם. ושוב תודה,

תוספי מזון וכאבי פרקים

יש מקום לתוספי מזון כגון קרטילגו, מגגלופלקס או אחרים למצבים של שחיקה של הסחוס - יש כמה מחקרים שאכן הוכיחו את יעילותם במצבים אלו. בדלקות פרקים ממש - אין ביסוס ממשי לשימוש בתכשירים אלה.

Rim9

New member
פניתי שוב

בבדיקת ראומטולוג לדעה נוספת שערכתי לאור המלצתך משבוע שעבר (תמורת תשלום נאות), נשללה אבחנה נוספת. עברתי בדיקות רבות בשנה האחרונה וכולן היו תקינות, פרט לצילום ברכיים שהראה (ואני מקווה שאני מצטטת נכון) "מלאליימנט לתרלי של הפטלה" ואיזשהו פגם לבבי שהרופא אומר שהוא לא נורא בכלל. הרופא הסביר לי שהיות שאין לי קושי בבוקר זה שולל הרבה בעיות. אין לי גם נפיחות במפרקים. הוא גם טען שאין לי פיברומיאלגיה, כי אין לי מספיק נקודות לחיצה (?). אבל יש לי כאבים קשים בכתף שמאל, ברך שמאל, שורש כף יד ימין ומפרקי הירכיים. הכאבים בכתף הם בעיקר בלילה ובשעת נהיגה. בברך בעת עמידה, הליכה ועליה במדרגות, ובשורש כף היד כאשר אני מנסה לחתוך סלט, לפתוח דלת או קופסא או בעת שימוש בעכבר (בהקלדה זה לא כואב, למזלי!). הבעיה היא שהכאב הולך ומתגבר מרגע שנוצר אם אני לא מפסיקה לעשות את הפעילות שגרמה לו, ואינו חולף אלא לאחר שינה ממושכת. יש לי גם תחושה נוראית של חוסר יציבות כשאני הולכת, כי כל פעם מפרק אחר "זז" שם. כמו שאפשר להבין הכאבים מאד מגבילים אותי בתפקוד בעבודה וגם בבית ומפריעים לי לישון בלילה. ניסיתי כדורי וויוקס למשך תקופה ממושכת, ללא הועיל. גם נרופאן, ארתפן, וולטארן, ועוד כל מיני שלא ממש השפיעו. שאלתי - האם באמת אין שום מזור לכאבי? האם עלי להמשיך לחיות כך כל חיי? האם יש סיכוי שזה ישתנה לטובה? (עד עכשיו המצב רק הלך והחמיר).

גמישות יתר - מה עשוי להקל ?

בהנחה שמדובר בגמישות יתר - אמצעים שעשויים לעזור הם בעיקר פיזיותרפיה ונסיונות לקבע את המפרק הכאוב עם סד מנוחה או חבישה פשוטה - כדאי להעזר באמצעי הרפיה שונים כגון הידרותרפיה ( פיזיותרפיה במים ) או פלדנקרייז- אין כל כך טעם להשתמש בתכשירים אנטי דלקתיים כגון אביטרן ודומיו היות ולא מדובר בתהליך דלקתי

tshgn

New member
האם הרופא התייחס לתשישות כרונית?

כמאובחן בתסמונת התשישות הכרונית (= CFS) הזדהתי עם רבות מהרגשותייך הפיזיות. לצערי הן רק חלק קטן ממה שיש לי ולחברי. ממליץ להכנס לפורום בוואלה ולבדוק לגבי אופי התלונות והשאלות של החברים בפורום. האמיני לי שהם נהדרים וממש תומכים. לצערנו עדיין אין בדיקות/לחיצות בגוף וכדומה לאבחון CFS, מה שעושה אותנו הסובלים ממנה למעט "היפוכונדרים" בעיני חלק ניכר מהממסד הרפואי ובכלל, אך זה לא אומר שצריך לוותר ולהמשיך ולחיות עם הסבל ללא אבחנה וטיפול נאות. תומר

Rim9

New member
מצאתי אתר בעברית ! האם הוא אמין?

לד"ר אלקיים, תודה על תשובותיך המפורטות. אנסה שימוש בסדים, אם כי לא ברור לי כיצד אוכל להיעזר בהם בשעות הלילה (בשביל הכתף). מצאתי את האתר הזה www.geocities.com/israelhms האם אני יכולה להסתמך עליו? כתוב שם שגמישות יתר זה כמו אהלרס-דנלוס, פשוט שם אחר. האם זה אומר שאני צריכה לעשות אקו לב? כמו כן מומלץ שם לפנות לפיזיותרפיסט שיודע כיצד לטפל. האם אתה מכיר אחד כזה באיזור המרכז (לשם אני עוברת בעוד כשבוע?). ושוב, תודה על עזרתך, יעל

גמישות יתר- המשך

אכן שם נרדף לגמישות יתר הוא אהלר דנלוס - יש כמה סוגים של אהלר דנלוס והקל ביותר מתבטא אך ורק בגמישות יתר- אם אין ממצאים בבדיקת הלב- אין אינדיקציה חד משמעית לביצוע אקו לב אני מנועה בפורום הזה מלהמליץ על פיזיותרפיסט באופן ספציפי

נוריתnora

New member
שאלות נוספות על גמישות יתר ../images/Emo62.gif

ד"ר אלקיים שלום רב וחג שמח, לפי דברייך ולפי האמור באתר בעברית שהוזכר בהודעות הקודמות כאן, גמישות יתר יכולה להתבטא "רק" בחלקים מסוימים בגוף ברמה "הנמוכה" ביותר ועד... סיכויים לפציעות, פריצות דיסק, פריקות כתף, ברכיים, קרסוליים וכד´. לכן, אני מניחה שמודעות נכונה ותחזוקה נכונה של הגוף היא פעילות מבורכת אצל אלה שסובלים מכך, במיוחד שיש עוד משהו ברקע כמו ... פיברומיאלגיה. אני חולה בפיברומיאלגיה כבר שנים, מילדותי פרקתי ברכיים, קרסוליים ועוד תופעות דומות אולם רק לפני פחות משנה אובחנה אצלי גמישות יתר ע"י ראומטולוג (למרות שהייתי אצל מס´ אורתופדים באשר לבעיה בגב התחתון ופריצת דיסק שלא הצלחתי להשתקם ממנה וגם מחמירה את המצב מעת לעת... כפי הנראה בשל אותה גמישות יתר וחולשת השרירים). אם הייתי יודעת הרבה קודם לכן, היה נחסך לי סבל רב, פיסי ו.. רגשי ואני מניחה שהייתי יודעת למנוע ו/או להתמודד עם הנ"ל בצורה טובה יותר כפי שאני מנסה לעשות כעת. לפי מיטב הבנתי, אחרי ששמעתי מנסיונם של חולות פיברו´ נוספות, מתברר שגמישות יתר ופיברו´ לא מעט באות ביחד.. ושזה קיים, לא בהכרח אך גם לא כ"כ נדיר. בהיותי בעלת אתר העוסק בדרכי התמודדות יעילות עם פיברו´ וסי אף אס - (ששמחתי להעתרותך להוספתו ל"קישורים" כאן בפורום ) ולעניות דעתי זהו נושא לא פחות חשוב לדעת עליו ולהתיחס אליו בהתאמה - אשמח אם תעזרי לי במציאת מידע בעברית בנוגע לנושאים הבאים, למען החולים (כשהחומר יוצג באתר באופן זמין ומקוון) ובכלל זה גם ... לי כחולה בעצמי: 1. מיהו הרופא שתחום מומחיותו היא זו שאמורה לכלול גמישות יתר ו/או אהלר דנלוס? אורתופד אמור לאבחן? או לפחות להיות מודע לכך? או ראומטולוג? 2. האם ידוע לך על קשר או לפחות על כך שהאפשרות שיש גמישות יתר במפרקים וגם פיברו´ בעת ובעונה אחת - תביא להחרפת סמפטומים ו/או מצב בריאותי ותחזוק יעיל עם מודעות יכולה להקל במצב? (כמו: על ידי מודעות ניתן להוריד את רמת הפחד כש"פציעות מסוג זה" אכן מתרחשות- רכישת מודעות לאפשרות עצמה יכולה להקל ... וגם איך לטפל בהן, ללכת להידרו´, לקחת תוספי מזון וכד´, פלדנקרייז, אלכסנדר? עוד???) 3. באתר בעברית הנ"ל ישנם פרטים באשר למרפאה (חדשה?) ברמב"ם שפועלת בחלקה על תרומות. האם ישנו גוף או גורם רשמי יותר, או עמותה, ששם ניתן יהיה לקבל, בעברית, חומר או פרטים על דרכי טיפול בארץ (כדי שאוכל לפרסמם אצלי באתר ולעזור ליתר החולים)? 4. אם הינך מנועה מלתת כאן פרטים של גופים מסוימים שכן יכולים לעזור ואינם "מספיק ממלכתיים או ניטרליים" - האם תוכלי להפנותני לדרך אחרת שבה אוכל לקבל פרטים אלה? אשמח מאוד לעזרתך,
בתודה, נורית.

נוריתnora

New member
לד"ר אלקיים-אשמח לתשובתייך לנ"ל_^

בהודעתי הקודמת באשר לגמישות יתר. תודה, נורית.

למעלה