גמישות יתר..

• פותח הנושא Tiaya
  • פורסם בתאריך

Tiaya

New member
גמישות יתר..

שלום, אני בחורה בת 20, ויש לי מחלה שנקראת ארלס דאנלוס - גמישות יתר. הפרקים הגדולים יוצאים לי מהמקום בתנועות מסויימות ויש לי בעיה שלב שנובעת מהעניין מה שאוסר עלי לעשות מאמץ. הבעיה היא שאני חייבת לחזק שרירים בגוף, במיוחד שרירים מסביב למפרקים, ואסור לי כאמור, לעסוק בפעילות שגורמת מאמץ.. האם יוגה יכולה לענות על הצרכים שלי? אני מעוניינת גם בחיטוב הגוף (אני די רזה אבל נטולת שרירים), חיזוק ובכלל.. ובנוסף, האם אפשר להפנות אותי לחוגי יוגה באיזור השרון? תודה!

anatina

New member
גמישות יתר ויוגה

הי קודם כל טוב מאד שאת מודעת לבעיה- זה כבר חצי פתרון. יוגה בהחלט יכולה לעזור לגמישות יתר ע"י חיזוק של השרירים מסביב למפרקים, רק צריך להזהר לא "להשוויץ" עם הגמישות וכך להחמיר את הבעיה (זה די מפתה...) מורה טובה ליוגה באיזור שלך- יעל זיו. אפשר למצוא אותה ועוד מורים באתר של ארגון מורי היוגה www.isyoga.co.il תהני ענת- דארמה יוגה רחובות www.darmayoga.co.il

יוגי בר

New member
גמישות ולימוד

היי טיה אז ככה: 1. צעד אחר צעד אל תמהרי. לכי שלב שלב. קודם לחזק את השרירים מסביב למפרקים. אחר כך לחזק את הלב ואחר כך יגיע החיטוב. ואחר כך תחליטי הלאה. 2. התחלה שתי אפשרויות: האחת להתחיל ללמוד במרכז מסודר ליוגה קורס מתחילים סיסטמתי. השניה: באם ידך משגת למצוא מורה מעולה שיתן לך שיעורים אישיים בנושאים שהזכרת. או לשלב בין שניהם. 3. מקומות הרצליה- מרכז שיבננדה ליוגה וודנטה. רעננה- אבי בויארסקי. בנוסף הכנסי לרשימת המורים בפורום במדור מאמרים ולאתר ארגון מורי היוגה בישראל

Tiaya

New member
תודה לכם!ת וגם..

האם יש סוגים שונים של יוגה? יש סוג שמומלץ במיוחד למצבי?

anatina

New member
יש הרבה סוגים של יוגה

אבל מה שמומלץ במיוחד למצבך לדעתי הוא מורה טוב ולא דווקא סוג זה או אחר. פשוט תנסי ותראי למי את הכי מתחברת.

למעלה