גמישות לילדות

גמישות לילדות

(אמא למתעמלת בת 7)

שלום לכולם, הבת שלי בת ה- 7 לא מהמתעמלות הגמישות בקבוצתה.
כעת, משעלתה ברמה התחרותית יש דרישה מהילדות לבצע שפגטים מלאים.
באימון האחרון המאמנת בודדה את הבנות הפחות גמישות (והבת שלי בתוכן), לקחה אותן הצידה
ותוך שהן עושות שפגט (אמצע) המאמנת לחצה על האגן עם הברכיים ובעזרת הידיים מתחה את רגליהן.
כמה מהבנות (הקשוחות בדרך כלל) בכו וביניהן גם הבת שלי. אחרי האימון שאלתי את המאמנת למעשיה והיא הסבירה שזו הדרך היחידה לעזור להן להגמיש את הרגליים ואם יש לי בעייה לפנות לממונים, כמובן שקבעתי פגישה.
מה שמעניין אותי הוא: האם השיטה הזו ידועה? האם אין נזקים במתיחה כזאת והאם אני מגזימה בתגובה שלי?
תודה.

אמא לה3

New member
גמישות

הדרך שצוינה היא אחת הדרכים המוכרות לפיתוח גמישות אצל מתעמלות אבל (ויש אבל גדול), צריך לדעת איך למתוח נכון את הבנות, מתיחה לא נכונה יכולה לגרום נזק משמעותי לסיבי השריר.
אצל ילדות צעירות כל כך בגילאי 7 לא הייתי בוחרת בשיטה הזאת שכן היא יכולה (לדעתי) לא רק לגרום להן סבל אלא ממש להגיע לידי פרישה, אף אחת לא אוהבת לבכות בחימום ובטח לא בגילאים כל כך צעירים.
אני כן משתמשת בשיטה הזאת אבל מאד בעדינות.

שיטה טובה, ידועה ומוכרת, אבל כאן הייתה הגזמה

מתעמלת שמבצעת בלי בעיה שפגט 180 מעלות, ורוצים להגמיש עוד יותר את איזור המפשעה, זו הדרך המקובלת.
זה לא אמור לכאוב ברמה הסטרית. זה אמור לכאוב בדיוק כמו כל מתיחה אחרת, למשל כמו שפגט רגיל לילדה שעדין לא מגיעה למצב של שפגט. ילדה לא אמורה לבכות בגלל כאבים של מתיחות.
במקרה הנ"ל יש שלושה תרחישים אפשריים שיכלו להתקיים:
או שהמאמנת הגזימה באגרסיביות של המתיחה,
או שהילדה בכתה בגלל סיבה שלא קשורה לכאב המתיחה (למשל בגלל שהפרידו אותה מהקבוצה),
או שהאמא הגזימה בתיאור הסיטואציה (*כמה* בנות בכו)

אמא לה3

New member
לא מסכימה נועה

בתור מאמנת שמשתמשת כמעט מדי אימון בשיטה של המתיחה הזאת אני חולקת עלייך בשלושת תרחישים שציינת:
1. מאמנת מגזימה באגרסיביות - לא אומרת שזה לא יכול לקרות אבל אני אישית מאד רגישה לבנות ולמתיחה, אני מותחת אותן בעדינות אבל באסרטיביות ועדיין יש דמעות של כאב (לא בכי תמרורים, אבל דמעות בהחלט יורדות).

2. ילדה בוכה בגלל סיבה לא קשורה - כמו שאמרתי, המתיחה הזאת בהחלט כואבת, מותר לילדה לבכות כל עוד היא מבינה שאני מותחת אותה מתוך כוונה טובה, לטובתה ולא כי אני שונאת/כועסת עליה

3. אמא הגזימה - לא בטוח. כבר קרה לי שקב' של כ-6 בנות עבדו על מתיחות בצורה הזאת ולכולן ירדו דמעות.

אגב, היום בנות כבר מבקשות ממני שאמתח אותן, הן מבינות יפה את התועלת. טריק נחמד שעוזר: או לקשקש איתן על שטויות כל זמן המתיחה או פשוט להגיד להן לצחוק, הצחוק מרגיע ומרפה ועוזר למתיחה של השרירים...

Tammie

New member
טוב, יש טיעונים לכאן ולכאן...

בכלליות- כמו שאמאלה3 אמרה- זו מתיחה רגישה שבהחלט יכולה לכאוב, ולכן צריך מאוד להזהר איתה.
יש כאן גם ענין של סף כאב. מתעמלת אחת תבכה מהר יותר מאחר. מתעמלת אחת תבכה ולא יהיה לה איכפת, מתעמלת אחרת לא תבכה ועדיין לא תסכים לבוא יותר לחוג. הייתה לי בחוגים השנה ילדה שפרשה בגלל שפגאטים, ולא לחצנו עליה בשפגאט אפילו שניה אחת.
מצד שני, לא חסרים סרטונים ביו-טיוב על ילדים שבוכים בכי מר תוך כדי המתיחה הזאת (נפוץ מאוד בקרקסים בסין....).

יכול להיות שכמו שנעה הציעה גורמים אחרים נכנסים לכאן. הרבה פעמים ילדות בוכות בגלל דבר אחד ואומרות שזה בגלל דבר אחר....
גם יכול להיות שכמה בנות בוכות פשוט כי אחרי שאחת התחילה כל האחרות החליטו להצטרף (לא במודע כמובן... אבל בכי מדבק לפעמים....)

אני אישית משתמשת במתיחה הזאת רק על בנות שאני מכירה טוב. כלומר כאלו שאני יודעת לקרוא את הפנים שלהן, יודעת איך הן יגיבו, ויודעת שאני אדע אם צריך להפסיק.

אמא לה3

New member
יש לי כלל אחד מבחינתי

לעבוד עם ילדה בסגנון הזה:
1. הילדה צריכה להסכים (ואפילו לבקש), אחרת ההתנגדות הגופנית
גדלה.

מעבר לכך, לרב אני שואלת את הילדה, אם היא אומרת "לא" זה "לא". אני כמובן יכולה להסביר לה את החשיבות אבל בסוף זה בחירה שלה. מה שכן, אחרי שהילדה רואה את שאר החברות שלה, לרב היא מבקשת, יש משהו מאד נחמד בזמן הזה, זה זמן שאני והמתעמלת ביחד ואני משתדלת להצחיק אותה או סתם לקשקש איתה על כל מיני דברים שמעניינים אותה.

למעלה