זה לא ממש סותר
קודם כל עניינית למיצוי פוטנציאל גנטי ושיפור גמישות עד גיל 12- יש משהו במה שכתוב במצגת, אם כי זה לא סותר את העובדה שבכל גיל ניתן לשפר את הגמישות. כי בעצם מה שהוא אומר, זה שעד גיל 12 ניתן להגדיל את טווח התנועה שנקבע על-פי הפוטנציאל הגנטי, ומעל גיל 12 אפשר רק לשמר את הקיים (לפי הערות דובר במצגת). זאת אומרת, שבגיל 70, אם אני אעבוד מספיק חזק על גמישות, אני אוכל להגיע לרמת גמישות כמו שהייתה לי בגיל 12 (כי שם כאילו נקבע הסף). כלומר, מבחינת אותו אדם בן 70, הוא שיפר את גמישותו. אבל גם מעבר לזה: גם אם אדם לא עסק בגמישות בכלל עד גיל 12, בעצם בגיל זה מוצה הפוטנציאל הגנטי שלו, על אף שהוא לא הגיע אליו. וכך בגיל 40, הוא יכול להגיע לאותו פוטנציאל גנטי שנקבע לו בגיל 12, אליו הוא מעולם לא הגיע (גם לא לפני גיל 12). עכשיו כמה דברים נוספים: הרבה דברים במצגת ממש לא נכונים, יש אפילו שגיאות גסות שאפשר להוכיח אותן בלי בעיה, ע"י מחקרים ותיאוריות רלבנטיות. דבר שני המצגת מיועדת למדריכי כדורסל ולמועדוני בריאות וכושר, ולכן אינה מתאימה להתעמלות, שם תורת האימון היא שונה. לא עברתי על כל המצגת, אבל סתם לדוגמא צדה את עיני שקופית 66, בה כתוב שאימון מהירות אמור להתבצע בטווח זמן של 0 ל-6 שניות. ברור שזה שטויות, כי אימון מהירות של 0 שניות לא יתרום שום דבר!!!!!! ואין כזה דבר בכלל... בקיצור, אני לא הייתי ממליצה להסתמך על מצגת זו כשרוצים לאמן התעמלות...