גמישות

PinkMist

New member
גמישות

עד איזה גיל אפשר לפתח את הגמישות לרמות טובות?

bonbon27

New member
אם אינני טועה...

מחקרים בתחום האימון מציינים כי ניתן לפתח גמישות עד גיל 12...מעבר לזה זה לשמור על הקיים...

bonbon27

New member
בבקשה.

מצ"ב קישור למצגת של רובי שלו מרצה בכיר בתורת האימון בביה"ס למאמנים במכון וינגייט - שקופית 68....לא יאומן שאני זוכרת משהו מההרצאה הזו אך אכן כן...את הפוטנציאל הגנטי ניתן לפתח עד גיל 12... http://www.sovev.co.il/coaches/imunologya_frame.htm#imunologya_slide0116.htm בהצלחה

זה לא ממש סותר

קודם כל עניינית למיצוי פוטנציאל גנטי ושיפור גמישות עד גיל 12- יש משהו במה שכתוב במצגת, אם כי זה לא סותר את העובדה שבכל גיל ניתן לשפר את הגמישות. כי בעצם מה שהוא אומר, זה שעד גיל 12 ניתן להגדיל את טווח התנועה שנקבע על-פי הפוטנציאל הגנטי, ומעל גיל 12 אפשר רק לשמר את הקיים (לפי הערות דובר במצגת). זאת אומרת, שבגיל 70, אם אני אעבוד מספיק חזק על גמישות, אני אוכל להגיע לרמת גמישות כמו שהייתה לי בגיל 12 (כי שם כאילו נקבע הסף). כלומר, מבחינת אותו אדם בן 70, הוא שיפר את גמישותו. אבל גם מעבר לזה: גם אם אדם לא עסק בגמישות בכלל עד גיל 12, בעצם בגיל זה מוצה הפוטנציאל הגנטי שלו, על אף שהוא לא הגיע אליו. וכך בגיל 40, הוא יכול להגיע לאותו פוטנציאל גנטי שנקבע לו בגיל 12, אליו הוא מעולם לא הגיע (גם לא לפני גיל 12). עכשיו כמה דברים נוספים: הרבה דברים במצגת ממש לא נכונים, יש אפילו שגיאות גסות שאפשר להוכיח אותן בלי בעיה, ע"י מחקרים ותיאוריות רלבנטיות. דבר שני המצגת מיועדת למדריכי כדורסל ולמועדוני בריאות וכושר, ולכן אינה מתאימה להתעמלות, שם תורת האימון היא שונה. לא עברתי על כל המצגת, אבל סתם לדוגמא צדה את עיני שקופית 66, בה כתוב שאימון מהירות אמור להתבצע בטווח זמן של 0 ל-6 שניות. ברור שזה שטויות, כי אימון מהירות של 0 שניות לא יתרום שום דבר!!!!!! ואין כזה דבר בכלל... בקיצור, אני לא הייתי ממליצה להסתמך על מצגת זו כשרוצים לאמן התעמלות...

bonbon27

New member
אז ככה...

אין ספק שהעולם ממנו בא רובי שלו לא מתאים לתורת האימון של ההתעמלות. הוא הדיע מעולם השחיה. מעבר לזה הייתי נותנת לו את הכבוד המגיע לו ולא כותבת שזה פשוט לא נכון, כבוגרת המכללה בוינגייט את בודאי שמעת לא אחת דעות וגישות שונות וגם זה בסדר אז להגיד שדברים לא נכונים, אני לא ממש חושבת שזה נכון. כמו שיש מרצים הטוענים שיש וחובה לעשות חימום לפני פעילות גופנית יש כאלו שיגידו שאין צורך. לגבי הגיל אני עדין חושבת וגם זוכרת מההרצאה שפוטנציאל הגמישות הגנטי שלא נוצל עד גיל 12 לא יוכל להיות מנוצל בגיל 70 ברמה של מיצוי הפוטנציאל. שנה טובה.

טוב אז לא נתווכח

נכון, יש מרצים שונים ויש חילוקי דעות. אני בטוחה שיש חובה לעשות חימום לפני פעילות גופנית (על אף שאני מכירה את הגישה של ד"ר רובי שלו שגורס שאין צורך). כנ"ל לגבי גמישות. כמובן שאני מייחסת לד"ר רובי שלו את כל הכבוד הראוי לו, ואין קשר בין הדעות המקצועיות שלי לכבוד שאני רוחשת לו כמומחה וכאדם. נכון, הפוטנציאל הגנטי מגיע למיצוי בגיל 12 ולא בגיל 70, על כך אין ויכוח. אני מדברת על הגמשה ב*טווח הפוטנציאל*. אני אישית הבאתי נשים בנות 40-50 שמעולם לא עסקו בגמישות ובכלל בספורט בשום שלב בחייהן, למצב שפגט או כמעט שפגט (הן לא הגיעו קרוב לזה לפני כן אי פעם בחייהן). אני גם מכירה אישית מתעמלת שהתחילה להתעמל בגיל 13, והגיעה לנבחרת ישראל ולרמת גמישות גבוהה מאוד (לפני כן כאמור לא התעמלה כלל). כמובן שיש עוד הרבה דוגמאות שהיריעה קצרה מלהכילן. כמו-כן, לא ברור לי ההסבר הפיזיולוגי לאמירה זו. בעבודה על גמישות בעצם מאריכים שרירים ורצועות. כמו שאפשר לקצר שרירים ורצועות בכל גיל, גם להאריך אפשר, ואני לא מבינה מה ההסבר הפיזיולוגי לכך שלא ניתן יהיה להגמיש מפרק מסויים מעל גיל מסויים. שוב שנה טובה ושבת שלום!

PinkMist

New member
מעניין...

אז את אומרת שאם אני אתאמן מספיק- (אם יש לכן עצות לכמה צריך זה יהיה מועיל :) ) אני אוכל להיות יותר גמישה?

בוודאי

כמה צריך? זה תלוי ברמה שלך היום, ברמה אליה את רוצה להגיע ובמפרקים אותם את רוצה להגמיש.

PinkMist

New member
כמה שאלות-

אני בעיקר רוצה להגיע לשפאגט שלם, ולהגמיש יותר את הגב. מה זה דורש?.. כמה אימון? ( אני דיי גמישה בכלליות)

תתחילי

שפגט: לפני כל סשן של מתיחות, תתחילי בחימום קצר שכולל מתיחות קלות של הירך האחורית, הנפות וכו'. אח"כ תתחילי לרדת לשפגט. בנקודה המקסימלית אליה את מגיעה וממנה את לא יכולה להמשיך למתוח עוד, תישארי שם דקה. (באימונים הראשונים תתחילי מפחות זמן, ולאט לאט תעלי עד דקה). ככה כל יום. תוך שבועיים את אמורה לראות שינוי משמעותי. תתמידי כך עד לשפגט מלא. ויסלחו לי ד"ר רובי שלו ותומכיו, וכל מי שחושב שמספיקות 8 שניות למתיחה. גב: גב קצת יותר בעייתי ויש להיזהר. קודם כל צריך לדעת איך בדיוק את רוצה להגמיש את הגב? האם לכפיפה קדימה, אחורה (לכיוון גשר), או במישור הסיבובי (רוטציה יותר גדולה). בעיקרון גב צריך להגמיש מאוד מאוד בעדינות, ללא הפעלת לחץ חיצוני, בצורה מתונה מאוד ולאט לאט. עם הרבה חימום לפני, ומתיחות נגדיות לאחר מכן.

בכל גיל ובודאי עד גילאי ה-20 ניתן לפתח גמישות

אני מתעמלת בווינגייט בקבוצת בוגרות, ויש אצלנו לא מעט בנות ששיפרו את הגמישות שלהן מאוד ובזמן קצר (לדוג' שפגט מלא תוך חודש ועוד...) כך שאין בעיה אם רוצים.

אסף 1965

New member
גיל לפיתוח גמישות

בכל גיל ניתן לפתח גמישות, העניין הוא האם ניתן למצות את הפוטנציאל הגנטי הטמון בך. פוטנציאל זה ניתן למיצוי עד לטרום גיל ההתבגרות קרי לפני גיל 12. מי שלא מיצא את אימוני הגמנישות שלו עד גיל זה, לא יוכל בגיל מבוגר יותר להגיע למלא הפוטנציאל הגופני שהיה טמון בו

N B I

New member
אז כנראה שלאבא שלי היה פוטנציאל להיות

נערת גומי. בגיל חמישים + הוא נרשם לאיזה "חוג מתיחות" מוזר, והוא מצליח לעשות ישיבה שלמה מושלמת+ לגעת עם הפנים בברכים! אה, ורק רציתי לשתף וזה נראה לי השירשור היחיד שאי פעם יגיע לנושא- לפני כמה זמן היתי במשחק של הנבחרת וראיתי את גיא פניני (שחקן כדורסל, אקס הפועל פרה מכבי תקוע באמצע) עושה ישיבה שלמה מושלמת (פלוס נגיעה) ו-פיסוק עם הבטן על הרצפה! זה היה מדהים. ואף אחד מהחברים שלי לא התלהב
זה היה ממש מרגיז.

MayTheBee

New member
הדבר היחיד

שראיתי ששחקני נבחרת ישראל בכדורסל עושים היה לצחוק על אחד החברים שלהם שנתקע בטלוויזיה במטוס בדרך לארץ... היה משעשע. אף אחד מהם לא הראה גמישות יתר כשהם היו צריכים לשבת ולקפל את הרגליים במטוס המקרטע והקטן שהיה לנו...

למעלה