גמלאים לבג"ץ קיצוץ הקצבאות לא חוקי

גמלאים לבג"ץ קיצוץ הקצבאות לא חוקי

עודכן ב-28/06/02 11:50 גמלאים לבגץ קיצוץ הקצבאות לא חוקתי מאת רותי סיני, ה"ארץ" קבוצת קשישים וגורמים נוספים מבקשים משופטי בג"ץ להורות למדינה להסביר, מדוע לא יבוטל הקיצוץ כל הזכויות שמורות לעיתון ה"ארץ"

43 שעות במחלקה הסגורה

43 שעות במחלקה הסגורה מאת רן רזניק, ה"ארץ" חולה בן 29 אושפז באברבנאל. כעבור פחות משתי יממות מת. בעת שהיה במחלקה הסגורה והתלונן על כאבים, הוא טופל רק בידי מתמחים, שלא רשמו דבר בגיליונו הרפואי. אפילו להחייאה מלאה לא זכה. זו אינה הפעם הראשונה שחולי נפש סובלים מטיפול רפואי כושל כל הזכויות שמורות לעיתון ה"ארץ"

נכי עבודה לבג"ץ: בטלו הקיצוץ בקצבאו

עודכן ב-29/06/02 19:57 להמשך הכתבה: נכי עבודה לבג"ץ: בטלו הקיצוץ בקצבאות מאת רותי סיני, ה"ארץ" העותרים: הקיצוץ בשיעור % 4 מנוגד לעקרון השוויון, שכן קצבאות נכי צה"ל ונכים מלידה לא ייפגעו. ארגון נפגעי תאונות עבודה עתר לבג"ץ, בבקשה להורות למדינה לבטל את הקיצוץ המתוכנן בקצבאות נכי עבודה. לטענת העותרים, הקיצוץ מפלה לרעה רק את נכי העבודה בעוד יתר הנכים - נכי צה"ל, נכי פעולות איבה ונכים ממחלות או מלידה - לא ייפגעו. כל הזכויות שמורות לעיתון ה"ארץ"

רידינג

New member
קפוח נ.צהל בסעיפי נכות לעומת נ.עבוד

לפי תקנות הביטוח הלאומי הועדה הרפואית רשאית להוסיף לנבדק חמישה-עשר אחוזי נכות מעבר לקבוע בתקנות לנכי תאונות עבודה.לפי תקנות משרד הביטחון הצבר אינו ניתן לנכי צהל.יוצא שאדם שאיבד יד יקבל בבטוח הלאומי 65 אחוז ומשרד הביטחון יקבל 50 אחוז,אפילו שמדובר באותה פגיעה.למה נכי העבודה לא מבקשים בבג"ץ לבטל להם את ההעדפה הזאת לפי עיקרון השיויון???

Brendan

New member
אני חושב שאתה טועה...

לא מדובר על תוספת של 15 אחוז אלה על הפעלת תקנה 15 שמוסיפה חמישים אחוז מהאחוזים שניקבעו. כלומר: אדם שניקבעו לו 50 אחוזי נכות ויש החלטה להפעיל תקנה 15 במלואה, יקבל 75 אחוז. יכול גם להיות מצב בוא תופעל חצי תקנה 15 וכי אז הוא יקבל רק 64 אחוז. תקנה 15 מופעלת כאשר העובד לא יכול לחזור לעבודתו הקודמת ואינו יכול לעבוד העבודה מקבילה המתאימה לגילו או למקצועו.

רידינג

New member
אתה צודק ודוקא מחזק את הטענה שלי!!!

נכה צהל לא מקבל כל תוספת אחוזים במקרה שהוא לא יכול לחזור לעבודתו או לעבודה מקבילה אחרת.לפני מספר שנים פורסם מקרה של חשמלאי בכיר שהסתכר 10000 ש"ח נטו ולאחר שאיבד יד בשרות מילואים לא יכול היה לחזור לעב ודתו או לעבודה מקבילה.הוא התלונן שהוא מקבל רק 5000 ש"ח לחודש ועקב זה הוא צריך לרדת ברמת חיים ואינו יכול לעמוד בהתחיבויותיו מלפני הנכות.לאחרונה נאבקים אנשי המילואים שיעשו להם ביטוח אובדן כושר עבודה בחברה פרטית.לעומת זה לנכי תאונות עבודה יש בדרך כלל גם ביטוח אובדן כושר עבודה,שמפצה אותם בנוסף לביטוח הלאומי.

Brendan

New member
זה לא כל כך שחור לבן....

אומנם אתה צודק ויש כאן אפליה לטובת נכי תאונות עבודה. אך ישנם סעיפים רבים אחרים בהם יש הפליה לטובת נכי צה"ל בהשוואה לתנאים שמקבלים נכי תאונות עבודה, תאונות דרכים, פעולו איבה ונכים של משרד הבריאות.

רידינג

New member
עוד "יתרון"לנכי עבודה לעומת נכי צהל

הקיצבה של נכה עבודה היא פונקציה של השכר מלפני הפגיעה.בנוסף לכך הוא יכול לתבוע פיצוי מהמעסיק לפי חוק הנזיקין האזרחי,כאשר מסכום התביעה יש להפחית את מה שקיבל מהביטוח הלאומי.לעומתו נכה צהל מקבל סכום קבוע ללא קשר לכמה השתכר לפני הפגיעה,ואין לו אפשרות לתבוע פיצוי לפי חוק הנזיקין האזרחי. אני בכל אופן מצדיק את הטענה שאסור לפגוע בקצבאות נכי העבודה,שכן הן שיפוי ביטוח.המוסד לביטוח לאומי הוא כאילו חברת ביטוח,וביטוח תאונות עבודה הוא ביטוח חובה.אני בטוח שיש כאלו שיש להם ביטוח פרטי במקביל, ושום חברת ביטוח לא תקצץ בקצבה המשולמת לפי פוליסת ביטוח.אני גם בעד זה שצריך דוקא להגדיל את קיצבאות הזקנה ולא להפחית אותן.אני רק נגד אנלוגיה עם קבוצות נכים אחרות.

רידינג

מסכימה בחלק ולא מסכימה ברב. הסכומים שמשלם משרד הביטחון שונים מאלו שמשלם המל"ל. ההטבות שמקבלים ממשרד הבטחון שונות בהרבה מאלו שמקבלים אחרים. דוגמא: כסא גלגלים זקוק לתיקון, משרד הבטחון מממן לאחר חתימה על התיקון. אם לא ניתן לתיקון מקבל כסא חדש בתמורה לישן. רק חתימה. עם כסא גלגלים לנפגע אחר נשבר חס וחלילה , צריך להמציא שלוש הצעות מחיר + אישור של רופא שאכן הכסא זקוקו לתיקון. רק לאחר מכן מקבלים אישור לתיקון. מה קורה בנתיים? נשארים על הרצפה? אני לא מדברת על הזמן עד לתיקון. בממונעים יכול להמשך כמה חודשים. יחי ההבדל הקטן. רכב, משרד הבטחון מקבלים ישר ליד . לעומת זה אחרים נמקים בוועדות אלו ואחרות שאינן מאשרות או מאשרות אחרי ערעורים שעולים כל אחד 450 ש"ח כאשר מנסים להכניס אותנו עם שפכטל למכונית רק כדי לחסוך ולהקטין את הסמ"ק של הרכב. מדוע? בסופו של דבר מי שיכול נלחם ומשיג את רצונו במקרים רבים. מי שמוותר נמק בביתו. אין לנו ברירה אלא להאבק. לא האחד בשני על זכויות אלא נגד הממסד שלא חפץ בכך שנקבל את הזכות לחיות בכבוד. בעקרון אני בעד ספר פרופילים אחד לכלל הציבור. יוצאת מנקודת הנחה שדין פרוטה כדין מאה. עם חסרה אצבע לדוגמא ביד הדומיננטית, זכאים לקבלת אחוזים איקס . שיהיו שווים לכולם ללא איפה ואיפה. ולא שנפגע זה יקבל 40 אחוז ואחר 30. ויש דוגמאות לרב. כך עובד שיוויון. אם משרד הבטחון חושב שצריך לתגמל יותר בבקשה. בשורה התחתונה, הצרכים של כולנו שווים. אם בנושא נגישות עם בתחבורה בתי ספר ואחרים. אם לא נדאג לזכויות שלנו מי ידאג? חומר למחשבה.

רידינג

New member
הטבות לנכי צהל לעומת נכי ביטוח לאומ

לא ציינת אם את נכה מעבודה או שיש לך נכות כללית מהביטוח הלאומי. בכל מקרה בנוגע לפגיעה בכושר השתכרות:נכה צהל מקבל קצבה חודשית בסכום קבוע ללא קשר לשכרו מלפני הפגיעה.להבדיל מנכי עבודה שמקבלים פיצוי על אובדן כושר עבודה.בנוסף הוא יכול לתבוע את המעסיק ולקבל ממנו פיצוי נוסף.נכי צהל לא יכולים לתבוע פיצוים לפי חוק הנזיקין. באם את שייכת לקבוצה של הנכים הכללים אכן מצבך לא טוב. נא תשובתך!!!

אתי-כל מילה ממילותייך חקוקה בסלע!../images/Emo88.gif

כל שכתבת אמת! אני נפגעת עבודה הנאבקת במוסד משנת 1994 , ובינתיים גם חליתי באתו מקום עבודה בסרטן! לידיעת רידינג - ביטוח אובדן כושר עבודה נופל ברגע שמדובר בתאונת עבודה כי אי אפשר לקבל פיצוי משני מקורות על פי החוק בנושא תאונות עבודה! לגבי ההשוואה האומללה בין נכי המל"ל לנכי צה"ל: בעלי נפגע בשרות בטחוני (לא מילואים!!!) ומשרד הביטחון כדרכו בקודש גלגל אותו מכל המדרגות באין ברירה פנינו למל"ל לנכות כללית (עד לתום ההליכים המשפטיים נגד משרד הביטחון - דבר הנגרר כבר 7 שנים תמימות!!!!!!). את נשמתו מוציאים טיפין טיפין על כל פרט קטן (או גדול - תלוי מאיפה מסתכלים על זה...) שר"ם זה כבר 7 חודשים בטיפול ואין תשובה. ניידות כנ"ל. לכסא גלגלים המתנו חודשיים(!!!!) ובנתיים על מה יושבים? על הרצפה? על עזרים ואביזרים אין מה לדבר. טיפול פיזיוטרפי כמו זה הנהוג בבית הלוחם - רק בחלומות. לידיעתך - במשרד הבטחון באם היה מקבל את האחוזים שקיבל בנכות כללית של המל"ל - בעלי היה מטופל כמו מלך עם עזרה צמודה - דיור הולם לנכות (ללא מדרגות) - רכב מתאים (ולא "עגלה" מיניאטורית שלתוכה ניסו לדחוס אותו בכוח...) אז עם כל הכבוד - וביציאה מנקודת ההנחה כי כבודם של נכי צה"ל במקומם מונח - ומבחינתי - כל אגורה שחוקה הניתנת להם היא קדושה ומקודשת בדם - אין בכלל מה לעשות השוואות. אלו שני עולמות שונים.

רידינג

New member
לנעמי לאתי ולכולם!

אני פגוע ראש.בעל 30 אחוזי נכות ממשרד הביטחון.איבדתי לגמרי את כושר העבודה לפי קביעתם.וכמה אני מקבל?? תשובה:4775 ש"ח לחודש.מזה שכירות אני משלם 600 דולר.האם אני מלך???למה אתם מדברים שטויות???אני נשאר עם 1900 ש"ח ליתר ההוצאות כמו חופשי-חודשי חשמל מים טלפון.על כבלים ויתרתי.איפה בתי מלון, איפה התנאים המלכותיים???תתעוררו חברה!!! אני מציע שתכנסו לפורום נכי צהל בתפוז ותראו שם מה כותבים.

רידינג יקירי מסחינתי אתה ../images/Emo47.gifאבל..

עלייך להלחם עד חורמה במשרד הבטחון להעלאת אחוזי הנכות! ממליצה בחום על עו"ד אבינו ביבר מרחוב הפרדס 9 בתל-אביב. אם יש משהו שניתן לעשות - הוא האיש!!! שתבין: מבחינתי נכי צה"ל הם "פרה קדושה" שלא ניתנת להשוואה לשום גורם במשק כי דמם מקודש ובזכותכם אנחנו בכלל עוד כאן!!! (אני אשת איש כוחות הבטחון לשעבר ואמא לקצינה ולחייל בשרות סדיר!) אבל - וכאן האבל הגדול - נכה נכות כללית עם אותם אחוזי נכות כמוך - 30% רק באם הוא איבד את כושר עבודתו לחלוטין קצבתו תעמוד על 1800 ש"ח שזהוא המקסימום במל"ל (על 30% רפואיים הוא כלל אינו זכאי לקצבה - אפילו לא לשקל!). באם לא יגיע ל - 60% רפואיים - גם לא יהיה זכאי לשר"ם (עוד 800 ש"ח בלבד...) ובאם רגליו לא נפגעו מסעיפים ספציפיים כמו שיתוק וכריתות - גם לא יהיה זכאי לניידות... אז רידינג יקירי - תיהיה בריא וצבור כוח למלחמות במוסדות המעוותים ואל תבזבז אנרגיה יקרה בהשוואות שלא משרתות שום מטרה ורק גורמות לך לתסכול! חבל על בריאותך!

רידינג

New member
מצבי אכן פחות רע אבל לא מזהיר

אכן מצב הנכים הכללים הרבה יותר רע.הדבר ידוע לכולם.אבל מי טוען שנכי צהל חיים כמו מלכים?אתם!!! יש ממש תעמולה בנושא.אתם פתחתם במלחמת השוואות!!!מצבם של הרבה נכי צהל לא יותר טוב, אלא פחות רע!!!!.

רידינג

דברי נעמי משקפים אך מעט את המציאות. דוגמא, אני נפגעת עבודה, מקבלת רק 12 טיפולים פזיוטרפיים לשנה. אז עלי "למות מכאבים?" אסור להשוות. מבחינתי "נכי צה"ל " זכאים לכל מה שהם מקבלים. לדעתי נגרם לך עוול שקבלת רק 30 אחוז בגין פגיעת ראש. אם אינך יכול לעבוד, מגיע לך הרבה יותר כפי שכתבה נעמי, אסור להרים ידים. מה שצריך לעשות היא החמרת מצב. האמן לי שאני יודעת מקרוב מה מקבלים נכי צה"ל. חלקם מקבלים הכל בעיקר "מי שקרוב לצלחת" מבלי לפגוע בזכויות. הרב שלא יכול להלחם עם בירוקרטיה מכשילה, או שאין יכולת לקחת עורכי דין, מפסידים. ישנם מספר עורכי דין טובים שלא יעשקו אותך במידה ותפנה להעלות את האחוזים שנקבעו לך. ישנם עורכי דין שהם גם רופאים והתמחו בנושא זה. אסור לי לפרסם כאן שמות. יש בקישורים הפניות בנושא חוק ומשפט. תוכל לפנות ליעוץ משפטי לאחר הארגונים הגדולים או ל-ש.י.ל. בטלפון 1800506060, חומר למחשבה. בהצלחה.

רידינג

New member
תודה לכולכן,כמוני יש הרבה

התגמול שציינתי נקרה תג"ם,וניתן לנכי הראש ונכי הנפש שאינם יכולים לעבוד ושדרגת נכותם עד 40 אחוז כולל.אחרת התגמול הרגיל ל30 אחוז הוא 950 ש"ח בערך.

רידינג

חוזרת שוב, אתה נופל בין הכיסאות. מגיע לך יותר ממה שקבלת. בוודאי שאיננו הופכים צעירים יותר. כמו כן זכות להחמרת מצב יש לכל אזרח ואזרח. אז קדימה. שנה את מצבך לפני שתגיע לגיל פרישה
בהצלחה.

פסיקה מבית הדין העליון, תאונת עבודה

ד. נגד ביטוח לאומי החלטה. להמשך פסק הדין: לפני תביעה להכיר בפגיעה שנגרמה לריאותיו של התובע כ"תאונת עבודה" ו/או פגיעה מסוג מיקרו-טראומה.הנתבע מסכים לכך שהיתה חשיפה של העובד/התובע לחומרים מסוכנים במקום עבודתו. משכך, הסכימו הצדדים למינוי מומחה רפואי בשאלת הקשר הסיבתי בין המחלה שנתגלתה בריאתיו של התובע לבין תנאי עבודתו במהלך שנות עבודתו בהן היה נתון לתנאי העבודה המזיקים. כל הזכויות שמורות לבית המשפט העליון.

ק. נגד ביטוח לאומי בית דין לעבודה

ק. נגד המוסד לביטוח לאומי להמשך: פסק דין 1. בפני ערעור על החלטת ועדה רפואית לעררים, לעניין אי כושר מיום 20.11.02 אשר קבעה, כי המערער מסוגל לעבוד במגוון עבודות במשרה מלאה. 2. המערער בעל נכות רפואית משוקללת בשעור - 52% בהתאם לקביעת ועדה רפואית לעררים מיום 21.8.01. כל הזכויות שמורות לבית הדין לעבודה.

tipid

New member
אתי תודה על החומר המאלף בנושא!

ובהזדמנות זאת ברצוני לברך את כל חברי וחברות הפורום בברכת שבוע טוב ומבורך מלווה בבריאות אושר נחת הנאה שלום ובשורות טובות . תמר

למעלה