גמלה רטרואקטיבית

lron2

New member
גמלה רטרואקטיבית

האם ניתן לקבל עבור ילד נכה , במקרה של טעות באבחון, החזר רטרואקטיבי על ההפרש בין 50% נכות שנקבע לו בזמנו , ובין 100% נכות שנקבעו לו היום? מדובר בנכות מלידה.

haimra

New member
lron 2

ככל שידוע לי המל"ל מחזיר רטרואקטיבית עד 3 שנים, במקרה של טעות שמל"ל מודה בה יתכן שעו"ד טוב יצליח לזכותכם ביותר בהצלחה.

lron2

New member
תודה, אבל מדובר על טעות באבחון

של רופא מומחה שלנו בגיל מוקדם, כשעכשיו רופא מומחה משנה לנכות גבוהה יותר. מה קורה אז?

האם הועדה הרפואית

שינתה את סעיף הליקוי? במידה וליקוי זהה קיים מאז הלידה אזי יש לדרוש כי תחולת הליקוי תהיה מיום הלידה (בהנחה שליקוי זה בא לידי ביטוי כבר עם הלידה). מצד שני יכול להיות שהיתה החמרה לאחרונה שהצריכה מידת השגחה מוגברת על הילד.

lron2

New member
הועדה הרפואית עדיין לא שינתה את

סעיף הליקוי כי עדיין לא ניגשנו אליה. קיבלנו לאחרונה איבחון חדש, המציב את ילדנו על רף של לקות יותר חמורה, שבזמנו לא חשבנו (לא אנו ולא הרופאים) שהוא לוקה בה. לתוצאה זו הגענו רק לאחרונה, לאור בדיקות ומבדקים על ידי רופאים מומחים לתחום. על סמך האיבחונים החדשים אין ספק שהוא יוכר כ- 100% נכות, ולא כמו האבחונים שנעשו בילדותו, ומהם היתה קביעה של 50% נכות. השאלה שלי היא, לאור התוצאות החדשות, האם נוכל לקבל רטרואקטיבית (ומדובר במספר שנים) את הפרש הגימלה המגיע?? וכן, מה צריך לעשות לשם כך?

הוא שאמרתי

כאשר תבואו בפני הועדה הרפואית וכאשר תקבע את הליקוי החדש (אין ספק רק בדבר אחד לדאבוננו בעולם הזה...), אז תדרשו כי תחולת הליקוי תהיה החל מן המועד הראשון שבו הליקוי הזה רלבנטי. אין זה מעניינה של הועדה מהו הביטוי של הקביעה שלה בקצבה שתקבלו, מדובר בקביעה מקצועית/רפואית גרידא: ממתי החל הליקוי?

lron2

New member
הליקוי הוא מגיל שנתיים

אלא שבזמנו הרופא-מומחה לא ראה נכוחה את היקף הבעיה והתמקד רק בחלק אחד של הליקוי, שעפ"י נקבע אחוז הנכות. אנחנו נגשנו לבט"ל רק בגיל 10, ואז קיבלנו את האחוז (50%) וקיבלנו שנה רטרואקטיבית ומאז בכל חודש. היום, מסתבר, לצערנו, שהחלק בו התמקד הרופא היה קטן בהרבה מהליקוי, שהינו מורכב בהרבה. אני חייבת לציין לשבח את מהירות תגובתך. באמת כל הכבוד.

שוב, זוהי קביעה רפואית/מקצועית

אני מקווה שתגיעו לועדה מצוידים במסמכים רפואיים ברורים המעידים על המהות המדויקת של הליקוי והסבר רפואי, כתוב, על הסיבות לאבחנה השגויה לאורך השנים. זה בהחלט יעזור לבסס את טענתכם.

למעלה