גמלת הריון-עידכון

meyravbh1

New member
גמלת הריון-עידכון

שלום.לפני מספר ימים שאלתי אותך לגבי גמלת הריון.אני מצטטת לך את שאלתי ואת תשובתה של עו"ד לאה דולברג,מהאתר STARMED: שלום. אני נמצאת כרגע בשמירה,למשך 30 יום. קראתי באחת מתשובותיך ש: עובדת מגישה את התביעה לגמלה לשמירת הריון לאחר 30 ימי שמירה רצופים, ואז ביטוח לאומי משלם לה בעבור התקופה, באופן רטרואקטיבי. קיימים מקומות עבודה בהם קבוע בהסכם עבודה כי ימי העדרות מהעבודה לצורך שמירת הריון, ישולמו על חשבון ימי המחלה הצבורים של העובדת. במקומות עבודה כאלה, העובדת מנצלת את כל ימי המחלה הצבורים העומדים לרשותה, ובאם יש יתרת ימי שמירה, ביטוח לאומי משלם את ההפרש. הסתבר לי שבמשרד החינוך,בו אני עובדת,נוהגים כך.אני צריכה "לגמור" את ימי המחלה שלי,ורק לאחר מכן,להגיש תביעה. האין בכך ויתור,בעצם,על זכותי לגימלה? כי מה עשינו בזה שהשמירה היא על חשבון ימי המחלה שלי? אני חוזרת לעבודה עם אפס ימי מחלה,ומי ישלם לי במידה ואני או ילדיי יחלו? האם יכול מקום עבודה להכריח את העובדת שלו לוותר על זכותה? הרי לשם מה אנו משלמים ביטוח לאומי? תשובה: ההסכם הקיבוצי החל עליך מחייב אותך. עליך לזכור כי ימי מחלה נצברים מידי חודש מחדש, יום וחצי לחודש. לא יאומן,נכון? אני צריכה "להתקמצן" על השמירה שלי? איזו נבזיות!

haimra

New member
לצערי המצב שונה ממקום עבודה זה או

אחר,וההסכם הקיבוצי עליו את חתומה מחייב אותך,"לנצל" קודם כל את ימי המחלה,ולאחר מכן לתבוע את המל"ל,מברור שערכתי במשרד הראשי בי-ם,שהכל תלוי בהסכם העבודה,והם אינם מתערבים בנושא.מעצבן אך זה המצב.

למעלה