גמלת הריון

meyravbh1

New member
גמלת הריון

שלום, אני עובדת במישרה קבועה,וקיבלתי אתמול אישור למנוחה מרופא נשים למשך 30 יום. (צירים) שאלותי: 1.מה הפרוצדורה המדוייקת לקבלת גימלה? 2. למי עלי לפנות,לגיזברות שלי או לבט"ל? 3.מהו מינימום הימים למנוחה לצורך קבלת גימלה? 4.האם זה נכון שאיני מקבלת משכורת למשך חודש? 5. האם זה בא על חשבון ימי המחלה שלי? סליחה על אורך השאלה,אבל ניסיתי לתפוס את מדור אמהות בבט"ל,ולא עונים שם...(כמה מפתיע...) תודה רבה!!

meyravbh1

New member
תודה רבה,ושאלה נוספת,ברשותך:

הגיזברית במקום עבודתי הפנתה אותי לכ"א,ואמרה לי,שעל מנת לתבוע את המל"ל,אני קודם כל צריכה לגמור את כל מכסת ימי המחלה שיש ברשותי. כלומר,אם נקבעה לי שמירה למשך 30 יום,הרי ששמירה זו היא על חשבון ימי המחלה שלי,ורק במידה ואין לי כל כך הרבה ימים,רק אז אני תובעת את המל"ל. שאלתי: 1. האם זה נכון? 2. במידה וכן,אז מה הרעיון בגימלה? שאני נישארת עם אפס ימי מחלה? ומה קורה אם אני או הילד חולים אחר כך? שוב,תודה רבה!

haimra

New member
חפשתי ולא מצאתי סימוכין לטענתו בקשי

ממנו לראות מסמך בכתב על כך,ומנגד הביאי לו את שאני שולח לך עכשיו: שמירת היריון - אופן הגשת התביעה תביעה לגמלה לשמירת היריון יש להגיש בסניף המוסד לביטוח לאומי הקרוב למקום המגורים בטופס גמלה לשמירת היריון ובנוסף לצרף טופס אישור רפואי לשמירת היריון חתום בידי רופא מומחה לנשים ולידה. אל טופס התביעה מצורף טופס אישור רפואי. האשה תבקש מרופא מומחה למחלות נשים ולידה לאשר בטופס הזה את הפרטים הדרושים לעניין שמירת ההיריון. עובדת שכירה תבקש ממעבידה לאשר בטופס את הפרטים בדבר חודשי עבודתה ובדבר שכרה ב–10 החודשים שקדמו להפסקת עבודתה (אם עבדה אצל כמה מעבידים, תצרף אל הטופס אישור מכל אחד ואחד מהם). עובדת עצמאית תרשום בטופס התביעה את סניף המוסד לביטוח לאומי שהיא משלמת בו את דמי הביטוח. מי שהייתה בהכשרה מקצועית או בשיקום מקצועי בתקופה ששולמו בעדה דמי ביטוח, תצרף לתביעה אישור ממשרד הבריאות או ממשרד התעשייה בדבר מקום ההכשרה או השיקום וזמן ההכשרה או השיקום. אחרי מסמך זה אני מאמין שיתן לך את מבוקשך,ושוב לידה קלה ובהצלחה.חיים.

למעלה