גמלת ילד נכה ונקודות זיכוי - תיקון

liat e

New member
אגרת רישוי../images/Emo68.gif

שלום, באלו"ט באינטרנט קראתי שהיה תיקון לחוק והחל מאפריל 2003מספיק שהאוטו רשום לפחות על שם אחד מההורים. כמובן שצריך מסמכים כגון אישור מביטוח לאומי על גובה הנכות ומיכתב מרופא על האבחנה ומצב התיפקוד של הילד. אנו עכשין נשלח את הטפסים בשבוע הבא ( לאגף הניידות במשרד הבריאות המחוזית) אחרכך צריך לפנות עם האישור שמקבלים למשרד הרישוי בהצלחה ליאת

doroniz

New member
בקשה לתו נכה

את השלב הראשון כבר עשיתי - פניה ללשכת הבריאות המחוזית. שלב זה עבר בהצלחה היות וקבלתי מכתב ממשרד הבריאות המופנה למשרד הרישוי בכדי שיתנו לי את תו הנכה המזכה גם בהקלה באגרת הרישוי. השלב השני הוא לגשת למשרד הרישוי ולקבל את הזכות הזו. את זה עדיין לא עשיתי, מקוה לבצע זאת בשבוע בא. בכל מקרה, הרכב רשום רק על שמי ועל שם אשתי. לא הוספנו את עומר כבעל הרכב ובודאי שלא העברנו בעלות אליו. כך שמתוך התנסות אישית אני יכול להעיד שאין צורך לרשום את הרכב על שם הילד בכדי לקבל את תו הנכה וההקלה באגרת הרישוי. דורון.

doroniz

New member
גמלת ילד נכה ונקודות זיכוי - תיקון

אני מתנצל על מידע מוטעה שהעברתי כאן בנושא זכויות בביטוח לאומי ובמס הכנסה: אין קשר בין הפניה לשני המוסדות הללו, אם כי אנחנו פנינו בהתחלה למוסד לביטוח לאומי (ניתן להוריד את הטופס לתביעה לגימלת נכות ילדים מהאינטרנט) ולאחר שקיבלנו מהם את האישור פנינו למס הכנסה. לטופס 127 (חוות דעת רפואית) וטופס 116 צרפנו את האישור של המוסד לביטוח לאומי. מס הכנסה נותן 2 נקודות זיכוי אם במשפחה יש ילד נכה שדרגת נכותו למעלה מאחוז מסוים (נדמה לי 70%). לפיכך, היות ואוטיזם מוגדר 100% נכות בביטוח לאומי, קבלתי 2 נק' זיכוי באופן אוטומטי. אפשר כמובן לפנות קודם למס הכנסה, אבל אז צריך לצרף מסמכים רפואיים מספיק מפורטים כדי שמס הכנסה יוכל להכריע בדבר גובה אחוזי הנכות. ההמלצה שלי: לקבל את הגדרת אחוזי הנכות מביטוח לאומי ומשם לפנות לשאר הגורמים (מס הכנסה, בזק, רשות מקומית, משרד הרישוי). ושוב, סליחה עם המידע הקודם היטעה מישהו/י. דורון.

סליחה רק מה שלא ברור לי מתשובתך

האם הכוונה בדבריך היא לתו חניית נכה והאם יש קשר בין הדברים. משום שאיני מוצאת כל סיבה לקבל תו חנייה אך יש מקום להקלות האחרות. תודה

liat e

New member
הטבות במשרד הרישוי../images/Emo41.gif

שלום, רציתי לדעת כמה זמן לקח לך לקבל את התשובה ממשרד הבריאות. שנית, לא ברור לי ההנחה באגרת הרישוי והתו לנכה הן שתי בקשות נפקדות? תודה ליאת

doroniz

New member
בקשה לתו נכה

קרן וליאת, 1) בהתחשב בנסיבות (שביתה במשרדי הממשלה ובמיגזר הציבורי וחופשת פסח) משרד הבריאות הגיב די מהר - בערך חודש. 2) הבקשה לתו נכה גוררת גם הקלה באגרת הרישוי. אם הבקשה היתה בגלל מגבלת ניידות היא גם היתה גוררת הקלות במיסים לרכישת רכב חדש. אבל היות ולא מדובר בילד נכה עם מגבלת ניידות .... 3) אני בהחלט מסכים שתו הנכה יכול לשמש אותנו במקרים שאינם מצדיקים את השימוש בו. אבל, אם למשל אצטרך לקחת את עומר לבי"ח שם מצוקת החניה היא משמעותית אני בהחלט מתכוון להשתמש בתו. לא אשתמש בו בשביל עצמי (למשל בחניה בסופרמרקט) או במקומות שאין בהם מצוקות חניה אפילו עם עומר יהיה איתי. 4) המדינה נותנת לנו סדרה של הקלות (רובן מתבטאות בכסף) ואני חושב שההקלות הללו ניתנות לנו בזכות ולא בחסד. לכן, למה לא לנצל אותן? מקוה שעניתי, דורון.

liat e

New member
פטור\הנחה אגרת רישוי לרכב../images/Emo8.gif

שלום, תודה על התשובה. לא תאמינו קיבלתי את האישור ממשרד הבריאות תוך יומיים. מחר אני אגש למשרד הרישוי. איך הפרוצדורה שם וכמה זמן לוקח? הם יתנו לי פטור מאגרת רישוי, או תו לנכה? או שהולך בניפרד? תודה על התשובה ליאת

זהבה נ

New member
היי דורון, תוספת קטנה 2 נקו' זיכוי

ניתנים בחישוב של מס ההכנסה גם 7 שנים לאחור, ואם הורים לא תמיד יודעים על זכותם זו, אפשר לזכות אותם לאחור שלא כמו בביטוח הלאומי. חג שמח לך ולשאר החברים כאן בפורום.

זהבה נ

New member
ולא תמיד מי שביטוח לאומי מצאו כנכה

במקרים קשים ניתן לקבל 2 נקודות זיכויי ממס הכנסה להורים על סעיך "נטולי יכולת"(בטופס 127), גם לתלמידים שסובלים מהפרעת קשב קשה, לא רק אוטיזים.

doroniz

New member
חוק התיישנות

במס הכנסה פועל חוק התיישנות על הכנסות של 7 שנים - אני נעזרתי בשירותיו של רו"ח ואכן קבלתי זיכוי על 2 נקודות 3 שנים לאחור כי התביעה היתה כשעומר היה בן 3. כלומר - קבחתי 2 נקודות מלידה (שלא כמ בביטוח לאומי). אני מקבל את מה שאת אומרת לגבי הפרעות קשב, אם כי אינני מכיר תחום זה (יש לי מספיק משלי). לילה טוב, דורון.

אורה4

New member
אגרת רישוי

מישהו יודע בדיוק מה הפרוצדורה לקבלת הנחה זו? למי צריך לפנות בשלב הראשון? אילו מסמכים צריך להגיש? מה גובה ההנחה? האם גובה ההנחה תלוי ברמת תפקוד הילד או שזה לפי האבחון ואחוזי הנכות של הילד. תודה על התשובה. אורה4

למעלה